Lehden tekijä:
Pirkko Ruohonen-Lerner



::Lue lisää/mielipiteet...

Sähköposti minulle

Porvoon Netti-Uutiset
Riippumaton paikallislehti Internetissä.
Päivitetty 2.03.2003



Edelliset lehdet/aiheet
Edellinen lehti - 26.1.2003


Porvoon kaupunginhallitus 17.2.2003

- esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy Porvoolle johtosäännöt siten, että ne tulevat voimaan 1.3.2003. Nyt uudistettavia sääntöjä on 13 kappaletta. Valtuusto on aikaisemmin hyväksynyt uuden toimivaltuussäännöstön, joka päivitetään talousarviokäsittelyn yhteydessä.
Kaupungin johtoryhmässä päätettiin viime kesänä, että toimialat ja keskushallinto muuttavat omat johtosääntönsä niin, etteivät ne ole ristiriidassa toimivaltuussäännösten kanssa.

- esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy Porvoon kaupungin konserniohjeet.

- antaa tiedoksi kaupunginvaltuustolle toimivallan siirtämispäätöksiä. Porvoon kaupungin hallintosäännön mukaan toimielin, luottamushenkilö ja viranhaltija voi päättää sille johtosäännöllä siirretyn toimivallan siirtämisestä alaiselleen viranomaiselle. Toimivallan siirtämispäätöksestä on pidettävä ajan tasalla olevaa luetteloa, joka annetaan tiedoksi valtuustolle vuosittain helmikuussa.

- lähettää tiedoksi kaupunginvaltuustolle Stakesin selvityksen Porvoon sosiaali- ja terveystoimen kustannuksista ja organisaatiosta. Kaupunginhallitus pyytää sosiaali- ja terveyslautakunnalta lausuntoa selvityksestä sekä pyytää, että se tekee ehdotukset jatkotyön organisoimiseksi esimerkiksi perustamalla työ- ja ohjausryhmiä.
Valtuusto päätti viime kesäkuussa tilata sosiaali- ja terveystoimesta selvityksen, joka käsitti tilastotietojen keräämistä, luottamusmiesten ja viranhaltijoiden haastatteluja sekä vertailuja valtakunnallisiin, HUS-piirin, Itä-Uudenmaan kuntien ja samantyyppisten vertailukaupunkien tietoihin.
Porvoon sosiaali- ja terveystoimen kustannukset ovat kuusi prosenttia maan keskiarvoa korkeammat. Korkeammat kustannukset selittyvät lasten päivähoidon, vanhustenhuollon ja erikoissairaanhoidon järjestelyistä. Raportti sisältää kehittämisehdotuksia käytännön toimintaan, päätöksentekojärjestelmään ja organisaatiorakenteeseen. Stakes ehdottaa, että uutta toimintamallia ja palvelurakennetta ryhdytään rakentamaan kolmen vuoden projektina.

- esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy keskuspaloaseman rakentamiselle 34.373 euron suuruisen ylityksen. Keskuspaloaseman rakennusaikataulua kiristettiin kesällä 2002 siten, että rakennustyöt perustusten osalta käynnistettiin joulukuussa. Aikataulun muutos aiheutti kopiointikuluja, vesilaitoksen liittymismaksuja ja suunnittelukustannuksia, joiden alunperin piti erääntyä maksettavaksi vuonna 2003.

- palautti uuteen valmisteluun keskuspaloaseman rakennushankkeen kustannusarvion ja siitä jätetyt urakkatarjoukset. Paloaseman tämänhetkinen kustannusarvio on 7.228.000 euroa.

- esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy talousarviomuutokset seuraaville hankkeille perustellen anomusta vastaavilla säästöillä vuonna 2002: Kevätkummun päiväkoti 16.819 euroa, Ilmattaren päiväkoti 1.161.895 euroa, Näsin vuodeosasto 445.968 euroa, Johannisbergin vanhainkoti 24.227 euroa, Suomenkylän koulu 44.366 euroa, Huhtisen koulu ja päiväkoti 509.926 euroa, Linnajoen yläaste 109.743 euroa, Grännäs skola 45.456 euroa, Lyceiparkens högstadie 232.341 euroa, Runebergin koti 128.313 euroa ja kiinteistöjen peruskorjaukset 260.554 euroa.

- päätti, että elinkeinolautakunnan määrärahoista käytetään Posintra Oy:ltä ostettaviin asiantuntijapalveluihin enintään 100.000 euroa palvelusopimuksessa mainituilla perusteilla. Porvoon maksamilla rahoilla Posintra Oy järjestää suoria, lyhytkestoisia yritysneuvontoja kehittyville yrityksille 650 tuntia. Lisäksi Posintra Oy kehittelee uusia EU-hankkeita 300 tuntia ja osallistuu elinkeinoelämän kehittämistä edistäviin työryhmiin, toimikuntiin, tilaisuuksiin, yhteistyöhön jne., yhteensä 300 tuntia.
Sopimuksen mukaan Posintra joutuu raportoimaan henkilökuntansa ajankäytöstä palvelu- ja tehtäväryhmittäin joka kolmas kuukausi viimeistään yhden kuukauden päästä seurantajakson loputtua. Lisäksi Posintra joutuu raportoimaan erikseen palvelujen tuloksista ja pidemmällä aikavälillä vaikuttavia toimenpiteitä koskien tulosodotuksista.

- päätti, että elinkeinolautakunnan vuoden 2003 talousarviosta voidaan käyttää enintään 31.000 euroa jäsenmaksuna Porvoon Seudun Uusyrityskeskukselle. Jäsenmaksua vastaan yhdistys sitoutuu järjestämään alkaville yrittäjille kahden keskeisiä neuvontapalveluja, jotka annetaan veloituksetta ja luottamuksella.
Neuvontapalvelut sisältävät yrityksen toiminta-ajatuksen ja liikeidean analysointeja, yrittäjän henkilökohtaisten ominaisuuksien ja asiantuntemuksen arviointia, henkilökohtaisen tietoverkon tarkistamista ja laajentamista, oikean yritysmuodon valintaa, liikeidean suunnittelua ja kannattavuuslaskelmien tekoa, kilpailutilanteen ja markkinoinnin arviointia, asiakkaan kirjanpidon ja seurannan järjestämistä asiantuntijoilla, sopimusten, sitoumusten ja laatujärjestelmien merkityksen selvittämistä sekä neuvontaa vakuutusten ja muiden lakisääteisten maksuvelvollisuuksien hoidossa.

- esittää sisäasiainministeriölle, että Porvoon kaupungin pysäköintivirhemaksu korotetaan 25 eurosta 30 euroon.

- ilmoitti valtuutettu Mikaela Nylanderin (r) aloitteen johdosta, että erillisen terveydenhuollon tulevaisuutta pohtivan työryhmän perustaminen ei ole aiheellista.

- päätti, että Porvoon osayleiskaavatyön lähtökohdat tarkistetaan kaupan suuryksikköjen osalta ja tuodaan kaupunginhallitukseen 4.4.2003 mennessä. Kuninkaanportin niin kutsutun Kärkihankkeen toteuttamisesta ilman valituksenalaista osakassopimusta käydään neuvotteluja kuluvan viikon aikana. Lisäksi päätettiin, että Harabackan kaupallisen alueen kaavaluonnos käsitellään kevään aikana.
Kaupunki on tilannut Santasalo Oy:ltä konsulttityön, jossa selvitetään Harabackan kaupallisia palveluja ja niiden vaikutuksia. Eräänä vaihtoehtona on, että alueelle sijoitetaan kaksi hypermarkettia. Santasalo Oy:n työ esitellään kaavoitus- ja rakennuslautakunnalle 27.3. Kaupungin ja ympäristöministeriön kesken pidetään 7.3. neuvottelu hypermarkettien kaavallisesta tilanteesta.

Lisäksi kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi eräitä lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksiä ja ilmoitti, että se ei käytä kuntalain 51 §:n mukaista otto-oikeutta, eli tehdyt päätökset jäävät voimaan:
- sosiaali- ja terveyslautakunta on valinnut Leena Penttisen johtavan hoitajan virkaan.

- kansliapäällikkö Seija Österman on päättänyt, että matkailuneuvoja Annika Palmgren toimii matkailupäällikkö Pia Högströmin äitiyslomansijaisena 19.3.2003-31.1.2004 välisenä aikana.

- vt. henkilöstöjohtaja Anita Virtanen on myöntänyt 12 virkojen ja toimien vakituista tai määräaikaista täyttölupaa.

Kaupunginhallitus päätti käyttää otto-oikeutta sosiaali- ja terveyslautakunnan päätökseen ostaa yksityisiltä päiväkodeilta päivähoitopalveluja. Asia pantiin pöydälle ja sitä käsitellään kaupunginhallituksessa lähiviikkojen aikana.

Sivun alkuun


Porvoon sosiaali- ja terveyspalvelut kalliimpia kuin muualla maassa

Porvoon väestörakenne on selvästi edullisempi maan keskitasoon verrattuna. Tästä huolimatta Porvoon sosiaali- ja terveystoimen kokonaismenot ovat noin kuusi prosenttia korkeammat kuin maan kunnissa keskimäärin. Tähän tulokseen päätyivät Stakesin tutkijat Markku Pekurinen ja Maijaliisa Junnila tutkimuksessa, jota esiteltiin viime viikolla Porvoon virkamiehille ja luottamushenkilöille.

Erityisen kallista Porvoossa on lasten päivähoito ja vanhustenhuolto. Lasten päivähoidon menot ovat olennaisesti vertailualueita korkeammat, tutkimuksen mukaan jopa 23 prosenttia korkeammat silloin kun päivähoidon kulut lasketaan asukasta kohden.

Vanhustenhuollon menot ovat puolestaan 12 prosenttia korkeammat kuin vertailualueilla. Myös erikoissairaanhoidon kulut ylittävät maan keskiarvoja kahdeksalla prosentilla. Stakesin tutkijat esittävät 80 toimenpidettä, joilla Porvoon sosiaali- ja terveystoimen suoritemääriä saataisiin aikaiseksi nykyistä enemmän.

Päivähoidon lääkkeeksi esitetään ympäri kuntaa sijoitetun hajanaisen palvelurakenteen tiivistämistä. Lisäksi pienet ryhmäkoot pitäisi saada suuremmiksi. Päivähoidon suunnitelmissa tulisi huomioida, että 0-6 -vuotiaiden määrä vähenee vuoteen 2010 mennessä noin 150 lapsella. Henkilökuntamäärien tulisi vähetä samassa suhteessa.

Päivähoitopalveluja tulisi monipuolistaa ja kunnan palvelutarjontaa kehittää kunnan kannalta edullisemmaksi. Tarvitaan myös kevyempiä palveluja, kuten ohjattua leikkipuistotoimintaa ja avointa päiväkotia. Nämä palvelevat mm. niitä perheitä, joissa vanhempi on kotona joko toisen lapsen tai työttömyyden takia kuten myös syrjäytymisvaarassa olevia.

Perhepäivähoitoa esitetään laajennettavaksi siten, että mahdollisimman moni alle kolmevuotias hoidettaisiin perhepäivähoidossa. Perhepäivähoitajien palkkausta tulisi kehittää säännöllisten tulojen ja siten myös perhepäivähoitajien saatavuuden varmistamiseksi.

Vanhustenhuollossa Porvoolle tyypillinen laitospainotteinen hoitokulttuuri tulisi korvata kehittämällä kotona tapahtuvaa vanhusten hoitoa. Vanhuksen kotiin räätälöitäisiin hänen tarvitsemansa palvelut. Kotona asumista tuettaisiin tarvittaessa kuntouttavilla laitoshoidon jaksoilla. Tavoitteena on, että laitoshoidon jaksot olisivat mahdollisimman lyhyitä.

Sivun alkuun

Porvoon kaupunginhallitus 10.2.2003

- hyväksyi sosiaali- ja terveyslautakunnan vuoden 2003 talousarvioon muutoksen. Sen mukaan lasten päivähoidosta siirretään määrärahoja 110.000 euroa ja terveysasemilta 49.000 euroa hammashuoltoon ja laitoshoitoon.

- valitsi Pappilanmäen päiväkodin vaalilautakuntaan Gunilla Träskelinin (r) tehtävään aikaisemmin valitun Benita Ahlnäsin tilalle.

- muutti yhteispalvelujen hallinnossa olevan toimistosihteerin viran ravitsemussuunnittelijan toimeksi 1.1.2003 alkaen. Toimen sijoituspaikka on kuntoutusyksikkö. Jatkossa toimistosihteerin työt jaetaan muiden kanslistien kesken. Porvoo on ostanut ravitsemusterapeutin palveluja Itä-Uudenmaan terveydenhuollon kuntayhtymältä, joka irtisanoi sopimuksen 2001.
Viime vuonna ravitsemusterapeutin palvelut hoidettiin palkkaamalla osapäiväinen ravitsemusterapeutti kuntoutusyksikön määrärahoilla. Tämä oli mahdollista, koska kuntoutusyksikkö ei saanut täytettyä vapaita viransijaisuuksia. Nyt kuitenkin kaikki virat on täytetty, joten palkkamäärärahat pitää saada muualta.

- perusti ruotsinkieliseen koulutoimeen uuden koulukuraattorin toimen 1.4. alkaen. Toimenhaltijalta edellytetään sosiaalialan ylempää korkeakoulututkintoa, lisäksi koulutustoimen tuntemusta pidetään suotavana. Toimesta maksettava peruspalkka on 1584-2037 euroa kuukaudessa.

- muutti kaksi pysäköinnintarkastajan tointa pysäköinnintarkastajien viroiksi ja siirsi kaksi pysäköinnintarkastajaa nykyisillä palkkaeduilla uusiin virkasuhteisiin. Koska pysäköinnintarkastajat joutuvat tekemään viranomaistehtäviä, heidän tulee olla virkasuhteessa kaupunkiin.

- ilmoitti, ettei kaupungilla ole huomauttamista erään Porvoossa sijaitsevan luonnonsuojelulain mukaan suojeltavan luontotyypin aluerajaukseen. Uudenmaan ympäristökeskus on 2001 ja 2002 selvittänyt suojeltujen luontotyyppien esiintymistä toimialueellaan. Sellaisina pidetään kahta lehmusmetsikköä Veckjärvellä, Staffaksen tilalla.
Toinen kohteista on suurimmalta osin yksityisessä omistuksessa. Tällaisia alueita ei saa muuttaa niin, että luontotyypin ominaispiirteiden säilyminen vaarantuu. Kaupungin omistaman alueen pinta-ala on 6900 neliötä.

- hyväksyi vesihuollon kehittämisohjelmasta annetun lausunnon lähetettäväksi Uudenmaan ympäristökeskukselle.

- valitsi Terttu Ikosen (kok), Lea Timosen (sd) ja Per-Håkan Slotten edustajikseen Hansapäiville Viljandiin 29.5.-1.6.2003.

- päätti, että Jaakko Jalonen (sd) osallistuu Kunta-valtio 2003 -foorumiin 25.3. Helsingissä.

- merkitsi tiedoksi, että Porvoonseudun Eläkkeensaajat r.y. ja Porvoon Eläkkeensaajat r.y. ovat tehneet kaupungille aloitteen. Siinä esitetään, että Porvoon kaupungin terveydenhuollossa aloitettaisiin vanhusten ennaltaehkäisevä terveyden seuranta- ja neuvontaprojekti, johon liittyisivät vanhusneuvolat.
Porvoon Vasemmistoliitto r.y. on jättänyt aloitteen, jossa esitetään, että ainakin yksi Sahasaari kunnostettaisiin jo tulevaksi kesäksi.

- merkitsi tiedoksi, että Opetusministeriö on myöntänyt Porvoon koulutus- ja kulttuuritoimen käyttömenoihin valtionosuutta. Lopullisen päätöksen mukaan sivistystoimi saa 514.252 euroa enemmän kuin mitä etukäteen on maksettu vuodelta 2002.
Verohallinto on ilmoittanut, että Porvoon verotoimiston nimeksi tulee vuoden 2004 alussa Itä-Uudenmaan verotoimisto. Sen toimialue ja hallinnollinen toimipaikka ja palvelupiste ovat samat kuin Porvoon nykyisellä verotoimistolla.
Korkein hallinto-oikeus on kumonnut Uudenmaan ympäristökeskuksen päätöksen jättää vahvistamatta Kärrängen I, Flottaskäran-Sandön rantakaava Flottaskäralle osoitettujen rakennuspaikkojen 2 ja 3 osalta. Asia on palautettu ympäristökeskuksen uuteen käsittelyyn.

Lisäksi kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi eräitä lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksiä ja ilmoitti, että se ei käytä kuntalain 51 §:n mukaista otto-oikeutta, eli tehdyt päätökset jäävät voimaan:
-tekninen lautakunta on hyväksynyt Scan-Auto Oy:n myyntitarjouksen Scania P 114 GB kuorma-autosta lisälaitteineen hintaan 116.114 euroa. Lisäksi se päätti päivittää torisääntöä siten, että nykyisin torilla olevien ajoneuvojen käyttö myyntivälineenä sallitaan vuoden 2003 loppuun saakka.

- henkilöstöjaosto on päättänyt kutsua henkilöstöjohtajan viransijaisuutta hakeneista haastatteluun Jarmo Sieversin, Annika Sajalinnan, Juha Myllyntaustan, Stefan Gerkmanin ja Sami Naapurin. Henkilöstöjohtaja Ulf Lindholmille on myönnetty virkavapaata 31.8.2004 saakka, joten sijaisuus täytetään samaksi ajaksi.

Sivun alkuun

Porvoon kaupunginhallitus 3.2.2003

- esittää kaupunginvaltuustolle, että Posintra Oy:n 67.275 euron (400.000 markan) lainalle myönnetään kolme kuukautta jatkoaikaa. Kaupunki perii lainasta korkoa yhden kuukauden Euribor lisättynä 2 prosenttiyksikköä. Yhtiö on luvannut maksaa velkansa kaupungille 1.5.2003 mennessä.
Lainarahoilla toteutettiin Itä-Uudenmaan verkkomoottorit -projektia vuonna 2002. Siihen on sidottu Posintran omia varoja 136.000 euroa. TE-keskus on myöntänyt tarkoitukseen projektiavustusta 137.000 euroa. "Julkiseen rahoitukseen liittyvän byrokratian vuoksi yksityiskohtainen projektipäätös projektin jatko-osalle puuttuu", perustelee Posintra Oy:n toimitusjohtaja Mikko Jokinen maksunlykkäysanomusta.
Posintra toivoo, että Porvoon kaupunki myös tulevaisuudessa tukisi yhtiön toimintaa rahoituksen muodossa vastaavanlaisissa EU-projekteissa. Posintra Oy on kaupungin osakkuusyhtiö, josta kaupunki omistaa 32,5 prosenttia.

- päätti, että Porvoon kaupunki liittyy perustajajäsenenä Itä-Uudenmaan yrityshautomoyhdistykseen sillä edellytyksellä, että Pukkilan, Myrskylän, Askolan, Lapinjärven, Liljendalin, Ruotsinpyhtään ja Pernajan kunnat sekä Loviisan kaupunki ovat mukana perustajajäseninä. Kaupungin edustajaksi yhdistyksen perustamiskokoukseen nimettiin kaupunginvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajat Klaus Hellberg ja Johan Söderberg sekä kaupunginjohtaja Per-Håkan Slotte ja kehittämispäällikkö Martin Söderlund.
Porvoon kaupungin talousarviossa on varattu määrärahoja yrityshautomoyhdistyksen toimintaan 58.800 euroa. Kaupunginhallitus päätti, että elinkeinolautakunnan avustus toimintaa varten kohdistuu vuonna 2003 yhdistyksen Porvoon Yrittäjäkeskuksessa sijaitsevien toimitilojen ylläpidosta aiheutuviin vuokra- yms. kuluihin, TE-keskuksen kanssa yhteistyössä ylläpidettävän asiakaspalvelupisteen kuluihin sekä porvoolaisille hautomoyrityksille tarjottaviin palveluihin.

- päätti maksaa Porvoon luonnonhistorialliselle museolle vuokratukea 336 euroa kuukaudessa. Saamallaan lisätuella museo maksaa Huhtisten varikkorakennuksen varastotilojen vuokria. Avustus maksetaan kaupunginhallituksen yleisavustusmäärärahoista.

- antoi vastauksen aloitteeseen, jossa toivotaan Domargårdin kaatopaikan valuma-alueen kaikkien talousvesikaivojen sekä Veckjärveen tulevien kolmen laskuojan veden tutkimista.
Kaupunginhallituksen mukaan kaatopaikan vesistökuormitus väheni tarkkailutulosten perusteella merkittävästi kaatopaikan viemäröinnin jälkeen vuonna 1996. Silloin suotovesiä alettiin johtaa Kokonniemen jätevedenpuhdistamolle. Vuonna 2000 kaatopaikkavesiä johdettiin puhdistamolle lähes 70.000 kuutiometriä.
Uudenmaan ympäristökeskus on tehnyt vuonna 2002 kaatopaikalle uuden tarkkailusuunnitelman. Sen mukaan kaatopaikan vaikutuksia alueen pinta- ja pohjavesiin tutkitaan kolme kertaa vuodessa. Havaintopisteitä on nyt viisi enemmän kuin aikaisemmin.

- päätti, että Matti Valasti (sd) ja Jari Okanen (vihr) osallistuvat Kuntakoulutuksen järjestämille Päätöksenteko kunnissa -koulutuspäiville Tampereelle.

- merkitsi tiedoksi, että kaupunginjohtaja Per-Håkan Slotte on nimitetty ympäristöministeriön rakennusperinnön vuoden 2003 neuvottelukunnan jäseneksi.

Lisäksi kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi eräitä lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksiä ja ilmoitti, että se ei käytä kuntalain 51 §:n mukaista otto-oikeutta, eli tehdyt päätökset jäävät voimaan:
- vt. henkilöstöjohtaja Anita Virtanen on myöntänyt 13 virkojen ja toimien vakituista tai määräaikaista täyttölupaa.

- vt. kansliapäällikkö Reijo Anttonen on päättänyt jakaa ryhmämatkailuun varatut 19.112 euron yhteismarkkinointiavustukset seuraavasti: Porvoo Tours saa Porvoon kaupungilta avustusta 12.862 euroa, Porvoon Paahtimo 3.750 euroa ja Ravintola Timbaali 2.500 euroa.

- koulutuslautakunnan suomenkielinen osasto on irtisanonut Porvoon terveydenhoito-oppilaitoksen vuokrasopimuksen 1.6.2005 alkaen. Vuokranantaja on Kirjatuki Oy.

Sivun alkuun


Porvoon kaupunginhallitus 27.1.2003

- valitsi Porvoossa toimiviin vaalilautakuntiin jäsenet, varajäsenet sekä puheenjohtajat eduskuntavaaleja 2003 varten. Vaalilautakunnan jäsenten ja varajäsenten tulee edustaa asianomaisessa vaalipiirissä edellisissä eduskuntavaaleissa ehdokkaita asettaneita puolueita. Valinnoissa huomioidaan tasa-arvolain vaatimus 40 prosentin sukupuolikiintiöstä.
Porvoossa toimii 25 vaalilautakuntaa, joissa kussakin on viisi jäsentä ja viisi varajäsentä. Vaalipäivinä vaalitoimitukseen ja ääntenlaskentaan osallistuu vaalilautakunnissa 125 luottamushenkilöä. Edellisten lisäksi Porvoossa on kaksi vaalitoimikuntaa, jotka hoitavat laitos- ja kotiäänestykset.

- valitsi kaupungin edustajat kuntayhtymien ylimpiin päättäviin elimiin kaupunginhallituksen toimikaudeksi 2003-2004. Uudenmaan erityshuoltopiirin kuntayhtymän yhtymäkokoukseen valittiin Anja Pessala (varalla: Inkeri Tulikoura). Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän yhtymäkokoukseen valittiin Beatrice Johansson (Carl-Johan Fröberg), Harri Kari (Veikko Poutanen), Lea Timonen (Marjatta Rytkönen), Matti Valasti (Mirja Räisänen) ja Helmi Vendelin (Tea Svärd-Eriksson). Samkommunen för Yrkesutbildning i Östra Nylandin yhtymäkokoukseen Ove Blomqvist (Leif Lindberg), Tua Nyström-Sihvonen (Brita Valkjärvi), Marcus Åkerberg (Simon Ådahl).
Samkommunen för Borgå Folkhögskolanin yhtymäkokoukseen valittiin Gunilla Backman (Marina Lindholm), Niklas Blomander (Kjell Carlström), Ove Blomqvist (Torolf Bergström), Anna-Liisa Nyström (Anneli Lehtinen) ja kokoomuksen edustaja, joka tarkentuu myöhemmin.

- valitsi kaupungin edustajat yhteensä 13 työryhmään kaupunginhallituksen toimikaudeksi 2003-2004. Työryhmiä ovat mm. Vammaisneuvosto, Veteraaniasiain neuvottelukunta, Ympäristösuojelun yhteistyöryhmä, Yhteistyöryhmä vanhojen Iiriskilpien tilalle kiinnitettävien kilpityyppien kehittämiseksi ja Uudenmaan erityishuoltopiirin kuntayhtymän työryhmä. Vammaisneuvostossa kaupunkia edustavat Carl-Gustav Amonoff, Christer Björkstrand, Merja Korte, Christina Lindblad, Kyllikki Niinistö, Maria Andersson, Irja Kantola ja Lasse Forssell. Vanhan Porvoon rakennuslupatyöryhmään valittiin Robert Holmberg, Matti Leivo, Matti Nuutti, Anneli Naukkarinen sekä Riitta Spåre.
Länsirannan Moderni puukaupunki -projektin seurantaryhmässä jatkavat edelleen Per-Håkan Slotte, Kimmo Kajaste, Ljunghard Lindroos, Lauri Rissanen, Markku Vaniala, Matti Arvinen, Johan Pfeifer, Mikko Mansikka, Bo Borgström, Juha Leiviskä, Jukka Pekkanen, Tuomo Siitonen sekä Anneli Naukkarinen työryhmän sihteerinä.
Kuninkaanportin seurantaryhmässä jatkavat Johan Söderberg, Markku Vaniala, Terttu Ikonen, Matti Arvinen ja Antero Antila työryhmän sihteerinä. Aleksanterinkadun siltahankkeen toteuttamista varten perustetussa suunnittelu- ja seurantatyöryhmässä jatkavat Rolf Gabrielsson (Gunilla Backman), Esa Hellberg (Osmo Kekkonen), Lea Timonen (Torolf Bergström), Matti Arvinen, Risto Lindblad ja Leila Puumalainen.
Ystävyyskuntatyöryhmässä jatkavat Bernhard Edgren, Matti Nuutti, Terttu Ikonen, Per-Håkan Slotte, Lauri S.Miettinen, Marjut Björklund, Marith Kullström, Leena Anttonen, Camilla Nordström ja sihteerinä Kerstin Nummelin.
Porvoon museon peruskorjausta valmistelevassa työryhmässä jatkavat Ulf Blomberg, Susann Hartman, Marketta Tamminen, Juha Järnbäck, Erkki Mäki ja Kaj Rosendahl. Sosiaali- ja terveystoimen toimintojen, talouden ja seurantajärjestelmien ohjausryhmässä jatkavat Johan Söderberg, Teemu Tenhonen, Jarmo Grönman, Kirsti Talsi-Sirkka, Per-Håkan Slotte, Peter Kjällman, Pertti Soveri, Tuula Virkki ja Marith Kullström sihteerinä.
Pari- ja lähisuhdeväkivaltaa pohtivaan moniammatilliseen työryhmään valittiin Marjatta Bergman, Maria Andersson, Marjukka Taos, Leila Nyberg ja Marja Jensen. Lisäksi ryhmään tulee poliisi- ja syyttäjäviranomaisen edustajat, Porvoon sairaalan ja sen psykiatrisen osaston edustaja sekä Porvoonseudun perheasiainkeskuksen edustaja.

- valitsi edustajansa yhtiöiden hallituksiin ja yhtiökokouksiin vuosiksi 2003-2004. Eestinmäen palvelukeskus Oy:n yhtiökokous: Hannu Ikonen ja hallitus: Päivi Bärlund, Bengt Dahlqvist, Per Juslin. Laurea-ammattikorkeakoulu Oy:n yhtiökokous: Markku Välimäki ja hallitus: Sirpa Honkameri. Gammelbackan palvelukeskus Oy:n yhtiökokous: Keijo Kolehmainen ja hallitus: Maijaliisa Alatalo. Novo Group Oyj:n yhtiökokous:Peter Kjällman.
Mustijoen Vesilaitos Oy:n yhtiökokous: Johan Söderberg, hallitus: Pirkko Ruohonen-Lerner (Robert Åkerstedt), tilintarkastaja: Marjut Björklund. Itä-Uudenmaan jätehuolto Oy:n yhtiökokous: Johan Söderberg, hallitus: Heikki Lappalainen (Anneli Lehtinen), Jorma Salopelto (Jussi Vaurio), Päivi Kippo-Edlund (Gunilla Backman). Osuuskunta VVO:n yhtiökokous Ulf Backman. Porvoon A-asunnot Oy:n yhtiökokous: Marjut Björklund, Osmo Kekkonen ja Matti Nuutti, hallitus: Ilkka Alava, Pirkko Ruohonen-Lerner, Rainer Busk, Leena Kamotskin, Hilding Mattsson ja Marja Nurme.
Porvoon Energia Oy:n yhtiökokous: Bernhard Edgren, Terttu Ikonen ja Markku Vaniala, hallitus: Harri Kari (Esa Hellberg), Keijo Kolehmainen (Markku Aaltovirta), Ljunghard Lindroos (Rolf Gabrielsson), Mikaela Nylander (Christina Lindblad) ja Inkeri Tulikoura (Sari Vaittinen). Pääkaupunkiseudun Vesi Oy:n yhtiökokous: Jorma Salopelto, hallitus: Karl-Gustav Björkell (Risto Lindblad).
Oy Porvoon kauppaoppilaitoksen yhtiökokous: Markku Vaniala, hallitus: Ralf Hollmén (Gunilla Träskelin), Pekka Kangasmäki (Kalle Heikkilä), Heikki Lappalainen (Anja Pessala) ja Solveig Lindstedt. Posintra Oy:n yhtiökokous: Rolf Gabrielsson, hallitus: Rainer Busk, hallintoneuvosto: Matti Nuutti, Johan Söderberg, Per-Håkan Slotte.

- valitsi edustajansa seuraaviin asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöihin: Kiinteistö Oy Peiponaho, Kiinteistö Oy Suolapuro, Asunto Oy Hopearinne, Kiinteistö Oy Porvoon Jousitie, As Oy Länsitienhaka, Kiinteistö Oy Porvoon Sateenkaari, As Oy Kalevanväylä, As Oy Porvoon Kaivokatu 13 ja As Oy Naurispolku 5.

- valitsi edustajansa seuraaviin yhdistyksiin: Porvoon luonnonhistoriallinen yhdistys, Porvoon museoyhdistys, Suomen musiikkioppilaitosten liitto, Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry:n valtuuskunta, Vapaaehtoisen maanpuolustustyön paikallisosaston johtoryhmä, Veckjärvi-Storträsk fiskeförening, Porvoon Seudun Uusyrityskeskus ry:n hallitus ja syyskokous, Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys.

- valitsi edustajansa Kutsuntalautakuntaan, Sydkustens landskapsförbundet rf:ään, Nylands svenska landskapsförbundiin.

- päätti suhtautua myönteisesti Rederi Marita - Varustamo Oy Maritan anomukseen, jossa pyydetään kaupunkia lahjoittamaan varustamolle 55 mäntytukkia Alexandra-aluksen korjaustöitä varten. Korjaukset täytyy tehdä ennen seuraavaa purjehduskautta. Lahjoituksen arvo on 1000-2000 euroa. Aikaisemmin Porvoon kaupungin metsistä on kaadettu Alexandran rakentamista varten 350 lahjatukkia.

- päätti, että Gunilla Backman, Rikard Lindström, Stig Bäcklund, Anneli Lehtinen ja Matti Nuutti osallistuvat Suomen Kuntaliiton järjestämille johtavien luottamushenkilöiden ruotsinkielisille neuvottelupäiville 12.-13.3.2003 Helsingissä.

- merkitsi tiedoksi, että 73 kaupungin henkilökuntaan kuuluvaa on suorittanut johtamisen erikoisammattitutkinnon (JET) Edupolissa.

- merkitsi tiedoksi aloitteen ja ilmoituksia.

Lisäksi kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi eräitä lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksiä ja ilmoitti, että se ei käytä kuntalain 51 §:n mukaista otto-oikeutta, eli tehdyt päätökset jäävät voimaan:
- vt. henkilöstöjohtaja Anita Virtanen on myöntänyt 18 virkojen ja toimien vakituista tai määräaikaista täyttölupaa.

Sivun alkuun

Pirkko Ruohonen-Lerner/www.uutis.net


Sivun alkuun