Lehden tekijä:
Pirkko Ruohonen-Lerner



::Lue lisää/mielipiteet...

Sähköposti minulle

Porvoon Netti-Uutiset
Riippumaton paikallislehti Internetissä.
Päivitetty 26.01.2003



Edelliset lehdet/aiheet
Edellinen lehti - 26.11.2002


Porvoon kaupunginhallitus 20.1.2003

- valitsi kaupunginhallituksen alaisen talous- ja suunnittelujaostoon seuraavat henkilöt: Johan Söderberg, (r) (varajäsen: Rolf Gabrielsson), Markku Vaniala vpj., (sd) (Matti Valasti), Bernhard Edgren, (r) (Gunilla Backman), Terttu Ikonen, (kok) (Osmo Kekkonen), Anita Nemlander-Hietala, (vihr) (Kirsti Talsi-Sirkka) ja Lea Timonen, (sd) (Maijaliisa Alatalo).

- valitsi kaupunginhallituksen alaiseen henkilöstöjaostoon Anneli Lehtisen, (sd), pj. (varalla: Inkeri Tulikoura), Stig Bäcklundin (r), vpj. (Rolf Gabrielsson), Beatrice Johanssonin (r) (Gunilla Träskelin), Matti Nuutin, (sd) (Torolf Bergström) ja Jarmo Grönmanin (kok) (Osmo Kekkonen).

- määräsi kaupunginhallituksen edustajat lautakuntiin ja johtokuntiin seuraavasti: Elinkeinolautakunnassa kaupunginhallitusta edustaa Matti Nuutti (sd), sosiaali- ja terveyslautakunnassa Stig Bäcklund (r), koulutuslautakunnassa Matti Valasti (sd), koulutuslautakunnan suomenkielisessä osastossa Kirsti Talsi-Sirkka (vihr), koulutuslautakunnan ruotsinkielisessä osastossa Beatrice Johansson (r), kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa Osmo Kekkonen (kok), teknisessä lautakunnassa Bernhard Edgren (r), ympäristönsuojelulautakunnassa Terttu Ikonen (kok), kaavoitus- ja rakennuslautakunnassa Markku Vaniala (sd) ja liikelaitosten johtokunnassa Gunilla Backman (r).

- nimesi kaupungin suurimpiin rakennusprojekteihin suunnittelu- ja seurantatyöryhmät.
Kouluhankkeita (Huhtisen koulun, Linnajoen yläasteen ja Lyceiparkens Högstadieskolan laajennukset sekä Huhtisen päiväkoti) toteuttavaan työryhmään valittiin luottamushenkilöistä Elof Nyman (r) (varalla: Beatrice Johansson), Anja Pessala (sd) (Hannu Ikonen), Risto Luosma (kok) (Matti Leivo) ja Reetta Kettunen (vihr) (Tuula Nurmi). Virkamieskuntaa työryhmässä edustavat toimialajohtaja Markku Välimäki (Jari Kettunen) sekä koulutoimenjohtajat Mauno Väänänen (Jarmo Sievers) ja Solveig Lindstedt (Camilla Simolin-Backman). Kouluhankkeiden projektipäällikkönä ja esittelijänä toimii rakennusmestari-talonsuunnittelija Börje Boström.
Sosiaali- ja terveystoimen (Kevätkummun uusi päiväkoti, Näsin terveysaseman vuodeosastot, Epoon päiväkodin, keittiön ja vanhainkodin saneeraus) rakennushankkeita suunnittelemaan ja seuraamaan valittiin luottamushenkilöistä Christer Björkstrand (sd) (Heli Heiskanen), Gunilla Backman (r)(Stig Bäcklund) ja Irja Tarvala (kok) (Inger Kokko). Virkamiehistä työryhmään nimitettiin terveyskeskuksen johtava lääkäri Pertti Soveri (Marith Kullström) ja palvelujohtaja Anna-Kaisa Kajuutti (Leila Nyberg), ruokapalvelupäällikkö Birgitta Creutziger (Camilla Andersson) sekä projektipäällikkö ja esittelijä Börje Boström.
Uimahallin peruskorjaus- ja laajennustöistä vastaavaan työryhmään valittiin luottamushenkilöiden edustajina Mika Vuori pj. (sd) (Markku Aaltovirta), Hilding Mattsson (r) (Gunilla Träskelin) ja Sirkka Starck (kok) (Risto Luosma). Virkamiehistä työryhmään nimitettiin toimialajohtaja Markku Välimäki (Helena Forsbäck-Turunen), rakennusmestari-talonsuunnittelija Börje Boström (Timo Mattelmäki), liikuntatoimen johtaja Per Högström (Irja Kantola). Työryhmän projektipäällikkönä ja esittelijänä toimii rakennuspäällikkö Lasse Forssell.
Keskuspaloaseman suunnittelu- ja seurantatyöryhmään valittiin luottamushenkilöistä Mikaela Nylander pj. (r) (Stig Bäcklund), Torolf Bergström (sd) (Heikki Lappalainen) ja Jarmo Grönman (kok) (Beatrice Johansson). Työryhmän virkamiesjäsenet ovat palopäällikkö Boris Aarnio (Olavi Liljemark), valmiussuunnittelija Anders Elander (Göran Forssell), paloesimies Jouni Virta (Kaj Ekholm) sekä työryhmän projektipäällikkö ja esittelijä talo-osaston päällikkö Ulf Blomberg.

- esittää Suomenlahden merenkulkupiirille, että Porvoon kaupunki pitää Fladanin suositun ja suojaisan venereitin kunnostusruoppausta erittäin tarpeellisena hankkeena. Toivomuksena on, että ruoppaus saataisiin päätökseen kuluvan vuoden aikana.

- päätti maksaa Nite-Terminaali Oy:lle Pro-Uusiokeskus ry:n vuoden 2002 vuokria 3.710 euroa. Vuokrat maksetaan kaupunginhallituksen käyttövaroista. Kaupungin myöntämä vuokratakuu yhdistykselle oli voimassa vuoden 2002 loppuun asti. Lisäksi päätettiin, että vuokra-avustusta tai vuokratakuuta ei vuonna 2003 myönnetä, mutta työllisyystukea yhdistys voi edelleen anomuksesta saada yhtä paljon kuin vuonna 2002. Pro-Uusiokeskus anoi kaupungilta vuoden 2003 vuokranmaksuihin 22.260 euroa.
Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy ja Porvoon kaupungin ympäristönsuojelutoimisto ovat antaneet lausunnot siitä, kuinka Pro-Uusiokeskus on osallistunut kunnan jätelain mukaisten velvollisuuksien hoitamiseen. Lausuntojen mukaan yhdistys ei suoranaisesti hoida kunnalle kuuluvia jätelain mukaisia tehtäviä, mutta se tarjoaa mahdollisuuden ehkäistä jätteiden syntymistä ja toimii pitkäaikaistyöttömien työllistäjänä. Yhdistyksen ilmoituksen mukaan se työllisti 63 henkilöä vuonna 2002.

- hyväksyi kaupungin johdon ja keskushallinnon laskujen hyväksyjät vuodelle 2003.

- merkitsi tiedoksi sosiaali- ja terveystoimen vuoden 2003 valtionosuudet kunnille. Itä-Uudenmaan liiton maakuntajohtaja Jaakko Mikkola on aloittanut virassaan 13.1.2003. Ulkomaankauppaministeri Jari Vilén vieraili Porvoossa 14.1.

- kehotti keskusvaalilautakuntaa selvittämään mahdollisuuksia ennakkoäänestyspaikkojen lukumäärän lisäämiseksi.

Lisäksi kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi eräitä lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksiä ja ilmoitti, että se ei käytä kuntalain 51 §:n mukaista otto-oikeutta, eli tehdyt päätökset jäävät voimaan:

- vt. henkilöstöjohtaja Anita Virtanen on myöntänyt 30 virkojen ja toimien vakituista tai määräaikaista täyttölupaa.

Sivun alkuun


Porvoon kaupunginvaltuusto 11.12.2002

- hyväksyi Porvoon A-asunnot Oy:n lainatakauspyynnön perusparannuslainoille, joiden yhteismäärä on 3,3 miljoonaa euroa. Valtio lainoittaa Jousitie 4:n ja 6:n kiinteistöjen peruskorjausta sekä rakentaa uusia asuntoja kerrostalojen katutasoon. Asuntoja on suunniteltu erityisesti vanhusväestölle ja liikuntaesteisille. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 4,2 miljoonaa euroa. Kaupungin omavelkainen takaus on voimassa yhden vuoden siitä kun valtuuston päätös on saanut lainvoiman. Kaupungin takaamasta lainasta maksetaan 3,8 prosentin suuruista vuosimaksua.

- hyväksyi Itä-Uudenmaan alueellisen pelastustoimen yhteistoimintasopimuksen. Pelastustoimen alueiden muodostamisesta annetun lain mukaan kuntien tulee järjestää pelastustoimen palvelut yhteistoiminnassa siten, että uusi järjestelmä otetaan käyttöön vuonna 2004. Uuden lain tavoitteena on tehostaa pelastustoimen voimavarojen käyttöä sekä parantaa palvelujen saatavuutta ja laatua.
Maa on jaettu 22 pelastustoimen alueeseen, joista yhden muodostaa Itä-Uudenmaan maakunta. Hallinnon osalta päätettiin, että Porvoo toimii keskuskuntana. Pelastuslaitoksen taloutta hoitaa Porvoon kaupunki kuultuaan ensiksi muita sopijakuntia. Ensimmäisten kolmen vuoden käyttökustannukset jaetaan kolmen aikaisemman tilinpäätöksen toteutuneiden kustannusten mukaisessa suhteessa. Seuraavina vuosina sopijakunnat maksavat kustannukset asukasluvun suhteessa.
Henkilöstö siirtyy muista kunnista Porvoon kaupungin palvelukseen niin sanottuina vanhoina työntekijöinä. Henkilöstön vahvuus sopimuskuntien nykyisissä palo- ja pelastustoimissa on 100, joista 13 on määräaikaisessa työsuhteessa. Porvoossa palo- ja pelastustoimen palkkalistoilla on 57 henkilöä, Sipoossa 18, Loviisassa 20, Askolassa 1, Lapinjärvellä 2, Myrskylässä 1, Pukkilassa 1. Pernajalla, Ruotsinpyhtäällä ja Liljendalilla ei ole omaa palo- ja pelastustoimen henkilökuntaa palveluksessaan.

- merkitsi tiedoksi taloushallinnon kuukausiraportin 31.10.2002 tilanteesta.

Sivun alkuun

Porvoon kaupunginvaltuusto 15.1.2003

- valitsi puheenjohtajakseen vuosiksi 2003-2004 Klaus Hellbergin (sd), ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Mikaela Nylanderin (r) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Kimmo Kajasteen (kok).

- valitsi kaupunginhallitukseen 13 jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet toimikaudeksi 2003-2004. Ruotsalainen kansanpuolue: Johan Söderberg, pj., (varajäsen: Bo-Johan Johansson), Stig Bäcklund (Rolf Gabrielsson), Beatrice Johansson (Christina Lindblad), Bernhard Edgren (Elof Nyman), Gunilla Backman (Gunilla Träskelin).
Sosiaalidemokraatit: Markku Vaniala (I vpj., varalla Heikki Lappalainen), Lea Timonen (Inkeri Tulikoura), Anneli Lehtinen (Maijaliisa Alatalo), Matti Nuutti (Torolf Bergström), Matti Valasti (Jaakko Jalonen).
Kokoomus: Terttu Ikonen (Marja Järvinen) ja Osmo Kekkonen (Jarmo Grönman).
Vihreät: Kirsti Talsi-Sirkka (Anita Nemlander-Hietala).
- merkitsi tiedoksi kuukausiraportin kaupungin taloudellisesta tilanteesta 30.11.2002.

Sivun alkuun


Porvoon kaupunginhallitus 16.12.2002

- lähetti kaupunginvaltuuston puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien toimikaudesta päättämisen sekä vaalin toimittamisen valtuustolle päätettäväksi. Kuntalain mukaan valtuusto valitsee puheenjohtajiston toimikaudekseen, jollei valtuusto ole päättänyt lyhyemmästä toimikaudesta. Porvoossa valtuusto on valinnut puheenjohtajistonsa vuoden 2002 loppuun saakka.

- lähetti kaupunginhallituksen jäsenten, kaupunginhallituksen puheenjohtajan ja kahden varapuheenjohtajan valinnat kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Kaupunginhallituksen johtosäännön mukaan kaupunginhallituksessa on 13 jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Heidän toimikautensa on kaksi vuotta.

- merkitsi tiedoksi taloushallinnon laatiman kuukausiraportin marraskuun lopun tilanteesta. Sen mukaan Porvoon vuoden 2002 talousarvion mukaisten investointien toteutumisprosentti on 73. Epoon vanhainkodin ja päiväkodin sekä uimahallin investointimäärärahat eivät tule riittämään. Epoon projektien kustannusarviot olivat yhteensä 2,1 miljoonaa euroa, mutta niihin kuluukin 2,5 miljoonaa euroa. Uimahallin kustannukset ovat nousseet 6,8 miljoonasta eurosta 7,0 miljoonaan euroon.
Kaupungin maksuvalmius on laskenut lokakuun tilanteeseen verrattuna 20 päivästä 18 päivään, vuosi sitten se oli 36 päivää. Talousarvion ylityspaineita vuonna 2002 on edelleen sosiaali- ja terveystoimessa. Kaupungin palkkakustannukset saattavat jonkin verran ylittyä, mikäli kehitys on samanlainen kuin edellisenä vuonna. Talousarviolainoja on nostettu vuonna 2002 yhteensä 16,6 miljoonaa euroa (98 mmk).

- päätti, että henkilöstöjohtaja Ulf Lindholmin sijaisuus julistetaan julkisesti haettavaksi 1.1.2003-31.8.2004 väliseksi ajaksi. Lindholm työskentelee Suomen Kuntaliitossa virkavapautensa aikana projektijohtajana hallinnollisessa kieliprojektissa, jonka nimi on "Språkförbindelser i förvaltningen - Utfästelse att ge service på båda inhemska språken med systematisk uppföljning". Projektin rahoittaa Svenska Kulturfonden. Tämän lisäksi Lindholm suunnittelee johtajakoulutusta.
Lindholm on ollut virkavapaalla lokakuun alusta alkaen. Hänen virkaansa ovat hoitaneet tähän saakka palkkasihteeri Anita Virtanen, koulutussuunnittelija Heli Wilkman ja työsuojelupäällikkö Mårten Hoge.

- antoi lausunnon Helsingin hallinto-oikeudelle Kiinteistö Oy Porvoon Kuninkaanportin toteuttamisesta tehdyn valituksen johdosta. Lausunnon mukaan valitus tulee hylätä perusteettomana. Kaupunki on pyytänyt Suomen Kuntaliitolta lausuntoa siitä, voitaisiinko hanke käynnistää, vaikka siitä tehdyt päätökset eivät ole saaneet lainvoimaa.
Kuntalain 98 pykälän mukaan päätös voidaan panna täytäntöön ennen kuin se on saanut lainvoiman. Täytäntöönpanoon ei kuitenkaan saa ryhtyä, jos valitus käy täytäntöönpanon johdosta hyödyttömäksi taikka valitusviranomainen kieltää täytäntöönpanon. "Kuntalain 98 §:n säännös huomioon ottaen edellytyksiä päätöksen täytäntöönpanolle ei käsityksemme mukaan ole. Jos päätös pantaisiin täytäntöön, valitus kävisi hyödyttömäksi. Kun kysymys ei ole taloudelliselta merkitykseltään aivan vähäisestä asiasta, täytäntöönpanoon ei mielestämme ole syytä ryhtyä." Kuntaliiton lausunnon ovat antaneet lakiasiain päällikkö Kari Prättälä ja johtava lakimies Heikki Harjula.

- päätti hylätä Porvoon kaupungin henkilöstön Luonto- ja Riistakerho ry:n oikaisuvaatimuksen, joka koski kaupunginhallituksen lokakuussa tekemää päätöstä, jossa kaupunki irtisanoi yhdistyksen kanssa tehdyn metsästysvuokrasopimuksen.

- päätti hylätä Kai Lindströmin oikaisuvaatimuksen koskien jokirannan Esson tontille myönnettyjä jäätelökioskin lupia vuonna 1996.

- päätti, että kaupunki neuvottelee Porvoon kaupungin suomenkielisen Kesäkotisäätiön kanssa tehtävästä kiinteistökaupasta ja siihen liittyvästä erillissopimuksesta kesäsiirtolatoiminaan kehittämisestä heti sen jälkeen kun kaupungin taloudellinen tilanne mahdollistaa asian. Kesäkotitoiminta jatkuu nykymuodossa ainakin vuoden 2003.
Toimialajohtaja Markku Välimäen lausunnon mukaan säätiön tulisi myydä Sondbyn alue kaupungille nimellishinnalla. Vastaavasti kaupunki sitoutuisi 15-20 vuoden ajan järjestämään 300 kesäsiirtolapaikkaa. Tämän vaihtoehdon toteutuessa voitaisiin kaupungin yksin hallinnoima säätiö myös lakkauttaa.
Suomenkieliseen kesäsiirtolaan haki keväällä 2002 yli 400 lasta, mutta viikon paikkoja oli tarjota vain 150 lapselle. Kesäkotisäätiö on vuokrannut vastikkeetta omistamaansa kiinteistöä Sondbyssä Porvoon kaupungille virkistys- ja ulkoilualueeksi.
Porvoon suomenkielisten kansakoululaisten kesäkotisäätiö -niminen säätiö osti vuonna 1973 kyseisen 4,3 hehtaarin suuruisen maa-alueen Sondbystä valtiolta 140.000 markalla. Alue on rakentamaton ja se rajoittuu rantaan sekä koillis- että kaakkoisosassa, sen arvo on 35.000-100.000 euroa.

- antoi vastauksen Soili I. Hälkkisen aloitteisiin, jotka koskevat hänen huolestumistaan vesien, ilman ja maaperän pilaantumisesta ja melun lisääntymisestä. Ympäristönsuojelulautakunnan valmistelemassa lausunnossa luetellaan toimenpiteitä, joilla kaupunki on pyrkinyt edistämään ympäristön tilan kehittymistä suotuisampaan suuntaan. Esimerkkeinä mainitaan mm. Hermanninsaaren uusi jätevedenpuhdistamo, jokien kalataloudelliset kunnostushankkeet, matonpesupaikkojen rakentamiset, Tolkkisten voimalaitoksen päätös käyttää pääasiallisesti puuta polttoaineena ja Kilpilahden alueen ympäristölupakäsittelyt. Liikenteen aiheuttamiin meluhaittoihin kaupunki voi vaikuttaa rakentamalla meluvalleja ja -aitoja. Tärkeää on myös, ettei uusia asuinalueita sijoiteta aivan vilkkaimpien teiden varsille.

- merkitsi tiedoksi Mikaela Nylanderin (r) valtuustoaloitteen, joka koskee öljyntorjunnan osaamiskeskuksen perustamista Porvooseen. Aloite on lähetetty teknisen ja ympäristötoimen valmisteltavaksi.

- antoi evästykset edustajilleen HUS:n sairaanhoitopiirin kuntayhtymän valtuuston kokoukseen.

- muutti Pääskytien yläasteen äidinkielen, historian ja yhteiskuntaopin lehtorin viran äidinkielen ja kirjallisuuden lehtorin viraksi. Linnankosken lukion englannin ja saksan kielen lehtorin virka muutettiin englannin ja ruotsin kielen lehtorin viraksi. Elintarvikelaboratorion määräaikainen kemistin toimi muutettiin määräaikaiseksi viraksi, jota päätettiin jatkaa 1.1.2003-31.12.2005 väliseksi ajaksi.

- merkitsi tiedoksi eräitä lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksiä ja ilmoitti, että se ei käytä kuntalain 51 §:n mukaista otto-oikeutta, eli tehdyt päätökset jäävät voimaan.
- vt. henkilöstöjohtaja Anita Virtanen on myöntänyt 70 virkojen ja toimien vakituista tai määräaikaista täyttölupaa. Esimerkiksi pelastustoimi saa täyttää kuusi palomiehen, sairaankuljettajan ja hälytyskeskuksen hoitajan sijaisuutta 1.1.-31.12.2003 väliseksi ajaksi.

Sivun alkuun

Porvoon kaupunginhallitus 7.1.2003

- päätti pyytää elinkeinolautakunnan lausunnon Itä-Uudenmaan aluekeskusohjelman toiminta- ja taloussuunnitelmasta vuodelle 2003.

- päätti, että Porvoon kaupunki liittyy perustajajäsenenä Itä-Uudenmaan yrityshautomoyhdistykseen. Itä-Uudenmaan yrityshautomotoimintaa on suunniteltu laajennettavaksi maakunnalliseksi toiminnaksi yhdistyspohjaisen hallintomallin mukaisesti. Hanketta rahoittaa Uudenmaan TE-keskus (50% kuluista) sekä alueen kunnat. Selvitysmiehenä toimii Lapinjärven elinkeinoasiamies Antti Vaittinen. Selvitystyön tavoitteena on elinkeinoyhteistyön toiminnallinen organisointi ja pilottimuotoinen käynnistäminen vuoden 2003 aikana. Seudun elinkeinopalvelut pyritään kokoamaan monipalvelupisteisiin lähinnä Porvooseen ja Loviisan seudulle.
Porvoossa toimivan yrityshautomo Polycon hallinnosta on vastannut tähän saakka Edupoli, joka on ilmoittanut lopettavansa 1.1.2003. Tavoitteena on hautomotoiminnan jatkaminen ja laajentaminen maakunnalliseksi. Itä-Uudenmaan kunnat Sipoota lukuun ottamatta ovat ilmoittaneet halukkuutensa osallistua yrityshautomotoimintaan ja sen rahoittamiseen. Yhdistyksen perustajajäseniksi on kaavailtu Porvoota, Loviisaa ja Askolaa.

- hyväksyi eduskuntavaalien 2003 ennakkoäänestyspaikoiksi pääpostin sekä Kevätkummun ja Gammelbackan postit. Ennakkoon voi äänestää myös Porvoon sairaalassa, Näsin terveyskeskuksessa, Omenamäen ja Hongaksen palvelutaloissa sekä Johannisbergin ja Epoon vanhainkodeissa. Myös kotiäänestys on tietyin edellytyksin mahdollista.

- nimesi Risto Lindbladin edustajakseen saaristoliikenteen neuvottelukuntaan.

- totesi, että Rakennus Oy Lemminkäinen on jatkanut 19.10.2001 jättämänsä Aleksanterinkadun sillan tarjouksen voimassaoloa 28.2.2003 saakka. Lemminkäisen tarjouksen tarkennuksessa 17.12.2002 todetaan seuraavaa: "... varaamme oikeuden tarkistaa tarjouksemme hintaa vastaamaan siirtynyttä urakka-aikaa. Tulemme esittämään erillisen laskelman muutoksista alkuperäiseen tarjoushintaamme, kun työn aloitusajankohta selviää ja uudesta urakka-ajasta välitavoitteineen yhdessä sovitaan. Laskelman laatimiseen meille on varattava riittävä yhdessä sovittava aika. Tarjoushinnan tarkistamiseen vaikuttavia seikkoja olemme todenneet neuvotteluissamme sekä aikaisemmin tehdyissä tarjouksemme tarkennuksissa..."

- antoi seuraavan vastauksen lähiliikuntapaikkojen toteuttamisesta tehtyyn aloitteeseen: Asia käsitellään vuoden 2004 talousarvion ja -suunnitelman yhteydessä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan ehdotuksen perusteella.

- päätti, että Kunta-alan talous -ja rahoitusfoorumiin osallistuu tammikuussa valittavan uuden kaupunginhallituksen puheenjohtajisto. Osallistumismaksu on 680 euroa henkilöltä. Koulutus järjestetään 12.-14.2. m/s Silja Serenadella välillä Helsinki-Tukholma-Helsinki.

- merkitsi tiedoksi ilmoitusasioita.

- merkitsi tiedoksi, että kaupunginjohtaja Per-Håkan Slotte osallistuu Euroopan historiallisten kaupunkien liiton hallituksen kokoukseen, joka pidetään 6.-9.2.2003 Pariisissa.

- päätti jatkaa Porvoon kaupungin ja Samfundet Folkhälsan i svenska Finland rf:n tekemää esisopimusta palveluasumiseen liittyvien palvelujen ostamisesta 31.12.2003 saakka.

- merkitsi tiedoksi eräitä lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksiä ja ilmoitti, että se ei käytä kuntalain 51 §:n mukaista otto-oikeutta, eli tehdyt päätökset jäävät voimaan.

- merkitsi tiedoksi uimahallin peruskorjaus- ja laajennustyön suunnittelu- ja seurantatyöryhmän ilmoituksen, jonka mukaan vuonna 2002 ei ole määrärahojen ylitystarpeita, mutta "vuonna 2003 voi tulla talouden suhteen tarkistuksia."

- kaavoitus- ja rakennuslautakunta on hyväksynyt Frankenhaeuserin kallioaineksen ottoluvan Kulloossa.
- tekninen lautakunta on hyväksynyt kaupungin suorassa omistuksessa olevien vuokra-asuntojen uuden vuokrataulukon.
- elinkeinolautakunta on myöntänyt 5.037 euron avustuksen Itä-Uudenmaan naisyrittäjähankkeelle ja 10.000 euron avustuksen Seutujen välisen ympäristöpalvelujen yhteistyömallihankkeelle.
- talousjohtaja Peter Kjällman on päättänyt, että Porvoon kaupungin toimistotarvikkeet ja kopiopaperit hankitaan vuosina 2003 ja 2004 Tamore Oy:ltä, Toimistotarvike Oy:ltä ja Rank Xerox Oy:ltä.
- asuntopäällikkö Ulf Backman on tehnyt 29 asukasvalintapäätöstä.
- vt. henkilöstöjohtaja Anita Virtanen on myöntänyt 25 virkojen ja toimien vakituista tai määräaikaista täyttölupaa.
- kansliapäällikkö Seija Österman on päättänyt, että vt.henkilöstöjohtaja Anita Virtasen tehtäväkohtaiseksi palkaksi määritellään 2.750 euroa kuukaudessa. Henkilöstöjohtaja Ulf Lindholm on virkavapaalla 31.8.2004 saakka ja hänen sijaisuutensa on julistettu haettavaksi.
- Kansliapäällikkö Österman on valinnut tietokoneteknikko Niko Lindbergin tietohallintopäällikön toimeen 3.2.2003 alkaen. Hänen peruspalkakseen on vahvistettu 3.150 euroa kuukaudessa. Hakijoita oli yhteensä 40.


Sivun alkuun

Pirkko Ruohonen-Lerner/www.uutis.net


Sivun alkuun