Eduskuntaryhmämme kokoontui Porvoossa maanantaina 30.8. Aamupäivällä järjestimme torilla kansalaistapaamisen. Toriteltta oli lainassa Uudenmaan piiriltä ja tarjoilut ostettu paikallisilta yrityksiltä. Onneksi ei satanut, joten väkeä oli liikkeellä mukavasti. Tapaamisessa saimme kuulla suoraa puhetta lukuisilta kuntalaisilta, jotka olivat tiedostaneet Porvoon holtittoman taloudenhoidon, velkaantumisen ja sihteerisopimukset. Velkaantumiseen olisin itse halunnut puuttua jo vuosikausia sitten, mikä näkyy myös useissa tarkastuslautakunnan arviointikertomuksissa ja pöytäkirjamerkinnöissä. Sanotaan, että Porvoota uhkaa valtiovarainministeriön kuntaosaston puuttuminen peliin. Mielestäni se on ainoa mahdollisuus saada Porvoon talous oikeille raiteille.
Porvoossa suurimmat puolueet eli RKP, SDP ja kokoomus kantavat tietysti suurimman vastuun kuntaliitoksen ajan jälkeisestä taloudenhoidosta, koska ovat olleet enemmistövoimin päättämässä lukuisista kuntalaisille epäedullisista kiinteistökaupoista, sopimuksista ja poliittisista virkanimityksistä. Tällä hetkellä meitä perussuomalaisia on hieman alle 10 prosenttia valtuutetuista, joten saamme Porvoossa odottaa muutosta nykyiseen toimintakulttuuriin ainakin seuraaviin kunnallisvaaleihin saakka. Siihen asti pieni ryhmämme voi vaikuttaa kokouksissa tuomalla esille aktiivisesti omia vaihtoehtoja ja näkemyksiä.
httpv://www.youtube.com/watch?v=u2etgGu89fU
Iltapäivällä pidimme eduskuntaryhmän kesäkokouksen valtuustosalissa. Käsittelimme pääasiallisesti valtion vuoden 2011 talousarvion päälinjauksia, joista olemme olleet ryhmässämme hyvin yksituumaisia. Meille perussuomalaisille tärkeät asiat liittyvät kansalaisten arkielämän sujuvuuteen. Haluamme pysäyttää kansan kahtia jakamisen menestyjiin ja syrjäytyviin. Siksi tuloerojen kasvu on pysäytettävä. Ei ole oikein, että kokopäiväisesti työtä tekevät ihmiset joutuvat hakemaan toimeentulotukea selviytyäkseen pakollisista menoista. Mielestämme verot on määrättävä maksukyvyn mukaan, kannatamme myös varallisuusveron palauttamista.
Haluaisimme työllistää 100 000 työtöntä työharjoittelulla, työpaja- ja palkkatukijärjestelmällä. Työllistämiseen kuluvasta 600 miljoonasta eurosta 400 miljoonaa tulisi takaisin kuntiin säästöinä ja verotuloina. Tiestön rapautuminen on estettävä ja jätevesiuudistus keskeytettävä. ”Mummonmökkien puhdistuspakko on tyypillistä kepulaista ympäristöpolitiikkaa pahimmillaan”, totesi eduskuntaryhmämme puheenjohtaja Raimo Vistbacka.
Eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen alkoi lehdistötilaisuus. Paikalla oli noin 25 median edustajaa, mikä lienee kaikkien aikojen ennätys Porvoon valtuustosalissa. Tuntui hyvältä jälkeenpäin katsella erilaisista kuvista, kuinka me perssut istuimme valtuustosalin eturivillä sekä peräti puheenjohtajiston pöydässä. Nyt meillä on selkeä paikallinen ja valtakunnallinen tavoite!