Yhteistyötä Kilpilahden varatien puolesta!

Facebooktwittermail

Europarlamentissa ja eduskunnassa vuosia vaikuttanut espoolainen kansanedustaja Marjo Matikainen-Kallström (kok) on täysin oikeassa kuvatessaan Kilpilahden nykyistä liikennesumppua (Uusimaa 28.8.). 
Mielestäni Kilpilahden teollisuusalueen uuden tieyhteyden rakentaminen on erittäin tärkeä hanke. Alueella käsitellään suuria määriä palo- ja räjähdysherkkiä sekä myrkyllisiä aineita, joten siellä olisi varauduttava suuronnettomuuden sattuessa ihmisten nopeaan evakuointiin.

Jo vuosia olen lukenut paikallislehdistä uutisia ja mielipidekirjoituksia siitä, kuinka Kilpilahden varatie on yksi tärkeimmistä Itä-Uudenmaan maakunnan hankkeista ja kuinka se pitäisi ensi tilassa toteuttaa. Kilpilahden varatien puolustajina ovat esiintyneet näyttävästi ainakin kansanedustajat Mikaela Nylander (r) ja Leena Harkimo (kok).

Helsingin ja Uudenmaan vaalipiirien kansanedustajat tekivät syksyllä 2007 parikymmentä yhteistä talousarvioaloitetta. Kilpilahden varatie oli yksi näistä. Kun tierahat jälleen kerran puuttuivat valtion talousarviosta 2008, esitin eduskunnan täysistunnossa syksyllä 2007, että valtion talousarvioon lisättäisiin määrärahat Kilpilahden teollisuusalueen varatien rakentamisen aloittamiseen.

Tässä tilanteessa hallituspuolueiden edustajat eivät lämmenneetkään ajatukselle, vaan he kaikki äänestivät ehdotustani ja jopa itse allekirjoittamiaan talousarvioaloitteita vastaan! Kilpilahden uuden tieyhteyden rahoituksen puolesta äänesti yhteensä 24 kansanedustajaa. Joukossa oli koko perussuomalaisten 5-henkinen eduskuntaryhmä, 5 sosiaalidemokraattia sekä 14 vasemmistoliittolaista.

Monien poliitikkojen jatkuva pelaaminen kaksilla korteilla ei varmaankaan lisää kansalaisten uskoa ja luottamusta poliitikkoja kohtaan. Tämä on varmasti yksi keskeinen syy siihen, miksi monet jäävät vaaleissa nukkuvien puolueeseen. Toivon, että Kilpilahden varatien määrärahat lopulta saadaan vuoden 2009 talousarvioon, ja että ainakin kaikki Uudenmaan vaalipiirin kansanedustajat ovat tällä kertaa valmiita konkreettisiin tekoihin tämän tärkeän tavoitteen saavuttamiseksi.

Comments are closed