Vuokra-asukkaiden röyhkeää rahastusta

Facebooktwittermail

Porvoon A-asunnot Oy:n ja sen tytäryhtiön toimitusjohtajana runsaan vuoden toiminut Mika Vuori (sd) on lehtitietojen mukaan saanut työsuhde-etuja, joita ei voida pitää hyväksyttävinä. Uusimaan mukaan Mika Vuoren verotettavat ansiotulot olivat 2006 yli 93 000 euroa, joten on oletettavaa, että ansiotulojen kehitys on ollut edelleen positiivinen. Lisäksi Vuorta on muistettu luxus-autolla ja kultaisella kädenpuristuksella. Etuja on ollut myöntämässä mm. A-asuntojen hallituksen puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Jaakko Jalonen, joka on Mika Vuoren puoluetoveri. Toimitusjohtajan palkan ja kaikkien erityisetujen maksajina puolestaan ovat A-asuntojen vuokralaiset, joista suurin osa on valittu vuokra-asuntoihin pienten tulojen perusteella.

Ilmeisesti Mika Vuoren ja Jaakko Jalosen sopimusten oli tarkoitus pysyä piilossa julkisuudelta, koska niistä ei oma-aloitteisesti tiedotettu. Luultavasti joku hallituksen jäsen tai yhtiön työntekijä on vuotanut tiedot julkisuuteen, mikä lain mukaan ei ole sallittua toimintaa osakeyhtiössä, jossa vallitsee tiukka salassapitovelvollisuus kaikista osakeyhtiön asioista. Porvoon A-asunnoissa tiedotuksesta ovat perinteisesti vastanneet toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja oman harkintansa mukaan.

Välillisesti kaikki porvoolaiset ovat tukeneet kymmeniä vuosia Porvoon A-asuntojen toimintaa, sillä yhtiö ja sen tytäryhtiö ovat saaneet kaupungilta arvotontteja hyvin edullisilla hinnoilla. Porvoon kaupunki on taannut yhtiön velkoja huomattavalla summalla, joten yhtiön ongelmat kaatuvat viime kädessä kaikkien porvoolaisten maksettaviksi, jos yhtiön asioita hoidetaan huonosti.

Vuokra-asuntojen asukkaiden kannalta paras ratkaisu on asua vuokralaisena yhtiössä, jossa on pitkäaikaista, vastuuntuntoista ja vakaata asuntopoliittista osaamista. Siksi monet kunnat ovat siirtäneet omistamiaan vuokra-asuntoja valtakunnallisille yhtiöille. Poliittisin perustein valittu asuntoyhtiön johto voi muutamalla allekirjoituksella aiheuttaa korvaamatonta vahinkoa yhtiölle, jota on rakennettu kymmeniä vuosia. Jatkossa täytyy saada varmuus siitä, että Porvoon A-asunnot Oy:n hallintoa ja taloutta hoidetaan parhaalla mahdollisella asiantuntemuksella, josta maksetaan kohtuuden rajoissa pysyvä korvaus.

Comments are closed