Vihakäyttäytymista valtuuston kokouksissa?

Facebooktwittermail

Uusimaan uutisen (31.10.) mukaan perinteiset puolueet jännittävät, millaisia keskusteluja esimerkiksi maahanmuuttoon liittyen valtuustoissa tullaan jatkossa käymään. Oikeusministeriö aikoo kouluttaa kunnanvaltuustojen puheenjohtajia mahdollisten vihaa lietsovien puheiden varalta. Taustalla on perussuomalaisten vyöry valtuustoihin. Tähän Uusimaan uutiseen oli liitetty minun valokuvani perussuomalaisten vaalivalvojaisista.

 Aloitimme uusien perussuomalaisten luottamushenkilöiden koulutuksen heti vaalien jälkeen. Moni heistä osallistui valtuuston budjettikokoukseen keskiviikkona 12.11.2008. Kokous oli melko erikoinen kokemus niille, jotka eivät aikaisemmin ole osallistuneet vastaaviin kokouksiin. Hämmennystä heissä herätti erityisesti valtuutettu, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Matti Nuutti (sd.), joka irvisteli ja ilveili kasvot valtuustoon ja yleisöön päin, kun pidin omaa puheenvuoroani puhujapöntöstä. Näinkö Matti Nuutti ilmoitti kaikille läsnäolijoille, meitä muita korkeammalta puheenjohtajisto-korokkeelta, että hän on eri mieltä kanssani? Vai osoittiko hän vain yleistä halveksuntaa ja vihaa minua kohtaan? Nuutti kätki ilveilynsä minulta pitämällä vasenta kättään poskeaan vasten. Jäin ihmettelemään, ketkä valtuutetuista vastasivat Nuutin ilveilyihin. Onko hän käyttäytynyt tällä tavalla viimeiset neljä vuotta?

 Valtuuston puheenjohtaja Mikaela Nylander (r.), joka istuu valtuustosalissa Matti Nuutin oikealla puolella, ei tehnyt mitään ojentaakseen huonosti käyttäytyvää kollegaa, vaan antoi hänen jatkaa ilveilyjään. Mutta onhan se hyvä, että Nylanderin punavihreät kollegat, ihan ministeri Braxia (vihr.) myöten, ovat saaneet päähänsä tapakouluttaa perussuomalaisten uusia valtuutettuja!

Comments are closed