Vauhdikas viikko Brysselissä

Facebooktwittermail

Porvoossa vietetty ihana kesälomakuukausi meni nopeasti, mutta paluu Brysselin arkeen on ollut vieläkin nopeampaa. Takana on jälleen tapahtumarikas työviikko. Tiistaina kuulimme PANA-tutkintavaliokunnassa useita toimittajia, jotka olivat saaneet käsiinsä 11,5 miljoonaa sivua panamalaisesta lakiasiaintoimistosta peräisin olevia veronkiertoon liittyviä asiakirjoja.

Veroparatiisissa kaikki on mahdollista. MOT:in toimittaja Minna Knus-Galán kertoi, kuinka hän oli löytänyt asiakirjoja, joita oli allekirjoittanut jo 8 vuotta kuolleena ollut henkilö. Tämä nimi pyydettiin vaihtamaan. Lakiasiaintoimisto myi päivämäärien muuttamispalveluita alkaen 250 dollaria. Lisäksi löytyi rakennustyömaa, joka oli merkitty tuhansien yritysten toimipaikaksi.

Keskiviikkona belgialainen ryhmätoverini Helga Stevens järjesti parlamentissa suuren monikielisyystapahtuman, jossa käsiteltiin viittomakielen roolia ja asemaa. Kuuroudestaan huolimatta Helga pystyy vaikuttamaan parlamentissa täysillä. Helga on loistava esimerkki siitä, kuinka positiivinen elämänasenne ja ahkeruus työssä vie pitkälle, myös poliittisella uralla.

Asumme Helgan kanssa samassa hotellissa Strasbourgissa, joten olen oppinut tuntemaan hänet paremmin kuin monen muun parlamentaarikon. Helga on ECR-ryhmän varapuheenjohtaja ja hyvin aktiivinen jäsen. Tämä kaikki on mahdollista laadukkaiden tulkkauspalveluiden johdosta.

Torstaina keskustelin parlamentissa Suomesta tulleen kuurojen vierasryhmän kanssa. Sain kuulla huolia kuurojen lasten tulkkauspalveluista. Pyysin vierailijoitani ottamaan yhteyttä ministeri Pirkko Mattilaan (PS), joka on ensimmäinen viittomakielen hallitseva suomalainen ministeri. Tarmokkaalla kaimallani on varmasti halua puuttua ongelmaan.

Jotta hyvinvointipalvelut voidaan turvata, myös veronkiertäjät on saatava maksamaan veroja. Tämä on keskeinen tavoitteeni parlamentissa.

Toimiessani kansanedustajana kutsuin lukuisia vierasryhmiä Eduskuntaan. Nyt minulla on ilo esittää kutsu Euroopan parlamenttiin, joko Brysseliin tai Strasbourgiin. Lisätietoja vierailuista kerron Porvoon torilla pe 7.10. kello 11-13.

Comments are closed