Toivo- ja Unelmapuolue tuuliajolla?

Facebooktwittermail

Entisten valtuutettujen Risto Anttosen (kok, kauppakamarimies) ja Bengt Dahlqvistin (sd, ay-mies) viimeaikaiset kirjoitukset perussuomalaisista vaativat muutaman kommentin. Minä en ole väittänyt haastattelussani minkään puolueen olevan tuuliajolla – en edes demareiden, vaikka aihetta tähän epäilemättä olisi, kun katsoo heidän toimintaansa eri tasoilla ja eri vaaleissa. ’Tuuliajolla’-sanan lisäsi jo valmiiseen haastattelutekstiini Uusimaan erikoistoimittaja Jyrki Hämäläinen ilmeisesti tarkoituksenaan värittää tekstiä siten, että joku – kuten Bengt Dahlqvist – voisi luulla minun tätä kyseiseen asiayhteyteen sopimatonta sanaa käyttäneen. Ja täydestä meni!

Vaikka perussuomalaisten vaalibudjetit ovat olleet mitättömiä suuriin ja mahtaviin valtapuolueisiin kuten kokoomukseen ja demareihin verrattuna, ovat perussuomalaiset menestyneet kohtuullisen hyvin presidentinvaaleissa 2006, eduskuntavaaleissa 2007, kunnallisvaaleissa 2008 ja europarlamenttivaaleissa 2009. Puolueemme tarjoaa selkeän ja oikeudenmukaisen, tavallisen kansalaisen etuja ajavan vaihtoehdon vanhojen puolueiden harjoittamalle kabinettipolitiikalle, jossa Porvoon demarit ovat kunnostautuneet viimeisten vuosikymmenten aikana ja kokoomuskin sattuneesta syystä viime vuosina. Kuka tietää, montako poliittisin perustein valittua virkamiestä em. puolueilla ja RKP:lla on Porvoon kaupungin ja sen ylläpitämien lukuisien yhteisöjen palkkalistoilla ja mitä he tekevät?

Kunnallisvaalien 2008 jälkeen Porvoon RKP, demarit ja kokoomus jakoivat jälleen vanhan kaavan mukaisesti kaikki tärkeimmät luottamustehtävät keskenään. Näitä ovat valtuuston, hallituksen, lautakuntien ja johtokuntien kaikki puheenjohtajuudet ja varapuheenjohtajuudet sekä lisäksi kaikki osakeyhtiöiden, liikelaitosten, yhdistysten, säätiöiden, kuntayhtymien yms. elinten luottamustehtävät, joihin perussuomalaiset eivät – vastoin demokraattisten kuntavaalien tulosta – saaneet yhtään edustajaansa. Ja sitten vielä nämä mahtailevat herrat kehtaavat toistuvasti räksytellä perussuomalaisille oikean piskilauman tavoin!

Ennen seuraavia lehtikirjoituksia kehottaisin Anttosta ja Dahlqvistia tutustumaan perussuomalaisten todelliseen toimintaan ja politiikkaan osoitteessa www.perussuomalaiset.fi. Sieltä pääsee lukemaan myös puoluettamme 12 vuotta jämäkästi johtaneen Timo Soinin kirjoituksia. Oikea tieto perussuomalaisten harjoittamasta politiikasta vähentäisi myös suvaitsemattomuutta ja tunkkaisia ennakkoluuloja, joita molemmilla herroilla näyttää meistä olevan.

Comments are closed