Tarja Halosen juhlava Linna-lounas

Facebooktwittermail

Tällä viikolla oli 13 kokousta ja muutamia mielenkiintoisia tapaamisia. Löysin myös elämäni ensimmäisen iltapuvun porvoolaisen Liisa Voiman liikkeestä. Pukeudun siihen itsenäisyyspäivänä, kun menen Linnan juhliin.

Tällä viikolla toteutui myös presidentti Tarja Halosen ja perussuomalaisten eduskuntaryhmän virallinen tapaaminen, jota on suunniteltu jo pidemmän aikaan. Kesäkuulle sovittu päivämäärä peruttiin Chilen presidentin vierailun johdosta ja toisen tapaamisen siirsi Jokelan tragedia. Kolmas kerta onnistui erinomaisesti. Se toteutui tiistaina 20.11. kello 11.30 -13.00. Sää oli suotuisa: pikkupakkasta ja aurinkoa. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä ja ryhmäkanslian väki matkusti tummissa puvuissaan Linnaan hienolla tilataksilla, joka on kuulemma hankittu Paavo Lipposen toivomuksesta.

Linna oli kuin museo. Ne muutamat huoneet, joihin pääsimme tutustumaan matkalla kohti presidentin seurueen lounaspöytää, oli kalustettu arvokkailla tauluilla ja huonekaluilla. Meri kimalteli ikkunaverhojen raoista. Kättelimme jonossa Halosta ja hänen seuruettaan.

Lounaspöydässä muisteltiin menneitä. Raimo Vistbacka ja Tarja Halonen ovat toimineet saman hallituksen ministereinä. Keskusteluja käytiin myös EU:sta ja ulkopolitiikasta.

Söimme alkuruokana kauniin salaatti-kala-asetelman. Taisi lautasella olla poroakin. Pääruokana nautimme merimiespihvejä, joita tarjoiltiin samanlaisesta Arabian padasta kuin minulla on kotona. Kahvin kanssa tarjottiin jälkiruokakakkua, joka oli todella makeaa ja suussa sulavaa. Presidentti tilasi jo ensimmäistä palaa leikatessaan toisen kierroksen samanlaista. En ihmettele, miksi.

Comments are closed