Taidetehdas – yhteistoimintasopimus purettava

Facebooktwittermail

Taidetehdas – yhteistoimintasopimus purettava ( kv 27.2.2008 )
Porvoon kaupunginvaltuustossa on nyt käsittelyssä Taidetehtaan alueen tulevaisuutta määrittävä yhteistoimintasopimus.

…….

Meidän tulisi muistaa historian opetukset nyt, kun päätämme Taidetehtaan alueen tulevaisuudesta ja yhteistoimintasopimuksesta. Tässä sopimuksessa Porvoo luovuttaisi jokirannasta, keskusta-alueelta maata yksityisille yrityksille 3,5 hehtaaria. Alustavien sopimustekstien mukaan tämä alue sisältää rakennusoikeutta yhteensä 25 500 kerrosneliömetriä.
……..

 

…….

Olen sitä mieltä, että koko yhteistoimintasopimus on hylättävä, koska se on Porvoon kaupungille eli kaupunkilaisille niin epäedullinen.

Taidetehdas-alueen suunnittelu, kaavoitus ja myynti pitäisi pilkkoa pienempiin osiin ja jokainen osa tulisi myydä julkisen tarjouskilpailun pohjalta sellaisille ostajille, jotka ovat valmiita maksamaan alueesta käyvän hinnan. Mielestäni koko Taidetehtaan alueen kehittäminen pitäisi säilyttää kaupungin hallinnassa. Kaikki päätöksenteko alueen kehittämisestä tulisi ehdottomasti hoitaa avoimuuden periaatetta kunnioittaen kaupungin oman organisaation sisällä eli lautakunnissa, kaupunginhallituksessa ja kaupunginvaltuustossa.

Koko puhe

Comments are closed