Reumahoidossa erityisosaamista hajautetaan

Facebooktwittermail

Kansalaisten keskeisten peruspalvelujen järjestäminen on tärkeää. Juuri tämän vuoksi myös veroja maksetaan. Peruspalveluita ollaan jälleen leikkaamassa. Heinolan reumasairaalan lopettaminen on yksi esimerkki muiden joukossa siitä, kuinka tällä hetkellä noudatetaan kovien arvojen hallituspolitiikkaa. Konkurssiuhka salattiin pitkän aikaa. Yhtäkkiä vaan toiminta päätettiin lopettaa kokonaan. Kysymys on vain 2 miljoonan euron summasta, jolla olisi voitu ajaa toimintaa hallitusti alas ja varmistaa jokaisen potilaan jatkohoito käytännön tasolla.

Olen saanut kymmeniä yhteydenottoja Heinolan reumasairaalan lakkauttamisen vuoksi. Erityisen ahdistavalta tuntuu lukea vanhempien kirjoituksia pienten lastensa kärsimyksistä, kun lapset pelkäävät ja kärsivät odottaessaan leikkaukseen pääsyä ja muita hoitoja. Potilaiden pääsy nopeasti korkeatasoiseen hoitoon aina tärkeää, jotta vältyttäisiin korjaamattomilta vahingoilta, jotka aiheuttavat suuria inhimillisiä kärsimyksiä ja tulevat myös yhteiskunnalle kalliiksi.

Suomessa eletään aikaa, jolloin keskitetään kuntia, kouluja ja hätäkeskuksia, ihannoidaan suuruutta. Reumahoidossa toimitaan taas aivan päinvastoin, sillä erityisosaamista hajautetaan. Potilaat eivät silti häviä minnekään. Suomen hallituksen harjoittamaan kovien arvojen ja keskittämisen politiikkaan tulee saada stoppi.

Comments are closed