Presidenttifoorumissa käsiteltiin lähisuhdeväkivaltaa

Facebooktwittermail

Tasavallan presidentti Tarja Halonen järjesti XIII Presidenttifoorumin Presidentinlinnassa keskiviikkona 17. helmikuuta 2010. Foorumin teemana oli lähisuhdeväkivalta. Tilaisuudessa oli osallistujia yhteiskunnan eri osa-alueilta, muun muassa kansanedustajia, tutkijoita sekä järjestöjen ja viranomaisomaistahojen edustajia.

Asiantuntijapuheenvuoroissa korostettiin mm. työnjaon ja vastuun määrittelemistä ja toiminnan asianmukaista resursointia niin kunta-, alue- kuin valtiotasolla.

Osallistuin Presidenttifoorumiin kolmatta kertaa. Mielestäni tilaisuuden teema on tärkeä ja ajankohtainen.

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja Janne Kivivuoren mukaan lähisuhdeväkivalta ei ole tasaisesti eikä sattumanvaraisesti jakaantunut väestöön. Se kasaantuu perheisiin, joilla on monenlaisia taloudellisia, sosiaalisia ja päihteisiin liittyviä ongelmia. Tästä syystä taloudellisten resurssien oikeanlainen kohdentaminen kunnissa on keskeistä. Tukea tulisi ohjata erityisesti niille perheille, jotka elävät jatkuvassa rahapulassa ja syrjäytymiskierteessä. Myös päihdeongelmien ennalta ehkäisemiseen ja hoitamiseen tulee panostaa entistä voimakkaammin.

Comments are closed