Porvoossa mielenosoitus ja Sipoossa rauhallista

Facebooktwittermail

Porvoossa lentokenttä-mielenosoitus

Tiistaina 18.9. Porvoon kaupunginvaltuustolle oli järjestetty info-tilaisuus uudesta lentokentästä, joka on esitetty sijoitettavaksi Länsi-Porvooseen, Backaksen kylään.

Jos kenttä tulee Porvooseen, vapautuu Malmilta 150 hehtaaria maata gryndereiden käyttöön.
Backaksen lentokenttäasia on valmisteltu julkisuudelta piilossa, mitä menettelyä en hyväksy.

Tuntuu siltä, että iso koneisto jyrää pienten kansalaisten yli. Jos porvoolaiset päätöksentekijät eivät nyt puolusta asukkaiden etua, ei sitä tee kukaan muukaan.

 

Koko maata palveleva Sköldvikin laaja teollisuusalue kuormittaa jo ympäristöämme, uutta lentokenttää se ei kestä.
Ihmisnäkökulmaa tulee painottaa lentokenttäkysymyksessä, kuntalaisten asumisviihtyvyys on tärkeämpi asia kuin paljolti harrastustoimintoja palveleva uusi kenttä. Jo nyt pienkoneet ovat turhanpäiviäisiä melunlähteitä kun ne pörräävät matalalla muuten rauhallisilla asuinalueilla.

Porvoon uusimman strategian mukaan: ”Porvoo menestyy omaleimaisen ja laadukkaan asuin- ja toimintaympäristön, elävän kaksikielisyyden, aidon ja monikerroksisen kaupunkiympäristön, kylien sekä luonnon ja saariston ansiosta. Porvoo kasvaa ja kehittää palveluitaan kestävällä tavalla.”

Mielestäni lentokenttä on kaupunginvaltuuston hyväksymän strategian vastainen hanke 

Sipoonkorvessa rauhallista

Keskiviikkona 19.9. eduskunnan ympäristö ja luontoryhmäläisiä lähti tutustumaan Sipoonkorven maisemiin ja kuuntelemaan asiantuntijoita, joten lähdin mukaan. Sipoonkorven metsäalue sijoittuu Helsingin itäpuolelle, Sipoon ja Vantaan alueelle.

Se on noin 5 400 hehtaarin kokoinen, lähes yhtenäinen metsäalue. Alue on Nuuksion jälkeen toiseksi merkittävin pääkaupunkiseudun laajoista, yhtenäisistä metsäalueista.

Olen kuullut useissa kokouksissa Sipoonkorvesta, mutta en ole aikaisemmin käynyt paikan päällä tutustumassa. Hienoa, että sipoolaiset ovat ymmärtäneet säilyttää näin arvokkaan metsäalueen tuleville sukupolville!

Comments are closed