Porvoon valtuuston uusimmat kokouskäytännöt

Facebooktwittermail

Porvoon kaupunginvaltuuston kokous pidettiin keskiviikkona 24.2.2010. Puheenjohtajana toimi kaupunginvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Matti Valasti (SDP). Matti on istunut valtuustossa kymmenkunta vuotta. En muista, että hän olisi ennen varapuheenjohtajuuttaan käyttänyt valtuustossa yhtään puheenvuoroa, mutta nyt hän on ehtinyt käyttää liiankin monta! Marraskuun valtuustokokous muodostui pitkäksi farssiksi Mikaelan johdossa, joulukuun kokous Matin johdolla – tasapuolisesti suomeksi ja ruotsiksi. Joulukuussa Valasti yritti rajoittaa pitämääni puhetta.

Helmikuussa hän sähläsi puheenvuoropyyntöjen sekä kahden äänestysesitykseni kanssa. Päätöksenteon avoimuuden ja läpinäkyvyyden nimissä esitin, että kaupunginjohtajan ulkomaanmatkoista päättäisi kaupunginhallitus kuten tähänkin saakka. Lisäksi esitin, että koulujen lakkautuspäätökset tehtäisiin jatkossakin valtuustotasolla, koska kysymyksessä on tärkeä peruspalvelu. Puheenjohtaja Valasti niputti kaksi erillistä johtosäännön pykälämuutosta yhteen, joten ne äänestettiin myös yhtenä asiana.

 Oikeusministeri Tuija Brax (vihr.) lupasi kunnallisvaalien 2008 jälkeen kouluttaa valtuustojen puheenjohtajia. Puheenjohtajiston koulutuksen tulokset ovat kyseenalaisia!

Comments are closed