Porvoon kaupungin johdon vastuu?

Facebooktwittermail

Kun valtuusto viikon kuluttua päättää ensi vuoden talousarviosta ja sen yhteydessä mahdollisista henkilöstön irtisanomisista, on aika puhua myös johdon vastuusta. Kaupungin ylin johto, talousjohto ja henkilöstöjohto on vaihtunut muutaman viime vuoden aikana.

Tiedämme, että edellinen johto ei hoitanut Porvoon taloutta ja hallintoa hyvin. Ongelmiin olisi pitänyt puuttua aikaisemmin, ennen kuin ne kasvavat liian suuriksi. Porvoon nykyinen johto on kuitenkin jo useita kertoja osoittanut, että rahat riittävät silloin kun tehdään rakennusfirmojen kanssa diilejä tai päätetään poliittisista virkanimityksistä ja johtajasopimuksista.

Tämän takia ei ole myöskään moraalisesti oikein hetki myöhemmin kertoa, kuinka ei olisi muita vaihtoehtoja talouden hoitoon kuin henkilöstön irtisanomiset.

Vaikka joku voisi ajatella, että nykyjohdolla ei olisi mitään vastuuta vanhoista virheistä, tämä ei pidä paikkaansa. He tulevat organisaatioon, jonka vakava tilanne on tiedossa tai ainakin pitäisi olla tiedossa. Johtamiseen kuuluu paitsi talouden hoitoa myös hyvää henkilöstöpolitiikkaa. Nämä eivät ole edes ristiriidassa.

Nykyjohto näyttää kuitenkin hylänneen henkilöstöpolitiikan kokonaan, eikä ota vastuuta henkilöstön tilanteesta. Tuntuu, että tästä on tullut arvovaltakysymys Porvoon johdolle. Kaupunginvaltuuston budjettikokouksessa haluan nähdä vaihtoehtoja henkilöstön irtisanomiselle.

Tämän lisäksi on tehtävä työtä sen eteen, että koko organisaatiota tästä lähtien johdetaan hyvin, mikä sisältää kaikki johtamisen elementit, henkilöstöjohtaminen mukaan lukien.

Comments are closed