Politiikka

Politiikka

”Oikeudenmukaisuus, hyvinvointi, kansanvalta”

Eduskuntatyö
Kuntavaikuttaja
Kysymyksiä ja vastauksia

– Kaikki puolueohjelmat sisältävät mielikuvia unelmayhteiskunnasta. Ne lupaavat paljon kauniita ja hyviä asioita. Käytännössä valta korruptoi ihmisiä ja puolueita. Siksi on hyvä, että on yhteiskunnallisia uudistuksia aidosti ajavia vaihtoehtoisia ehdokkaita ja puolueita.

– Haluan edistää lainsäädäntöteitse demokratiaa, tavallisten kansalaisten tiedonsaantia ja vaikuttamismahdollisuuksia, jotka ovat nykyisin lähes olemattomia.

– Päätöksenteon arvot pitää olla kunnossa ja yleisesti tiedossa. Ei kabinettipolitiikkaa, ei kähmintöjä.

Seuraavassa lyhyt kuvaus siitä, kuinka sananvapaus toimii Suomessa:

”Omistajat saavat rahansa ja käyttävät valtaansa, päätoimittajat nauttivat yhteiskunnallisesta asemastaan ja eduistaan ja toimittajat nostavat palkkaansa vaivautumatta ajattelemaan. Toisinajattelijat ahdetaan marginaaliin ja lopulta erotetaan, elleivät he suostu pysymään hiljaa ja tyydy nostamaan kuukausipalkkaansa. Suomalaisen median lammaslaumoissa ei kapinaa synny vaikka Sorsa ja kumppanit sellaista toivoisivatkin.

Päätoimittajat sinänsä elävät korporatismin aikaa, kuten Kalevi Sorsa kolumnissaan kirjoitti, vaikka heidän johtamansa julkaisut kilpailisivatkin keskenään. Päätoimittajien keskinäinen solidaarisuus muistuttaa keskiaikaista kiltalaitosta. Sellaiselle ei ole sijaa muualla yhteiskunnassa teollisuuden muilla sektoreilla, mutta tämä median keskinäisen kehumisen kerho saa Suomessa omistajien toimeksiannosta valvoa sananvapautta. Sellainen oikeus tekee ihmisen helposti sokeaksi. Muu yhteiskunta on riippuvainen kerhon tulkinnoista. Harvalla kerholla Suomessa on yhtä paljon käyttövaltaa.”

Lähde: Martti Valkonen: Sananvapaus kauppatavarana

”Vaalirahoitus läpinäkyväksi!”

Lue:
– ”Puolueiden vaalirahan lähteet jäävät pimentoon” Helsingin Sanomat 4.1.2007

Comments are closed