Lehden tekijä:


Lue lisää...

Sähköposti minulle
Porvoon Netti-Uutiset
Riippumaton paikallislehti Internetissä.
Päivitetty 20.02.2002



Edelliset lehdet/aiheet
Edellinen lehti - 03.01.2002


Porvoon kaupunginhallitus 18.2.2002

- päätti jatkaa Kulloon Nybyntien alueen rakennuskieltoa kahdella vuodella. Alueelle kohdistuu teollisuusrakentamiseen liittyviä paineita. Alustava asemakaavaluonnon on valmistunut. Alueen kaavoitukseen liittyy erityisesti liikenteellisiä sekä kunnallistekniikan järjestämiseen liittyviä ongelmia. Kaupunki ei omista alueella maata, joten asemakaavoitus edellyttää ainakin suurimpien maanomistajien kanssa tehtäviä maankäyttösopimuksia.

- päätti jatkaa Peippolan-Mustijoen alueen rakennuskieltoa kahdella vuodella. Alue koostuu vahvistetun asemakaavan väliin jäävistä alueista sekä alueista, joille on vuosien myötä kohdistunut rakennuspaineita. Alueen kaavoitustilanne on edelleen selkiytymätön. Porvoon keskeisten alueiden osayleiskaavatyö ja rakennusjärjestyksen uusiminen on meneillään. Rakennuskieltoalueen laajuus harkitaan uudelleen yleiskaavatyön ja rakennusjärjestyksen valmistuttua.

- ilmoitti lausuntonaan, ettei Itä-Uudenmaan maakuntakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta ole huomautettavaa. Maakuntakaavan tarkastuskierros tehdään valtuustokausittain eli kerran neljässä vuodessa. Kaavaluonnos asetetaan nähtäville syksyllä 2002 ja lausuntokierros päättyy tämän vuoden loppuun mennessä. Kaava löytyy myös liiton kotisivuilta osoitteesta http://www.ita-uusimaa.fi. Palautetta voivat antaa kaikki osalliset, eli kaikki maakunnan asukkaat, yritykset, maanomistajat, alueella työskentelevät sekä muutkin, joiden oloihin ja etuihin kaava saattaa merkittävästi vaikuttaa.

- päätti, että kaupungin yleishallinto saa palkata uutta väkeä seuraavasti: käytönsuunnittelija atk-yksikköön, edunvalvoja oikeuspalveluyksikköön, ruokapalvelutyöntekijä Omenamäen palvelukeskukseen.
Lisäksi päätettiin vakinaistaa seuraavat määräaikaiset toimet: kehittämispäällikkö, televastaava, koulutussuunnittelija, tutkimussihteeri sekä työpajatoiminnan koordinaattori ja kaksi ohjaajaa. Kehittämispäällikön tehtävänä on toimia aluekeskusohjelman osakoordinaattorina niin kauan kuin projekti jatkuu. Lisäksi saadaan täyttää avoin tutkimussihteerin toimi.

- palautti uuteen valmisteluun kaupunginjohtajan päätösesityksen, jonka mukaan Martin Söderlund siirretään kehittämispäällikön virkaan, Raoul Sundqvist suunnittelupäällikön virkaan ja Karl Laxell häntä varten perustettuun projektijohtajan virkaan osa-aikaisena.

- palautti uuteen valmisteluun kaupunginjohtajan päätösesityksen, jonka mukaan sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtajan virka julistettaisiin julkisesti haettavaksi.

- päätti perustaa sivistystoimen johdon alaisuuteen iltapäiväkerhotoiminnan koordinaattorin toimen 1.4. alkaen. Pätevyysvaatimuksena on tehtävään soveltuva vähintään opistotasoinen tutkinto, viran peruspalkka on 1.465 euroa kuukaudessa ja työaika 36,25 tuntia viikossa. Työntekijältä edellytetään kummankin kotimaisen kielen taitoa.

- hyväksyi Porvoon kaupungin työsuojelun toimintaohjelman 2002-2005.

- päätti, että Kuntakoulutuksen järjestämään puheenjohtajaseminaariin 25.-26.4. osallistuu Markku Vaniala (sd).

- päätti, että kaupunginjohtaja Per-Håkan Slotte saa osallistua historiallisten kaupunkien liiton kokoukseen, joka pidetään Strasbourgissa 15.3.2002. Slotte on kyseisen liiton johtokunnan jäsen.

- esittää kaupunginvaltuustolle, että Aleksanterinkadun siltahankkeelle hyväksytään 180.802 euron suuruinen talousarviomuutos. Vastaava säästö on syntynyt vuonna 2001.

- antoi lausunnon nk. Nummen hallin suojelusta Uudenmaan ympäristökeskukselle. Vanhan hitsaamorakennuksen säilyttäminen on vastoin Länsirannan kehittämisperiaatteita, eikä Porvoo lähde tarkistamaan länsirannan asemakaavoja siten, että Nummen halli voitaisiin suojella.

- ilmoitti edustajalleen Anja Pessalalle evästykset Uudenmaan erityishuoltopiirin kuntayhtymän yhtymäkokoukseen. Kuntayhtymä haluaa perustaa Uudenmaan Vammaispalvelut Oy -nimisen osakeyhtiön, jonka toimialana olisi omistaa, hallita ja vuokrata vammaisten asumiseen ja palvelutoimintaan tarkoitettuja kiinteistöjä ja osakehuoneistoja sekä vuokrata niitä vammaisten asuin- ja palvelukäyttöön. Yhtiö voi tuottaa myös muita vammaisille tarkoitettuja palveluja kuten kiinteistöpalveluja. Kuntayhtymä merkitsee kaikki osakkeet ja siirtää apporttina kaikki omistamansa asunnot yhtiölle. Porvoo edellyttää, että järjestelystä saatavien hyötyjen on vaikutettava alentavasti kaupungin maksuosuuteen. Jäsenkunnille tulee raportoida kiinteistökustannusten kehityksestä siten, että yhtiön perustamisesta saatava taloudellinen hyöty on todettavissa.

- päätti käyttää otto-oikeutta koulutuslautakunnan päätökseen, joka koski Linnajoen yläasteen ja Peipon koulun anomuksia peruskoulujen työ- ja lomapäivistä lukuvuonna 2002-2003. Kaupunginhallitus palaa asiaan kahden viikon kuluttua, jolloin odotetaan koulutuspuolelta lisäselvityksiä asiaan.

- merkitsi tiedoksi eräitä lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksiä ja ilmoitti, että se ei käytä kuntalain 51 §:n mukaista otto-oikeutta, eli tehdyt päätökset jäävät voimaan.

- kaupunginjohtaja Per-Håkan Slotte on asettanut työryhmän, jonka tehtävänä on selvittää Porvoon A-asuntojen Mannerheiminkadulla sijaitsevan "Sinivuokko" -nimisen talon mahdollista muuttamista vanhusten palveluasunnoksi. Työryhmän on selvitettävä muutoksen aikataulu sekä siihen liittyvät taloudelliset ja toiminnalliset vaikutukset 30.5.2002 mennessä. Kaupunginjohtaja Slotte on päättänyt nostaa lyhytaikaista luottoa 2,5 miljoonaa euroa 3,31 prosentin korolla 14.2.-27.2. Porvoon Osuuspankista.

- kaavoitus- ja rakennuslautakunta on päättänyt vuokrata Porvoon Akillekselle 1400 neliön suuruisen alueen Epoon alueella sijaitsevasta Holkenista. Järvenrantatontin vuosivuokra on 150 euroa. Lautakunta on päättänyt varata Peippolankolmion alueelta asuintontin Kiinteistö Oy Peiponaholle ja Porvoon seudun asuntosäätiölle. Edellisen aravavuokrataloyhtiön omistaa Porvoon kaupunki yksin ja jälkimmäisen kaupunki ja seurakuntayhtymä.

- liikelaitosten johtokunta on hyväksynyt vuoden 2002 työohjelman. Lisäksi johtokunta hyväksyi vedentoimitussopimuksen Kurböle-Londbölen vesiosuuskunnan kanssa sekä myönsi sille johto- ja materiaaliavustusta. Vesiosuuskunta saa myös rahallista avustusta materiaaliin ja töihin 14.000 euroa. Lisäavustus voidaan laskuttaa sitten kun verkko on valmis.


Porvoon kaupunginhallitus 28.1.2002

- hyväksyi kaupungin rekrytointiyksikölle uudet toimintaperiaatteet. Niiden mukaan yksikkö huolehtii henkilökunnan uudelleensijoituksista, vapaaehtoisesta tehtäväkierrosta, kaupungin sisäisestä työnvälityksestä ja sijaisrekisterin ylläpidosta. Kaupungin avoimet virat ja toimet sekä yli 6 kuukautta kestävät sijaisuudet ilmoitetaan aina rekrytointiyksikköön.

- antaa tiedoksi kaupunginvaltuustolle toimivallan siirtämispäätökset. Porvoon hallintosäännön mukaan toimielin, luottamushenkilö ja viranhaltija voi päättää sille johtosäännöllä siirretyn toimivallan siirtämisestä edelleen alaiselleen viranomaiselle. Toimivallan siirtämispäätöksistä on pidettävä ajan tasalla olevaa luetteloa, joka annetaan tiedoksi valtuustolle.

- merkitsi tiedoksi selvityksen koulunkäyntiavustajien ja henkilökohtaisten avustajien työsuhteen ehdoista. Selvityksen toimenpide-ehdotukset hyväksyttiin edellyttäen, että esitetyt työsuhteiden vakinaistamiset tapahtuvat myönnettyjen määrärahojen puitteissa ja työsuhteiden vakinaistamiset vastaisuudessa sisällytetään toimialojen laatimiin henkilöstösuunnitelmiin. Koulutoimessa oli syksyllä 2001 yhteensä 104 koulunkäyntiavustajaa, näistä 67 suomenkielisessä ja 37 ruotsinkielisessä koulutoimessa. Toistaiseksi voimassa oleva työsopimus on 13:lla, loput 91 ovat määräaikaisilla työsopimuksilla. Lasten päivähoidossa työskenteli syksyllä 2001 yhteensä 30 vastaavanlaista avustajaa, näistä 12 oli vakituisia ja 18 määräaikaisella työsopimuksella. Erityistä tukea ja kasvatusta tarvitsevien lasten määrä on kasvanut voimakkaasti viime vuosien aikana, todetaan selvityksessä. Kaupunki päättää avustajien palkkaamisesta asiantuntijalausuntojen perusteella.

- antoi lausunnon sisäasiainministeriölle pelastustoimen aluejaosta. Laki pelastustoimen alueiden muodostamisesta on tullut voimaan 1.1.2002. Lain tarkoituksena on tehostaa pelastustoimen voimavarojen käyttöä sekä parantaa palvelujen saatavuutta ja laatua. Itä-Uudenmaan alueeseen ehdotetaan kuuluviksi Askola, Lapinjärvi, Liljendal, Loviisa, Myrskylä, Pernaja, Porvoo, Pukkila, Ruotsinpyhtää ja Sipoo.

- antoi vastauksen Olof Blomqvistin (r) ja 15 muun valtuutetun aloitteeseen, jonka mukaan saaristotiehanketta kiirehdittäisiin. Vastuksen mukaan Porvoon kaupunginhallitus on marraskuussa 2001 tehnyt esityksensä valtion vuoden 2003 talousarvioon esitettävistä hankkeista. Myös saaristotie on mukana esityksessä. Rahoituksellisesti saaristotietä ajankohtaisempia valtion tiehankkeita ovat Haikkoon kevyen liikenteen väylä sekä Sköldvikin uusi liittymä. Koska nämä hankkeet ovat kaupungin kannalta tärkeitä ja hankkeiden saaminen valtion talousarvioon näyttää mahdolliselta, on tarkoituksenmukaisinta keskittää edunvalvontaponnistelut kyseisten hankkeiden läpimenon varmistamiseksi, todetaan vastauksessa.

- antoi vastauksen Matti Nuutin (sd) aloitteeseen, jossa esitettiin määräaikaisen henkilön palkkaamista koulutustoimen kehittämisohjelman laadintatyöhön. Vastauksen mukaan kehittämissuunnitelma olisi tarpeellinen ja edesauttaisi päätöksentekoa ja koulujen kehittämistä. Koulutustoimen talousarvio vuodelle 2002 ei kuitenkaan sisällä määrärahoja tarkoitukseen.

- hyväksyi kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan toimenpide-ehdotukset, joiden toteuttamisella Porvoon urheiluseuroille saataisiin paremmat harjoitus- ja kilpailuolosuhteet. Kaupunginhallitus edellytti, että sivistystoimi toteuttaa mahdolliset toimenpiteet talousarvion 2002 ja taloussuunnitelman 2002-2004 antamissa puitteissa. Aloitteen on pannut vireille FC Futura (jalkapallo), Porvoon Butchers (amerikkalainen jalkapallo) ja Akilles (yleisseura).

- antoi vastauksen Carl-Gustaf Aminoffin (r) Porvoon kaupungin väestönsuojelusta tehtyyn aloitteeseen. Vastauksen mukaan Porvoossa ei ole yleistä väestönsuojaa. Vain kerrostaloissa asuville ja teollisuudessa työskenteleville voidaan taata väestönsuoja.

- antoi vastauksen Maijaliisa Alatalon (sd), Jari Oksasen (vihr) ja Jussi Saramon (vas) aloitteeseen, jonka mukaan kauppatorille tai linja-autoasemalle sijoitettaisiin matkustajasatamassa sijaitsevan opastekyltin kaltainen ystävyyskuntaopaste. Siihen kirjattaisiin valtion ja kunnan nimi sekä etäisyys Porvoosta kilometreinä. Opastekyltit suunnattaisiin ko. ystävyyskunnan ilmansuuntaan. Aloitteen tekijät edustivat Porvoon kaupunkia viime kesänä Viimsissä. Toimenpiteen odotetaan lisäävän tietämystä ja mielenkiintoa ystävyyskuntia kohtaa myös tavallisten kuntalaisten keskuudessa. Porvoon kävelykeskustan kehittämistä varten perustetun työryhmän lausunnon mukaan sopiva paikka opasteelle etsitään torialueelta, kaupungintalon läheisyydestä, mihin näkemykseen myös kaupunginhallitus yhtyi.

- merkitsi tiedoksi selvityksen, joka on tehty linja-autoaseman ympäristön liikenneratkaisuista.

- päätti, ettäStig Bäcklund (r) ja Anneli Lehtinen (sd) osallistuvat IX Pohjoismaiseen Kunnalliskonferenssiin 5.-7.5.

- myönsi aloittamisluvan Huhtisen koululle ja päiväkodille. Samalla merkittiin tiedoksi kouluhankkeiden suunnittelu- ja seurantatyöryhmän tekemät alle miljoonan euron arvoiset urakoitsijavalinnat. Kaupunginhallitus valitsi Skanska Etelä-Suomi Oy:n rakennusurakoitsijaksi kokonaishintaan 3,6 miljoonaa euroa (kaikissa luvuissa alv = 0 %). Urakkasopimusneuvotteluissa hanketta on supistettu 57.316 euron verran. Esimerkiksi ulkovalaisimia on karsittu 15 kpl, jolloin säästöä on saatu aikaiseksi 1.920 euroa, piha-alueen rakennuskerrosten supistamisella on säästetty 58.155 euroa, pihan betonilaattojen 1.257 neliön poistolla kuluja on saatu pienemmiksi 38.010 euroa. Ulkovalaisimien, joita on yhteensä 48 kappaletta, mallin muutoksella säästetään 20.182 euroa ja niiden lukumäärän vähentämisellä sähköurakkaa saadaan 9.334 euroa alhaisemmaksi. Koulun kiintokalusteita on karsittu 37.337 euron verran. Koulun pihaurakka ei sisälly rakennusurakkaan. Putkiurakat tekee LVI Asiantuntijaliike Welin Oy hintaan 289.637 euroa ja ilmanvaihtourakan LVI-Juva Oy hintaan 374.385 euroa. Sähköurakoitsijaksi valittiin Jeti-Sähkö Ky hintaan 277.333 euroa ja rakennusautomaatiourakoitsijaksi Atmostech Oy hintaan 37.505 euroa. Hissit ostetaan Kone Oyj:ltä hintaan 30.576 euroa.

- merkitsi tiedoksi eräitä lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksiä ja ilmoitti, että se ei käytä kuntalain 51 §:n mukaista otto-oikeutta, eli tehdyt päätökset jäävät voimaan.

- kansliapäällikkö Seija Österman on päättänyt, että elinkeinoasiamies Kari Suhonen siirretään 4.2. alkaen talous- ja velkaneuvonnan tehtäviin entisin palkkaeduin.

- talouspäällikkö Peter Kjällman on päättänyt, että seuraavat toimittajat valitaan kaupungin elintarvikkeiden toimittajiksi 1.2.2002-31.1.2004: Maitotaloustuotteet ostetaan Valio Oy:ltä, liha- ja valmisruoat Atria Oyj:ltä, kuivatuotteet ja säilykkeet Wihuri Oy Aarnio Metrolta, tuoretuotteet ja pakasteet Agrica Ab:lta ja Wihuri Oy Aarnio Metrolta, kalat Ab Chips Food Oy:ltä ja Findus Oy:ltä sekä leivät Tiilään Laatuleipä Oy:ltä ja Fazer Leipomot Oy:ltä.

- kaupunginjohtaja Per-Håkan Slotte on hyväksynyt Rakennus Oy Lemminkäisen tarjouksen, jonka mukaan Aleksanterin siltaa koskeva tarjous on voimassa 28.2.2002 saakka.

- tekninen lautakunta on 11.12. päättänyt, että Haikkoossa oleva Lasaretin päärakennus saadaan purkaa, mikäli purkulupa myönnetään. Öljynkeräyskalusto hankitaan Lamor Corporation Ab:lta hintaan 2,8 mmk. Gammelbacka skolan suurempi korjaus toteutetaan vuonna 2007, mutta koulun pienempiin korjaustöihin tulee varata määrärahat mahdolisimman pian.

Sivun alkuun

Porvoon kaupunginhallitus 11.2.2002

- esittää kaupunginvaltuustolle, että Olof Blomqvistille (r) myönnetään ero tarkastuslautakunnan jäsenyydestä. Blomqvist anoo eroa tarkastuslautakunnasta, koska hänet on valittu jäseneksi tekniseen lautakuntaan Rainer Buskin (r) tilalle. Busk joutui luopumaan teknisen lautakunnan jäsenyydestä Helsingin hallinto-oikeuden todettua hänet vaalikelvottomaksi kyseiseen lautakuntaan. Samalla kaupunginhallitus esittää, että kaupunginvaltuusto valitsee uuden jäsenen tarkastuslautakuntaan Blomqvistin tilalle.

- esittää kaupunginvaltuustolle teknisen ja ympäristötoimen investointien osalta talousarviomuutosta vuodelle 2002. Selvityksen mukaan kokonaismäärärahan ylitystä ei tapahtunut. Osa hankkeista alitti talousarvioon varatut määrärahat ja osassa tuli ylityksiä vuonna 2001. Talousarviomuutokset ovat yhteensä 2.476.355 euroa.

- esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy asemakaavan muutoksen Kaupunginhakaan. Mestarin Puu & Rauta Ky Aulis Viitanen Kb on pyytänyt muutosta voidakseen laajentaa tonttiaan pohjoiseen päin. Tarkoituksena on rakentaa uudelle alueelle varasto- ja myyntitiloja.

- pani pöydälle yleishallinnon vuoden 2002 henkilöstön lisäysehdotuksen, jossa on mm. seuraavat uudet virat: käytönsuunnittelija atk-yksikköön, edunvalvoja oikeuspalveluyksikköön, ruokapalvelutyöntekijä Omenamäen palvelukeskukseen. Lisäksi suunnitelmissa on vakinaistaa seuraavat määräaikaiset toimet: kehittämispäällikkö, televastaava, koulutussuunnittelija, tutkimussihteeri sekä työpajatoiminnan koordinaattori ja kaksi ohjaajaa. Kehittämispäällikön tehtävänä on toimia aluekeskusohjelman osakoordinaattorina niin kauan kuin projekti jatkuu.

- esittää henkilöstöjohtaja Ulf Lindholm nimeämistä asiantuntijaksi työvoimatoimikuntaan.

- vastasi tiepiirin lausuntopyyntöön, jossa pyydettiin selvittämään yleisen tieverkon laajuutta asemakaava-alueella. Uusi maankäyttö- ja rakennuslaki toi muutoksia valtion ja kuntien väliseen tienpidon kustannusjakoon. Uuden lain mukaan kaikkiin kuntiin laaditaan asemakaavoja ja entiset rakennus- ja rantakaavat ovat voimassa asemakaavoina. Pääperiaate on, että valtio vastaa myös asemakaava-alueilla yhtenäisestä valtakunnallisesta ja seudullisesta tieverkosta ja kunnat vastaavat paikallisista liikenneväylistä. Porvoon kaupunki korosti lausunnossaan, että asian käsittelyä tulee jatkaa tiepiirin ja kaupungin keskinäisissä neuvonpidoissa yhteisesti hyväksyttävän ratkaisun löytämiseksi ennen tiehallinnon lopullisen päätöksen tekoa.

- antoi lausunnon Helsingin hallinto-oikeudelle valituksesta, jonka on tehnyt Ilolan VPK perusavustuksensa suuruudesta. Kaupunginhallituksen mukaan avustuksella pyritään ylläpitämään palokunnan toimintavalmiutta, joka muodostuu lähtöajasta, lähdön miesvahvuudesta, hyväksyttyjen savusukeltajien määrästä sekä mahdollisesta erityisosaamisesta. Nämä osa-alueet on pisteytetty. Koska määräaikaan mennessä yksikään Ilolan VPK:n savusukeltaja ei ollut suorittanut testiä hyväksytyin tuloksin, eivät he saaneet hakemaansa toiminta-avustusta.

- päätti asettaa viranhaltijatyöryhmän, jonka tehtävänä on laatia 20.8.2002 mennessä selvitys, joka toimii runkona laadittaessa työllisyyspoliittista ohjelmaa. Väliraportin tulee valmistua 31.4. mennessä ja loppuraportin 30.7. mennessä. Kun selvitys valmistuu, laatii työllisyystoimikunta esityksen työllisyyspoliittiseksi ohjelmaksi vuosille 2003-2004. Päätös päätettiin antaa vastaukseksi Anja Luoman tekemään aloitteeseen.

- antoi vastauksen ilkka Alavan (sd) valtuustoaloitteeseen, jonka mukaan Porvooseen tulisi pystyttää muistomerkki Suomen markalle. Vastuksen mukaan erilaisten muistomerkkien pystyttämistä varten on perustettu kulttuuritoimeen työryhmä, joka selvittää mahdollisuudet muistomerkkien pystyttämiselle.

- merkitsi tiedoksi Soili I. Häkkisen tekemät kolme aloitetta, jotka on edelleen lähetetty valmisteltaviksi.

- merkitsi tiedoksi eräitä lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksiä ja ilmoitti, että se ei käytä kuntalain 51 §:n mukaista otto-oikeutta, eli tehdyt päätökset jäävät voimaan.

- työllisyystoimikunta on antanut yhdistyksille luvan palkata kaksi henkilöä vuodessa vuoden 2001 mallin mukaisesti sillä lisäyksellä, että on mahdollista palkata sama henkilö kahdeksi vuodeksi työllisyysasetuksen mukaisesti. Enimmäistuki henkilöä kohden kuukaudessa on 252,28 euroa.

- sosiaali- ja terveyslautakunta on päättänyt vuokrata Folkhälsanilta 70 neliön toimitilan päiväkotikäyttöön heinäkuun loppuun saakka. Hinthaaran päiväkodin suunnittelun yhteydessä neuvotellaan mahdollisesta yhteistyöstä suomenkielisen koulutoimen kanssa. Lautakunta ei käytä otto-oikeutta mm. koulutukseen määräämisissä, alle 2000 euron hankinnoissa eikä alle kolmen kuukauden sijaisuuksissa.
Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti äänestyksen jälkeen hylätä ulkopuoliset tarjoukset kotihoidon ateriapalvelujen järjestämisestä. Lautakunta päätyi hylkäämään tarjoukset, koska se ei ole missään vaiheessa päättänyt pyytää ulkopuolisilta tarjouksia. Toimialajohtaja Laxell jätti pöytäkirjaan seuraavan eriävän mielipiteensä: "Lautakunnan päätös tarkoittaa kaikkien tarjousten hylkäämistä. Katson, että asia olisi pitänyt ratkaista saatujen tarjousten pohjalta."


Porvoon kaupunginvaltuusto 23.1.2002

- valitsi tekniseen lautakuntaan Olof Blomqvistin (r) jäsen Rainer Buskin (r) tilalle, joka on Helsingin hallinto-oikeuden päätöksellä todettu jääviksi kyseiseen lautakuntaan.

- hyväksyi Esson rantamuurin uusimiselle 201 826 euron (1,2 mmk) suuruisen määrärahan. Vuodelle 2001 myönnetty vastaava määräraha on jäänyt kokonaisuudessaan käyttämättä.

- hyväksyi 487 745 euron (2,9 mmk) määrärahan öljynkeräyskaluston hankintaan. Vastaava summa merkitään myös tulopuolelle, koska Öljynsuojelurahasto rahoittaa investoinnin. Öljynkeräyskalustoa voidaan käyttää Fortum Oyj:n saattohinaajissa joko Naantalissa tai Porvoossa.

-hyväksyi Huhtisen yhdistetyn päiväkoti- ja koulurakennuksen kustannusarvioksi 6 168 743 euroa ja hyväksyi hankkeelle lisämäärärahoja vuoden 2003 taloussuunnitelmaan 449 000 euroa.

- merkitsi tiedoksi taloushallinnon laatiman marraskuun kuukausiraportin kaupungin taloudesta. Sen mukaan sosiaali- ja terveystoimen käyttötalouden ylitykset ovat arviolta noin 15 mmk. Talousjohtaja Peter Kjällman selosti valtuuston kokouksessa kaupungin tuoreimpia taloushallinnon lukuja. Nyt näyttää siltä, että vuoden 2001 tilinpäätös tulee olemaan -20 mmk tappiollinen, vaikka talousarviossa tulokseksi on kirjattu +45 mmk.


Porvoon kaupunginhallitus 7.1.2002

- esittää kaupunginvaltuustolle, että se valitsee uuden jäsenen tekniseen lautakuntaan, koska jäsen Rainer Busk (r) on Helsingin hallinto-oikeuden päätöksellä todettu jääviksi kyseiseen lautakuntaan.

- muutti varastoapulaisen viran laitoshuoltajan toimeksi sekä (entisen maalaiskunnan) kirjastotoimenjohtajan viran kirjastonhoitajan viraksi viran vakinaisen haltijan jäätyä eläkkeelle.

- päätti asettaa Gammelbackan ostoskeskuksen ympäristön asemakaavan muutosesityksen MRA:n mukaisesti uudelleen virallisesti nähtäville ja pyytää siitä lausunnot tekniseltä lautakunnalta ja ympäristönsuojelulautakunnalta.

- nimesi työryhmän, jonka tehtävänä on yhdessä Taidetehtaan säätiön kanssa valmistella esitys Taidetehtaan kokonaisratkaisuksi. Keskeisinä lähtökohtina on voimassa oleva asemakaava sekä ns. iso sali, todetaan kaupunginhallituksen päätöksessä. Kaupunkia työryhmässä edustavat Mikaela Nylanderin (r), Markku Vaniala (sd), Terttu Ikonen (kok) ja Lauri Rissasen (vihr), kaupunginjohtaja, Per-Håkan Slotte, talousjohtaja Peter Kjällman, kulttuuritoimenjohtaja Susann Hartman, talo-osaston päällikkö Ulf Blomberg, kaupunkisuunnittelupäällikkö Johan Pfeifer ja kehittämispäällikkö Martin Söderlund.

- esittää kaupunginvaltuustolle, että Esson rantamuurin uusimiselle myönnetään 201 826 euron (1,2 mmk) suuruinen määräraha, koska vuodelle 2001 myönnetty vastaava määräraha jäi kokonaisuudessaan käyttämättä.

- esittää kaupunginvaltuustolle 487 745 euron (2,9 mmk) määrärahan myöntämistä öljynkeräyskaluston hankintaan. Vastaava summa merkitään myös tulopuolelle, koska Öljynsuojelurahasto rahoittaa kustannukset. Öljynkeräyskalustoa voidaan käyttää Fortum Oyj:n saattohinaajissa joko Naantalissa tai Porvoossa.

- ilmoitti Askolan ja Sipoon kunnille, että sillä ei ole huomautettavaa niiden rakennusjärjestysluonnoksista.

- antoi vastauksen Soili Häkkisen aloitteeseen, jonka mukaan Porvoo muutettaisiin luomualueeksi. Koska aloite koskee niin erilaisia toimintoja ja asioita kaupunginhallitus päätti, että aloite lähetetään eri toimialoille, jotka soveltuvin osin voivat ottaa huomioon esitetyt asiat seuraavan taloussuunnitelman laadinnan yhteydessä.

- merkitsi tiedoksi valtuutettu Ilkka Alavan (sd) aloitteen, jossa esitetään, että Porvooseen pystytettäisiin muistomerkki Suomen markalle.

- merkitsi tiedoksi, että Sisäasiainministeriö on lähettänyt päätöksen uusien alueiden nimeämisestä aluekeskusohjelmaan vuosiksi 2002-2003.

- merkitsi tiedoksi taloushallinnon laatiman marraskuun kuukausiraportin kaupungin taloudesta ja päätti lähettää sen edelleen kaupunginvaltuustolle tiedoksi. Sen mukaan sosiaali- ja terveystoimen käyttötalouden ylitykset ovat arviolta noin 15 mmk.

- merkitsi tiedoksi eräitä lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksiä ja ilmoitti, että se ei käytä kuntalain 51 §:n mukaista otto-oikeutta, eli tehdyt päätökset jäävät voimaan.

- henkilöstöjaosto on 4.12. päättänyt runsaasta 80 palkankorotuksesta, jotka tulevat voimaan 1.9.2001 alkaen. Pääluottamusmiehet pyysivät neuvottelujen aloittamista maaliskuussa 2001, minkä jälkeen työnantajaa edustava henkilöstöjohtaja Ulf Lindholm on neuvotellut ammattijärjestöjen kanssa palkkausvääristymien korjaamisista useita kertoja. Henkilöstöjärjestöjen edustajat toivat omat esityksensä neuvotteluihin toukokuussa, ne lähetettiin edelleen toimialajohtajille lausunnolle. Henkilöstöjohtajan informoi toimialajohtajia siitä, että palkantarkistuksia voidaan tehdä, jos 1.2.2001 voimaan tulleet virka- ja työehtosopimukset ovat aiheuttaneet vääristymiä palkkauksessa tai jos työtehtävät ovat olennaisesti muuttuneet. Lisäksi todettiin, että ne henkilöt, jotka eivät nyt tulleet palkantarkistuksen piiriin, käsitellään järjestelyvaraerän yhteydessä 1.3.2002.

-elinkeinolautakunta on 27.11. päättänyt osallistua yritysrekisterin perustamiseen yhdessä Posintra Oy:n ja Porvoon Yrittäjät ry:n kanssa siten, että kaupunki maksaa hankkeesta 80 000 markkaa ja saa rekisterin tietosisällön omistusoikeuden.

- toimialajohtaja Matti Arvinen on tilannut Kuninkaanportin alueen esitteitä Oy TT Urexilta hintaan 23 000 euroa.

Sivun alkuun

Porvoon kaupunginhallitus 4.2.2002

- esittää kaupunginvaltuustolle luettelon valtuutettujen tekemistä aloitteista. Vuonna 2001 valtuustoaloitteita tehtiin 38 kappaletta. Niistä 23 aloitteeseen on vastattu ja 15 on edelleen valmisteltavana. Vuodelta 2000 on edelleen neljä aloitetta ilman vastausta ja vuodelta 1999 yksi.

- esittää kaupunginvaltuustolle luettelon kuntalaisten tekemistä aloitteista. Vuoden 2001 aikana niitä on jätetty 39 kappaletta, joista 33 aloitteeseen on vastattu ja 6 aloitetta on edelleen valmisteltavana.

- esittää kaupunginvaltuustolle, että se myöntäisi toimitilojen vuokraamista koskevan vuokratakuun yrittäjä Pauli Korvensyrjälle ja Taidetehdassäätiölle tehdyn aiesopimuksen mukaisesti. Takuu olisi voimassa tämän vuoden loppuun saakka, se rahoitetaan tarvittaessa kaupunginhallituksen käyttövaroista.
Kaupunginhallitus on aikaisemmin määritellyt kaupungin ja Pro-Uusiokeskus ry:n yhteistoiminnan sisällön. Siihen ei kuulunut vuokratakuun myöntäminen. Pro-Uusiokeskus ry on turhaan yrittänyt löytää toiminnalleen uusia tiloja. Toukokuun alussa yhdistys voi muuttaa Johannesbergin alueelle, yrittäjä Korvensyrjän tiloihin, joista peritään vuokraa 1,49 euroa neliöltä. Taidetehtaan siihen saakka perimän vuokran suuruus on edelleen avoinna. Jos vuokraustilanne koskisi 1200 neliötä, kuten kesällä 2001, olisi kaupungin vastuu 1788 euroa kuukaudessa.

- päätti, että yksi kanslistin toimi ja yksi kanslistin virka muutetaan etuuskäsittelijän viroiksi. Etuuskäsittelijän tehtäviin kuuluu lakisääteisen toimeentulotuen käsittely ja myöntäminen asiakasvastaanottoineen. Koska etuuskäsittelijät tekevät viranomaispäätöksiä, tulee heidän olla virkasuhteessa kaupunkiin.

- päätti muuttaa kaksi laitosapulaisen tointa ja yhden kanslistin toimen lähihoitajan toimiksi. Lisäksi päätettiin muuttaa laitosapulaisen toimi erityisavustajan toimeksi.

- päätti muuttaa lastenhoitajien toimet ja virat lähihoitajan toimiksi sitä mukaan kuin virat tai toimet vapautuvat. Lastenhoitajan koulutus on muutettu lähihoitajan koulutukseksi, siksi virkanimikkeiden muutokset ovat myös tarpeen.

- valitsi kolme kaupungin virallista edustajaa Hansapäiville Viljandiin 31.5.-2.6.2002. Matkalle lähtevät Klaus Hellberg (sd), Mikaela Nylander (r) ja Kimmo Kajaste (kok).

- merkitsi tiedoksi sosiaaliasiamiesten kertomukset vuodelta 2001. Sosiaaliasiamies Eivor Eriksénillä on ollut 96 yhteydenottoa, josta 32 on johtanut toimenpiteisiin. Potilasasiamiehen asioissa on ollut 10 yhteydenottoa, toimeentulotuen periaatteita koskevia kyselyjä on ollut 20. Sosiaalityöntekijän päätöksiin liittyviä muutoksenhakukyselyjä oli 20. Sosiaaliasiamies Tuula Lehtisellä puolestaan oli vuoden aikana 11 yhteydenottoa, joista neljä liittyi vammaispalveluasioihin.

- merkitsi tiedoksi eräitä lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksiä ja ilmoitti, että se ei käytä kuntalain 51 §:n mukaista otto-oikeutta, eli tehdyt päätökset jäävät voimaan.

- kaupunginjohtaja Per-Håkan Slotte on asettanut ravitsemustyöryhmän, johon kuuluu seuraavat henkilöt: ravitsemusterapeutti Leena Metsäranta, neuvolalääkäri Lars Rosenberg, kouluterveydenhoitaja Terttu Luotonen, vanhainkodinjohtaja Christina Holappa, rehtori Monica Wickström, päiväkodin johtaja Lena Karlsson ja ruokapalvelupäällikkö Pirkko Tähti.

- koulutuslautakunnan ruotsinkielinen osasto on myöntänyt avustuksenWickströmin opintomatkalle Uuteen Seelantiin.

- tekninen lautakunta on hyväksynyt yksityistiejaoston päätökset. Lisäksi se on hyväksynyt Esson rantamuurin saneerauksen kustannusten jaon siten, että Oy Esso Ab maksaa 63.123 euroa ja kaupunki 133.366 euroa. YIT on valittu työn suorittajaksi. Myös vuoden 2002 metsätyöohjelma on hyväksytty.

- kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on päättänyt varata tekojääradan Porvoon Akilleen jääpallojaostolle juhlaturnausta varten 1.-3.11.2002. Jaostolle päätettiin kuitenkin ilmoittaa, että onnistunutta jäädyttämistä ei voida taata kaikissa sääoloissa ja että huonoimpana vaihtoehtona lisäkustannusten rahoittamiseksi noudatetaan jäähallin käytäntöä.

Porvoon kaupunginhallitus 14.1.2002

- hyväksyi vuoden 2002 talousarvion käyttösuunnitelman lukuun ottamatta yleishallinnon käyttötaloutta, joka hyväksytään sitten kun yleishallinnon virkajärjestelyistä on tehty kokonaisselvitys.

- valitsi rakennusvalvontapäällikön virkaan arkkitehti Riitta Spåren Espoosta. Hänen kuukausipalkaksi vahvistettiin 3 040 euroa ja ammattialalisäksi 298 euroa. Palkka määritetään uudestaan sitten kun kuuden kuukauden koeaika umpeutuu.

- hyväksyi Näsin vuodeosastojen laajennustyön luonnospiirustukset ja kustannusarvion. Laajennus käsittää 52-potilaspaikkaisen laajennusosan aputiloineen. Potilashuoneista 40 on yhden hengen huoneita ja 6 kahden hengen huoneita. Kaikissa huoneissa on oma WC ja kylpyhuone. Huoneiden koot vaihtelevat 24-32 neliön välillä. Laajennuksen bruttoala on 3 471 bruttoneliötä ja kustannusarvio 4 875 000 euroa.

- päätti asettaa Kuninkaanportin ensimmäisen alueen asemakaavan muutoksen virallisesti nähtäville ja pyytää siitä lausunnot Uudenmaan tiepiiriltä, Itä-Uudenmaan liitolta, Uudenmaan ympäristökeskukselta, tekniseltä lautakunnalta, ympäristönsuojelulautakunnalta sekä terveydensuojelujaostolta. Kuninkaanportin ensimmäinen osa-alueen hankesuunnittelua on viety vauhdikkaasti eteenpäin. Samalla on SRV Viitoset Oy:n ja arkkitehtitoimisto Larkas & Laineen kanssa määritelty alueelle sen kaavalliset lähtökohdat ja tavoitteet. Rakentaminen alueella käynnistynee keväällä 2002.

- nimesi Markku Vanialan (sd), Bernhard Edgrenin (r), Jarmo Grönmanin (kok) ja Anita Nemlander-Hietalan (vihr) Luonnonhistoriallisen museon tulevaisuutta selvittävään työryhmään. Lisäksi työryhmään kuuluvat kaupunginjohtaja Per-Håkan Slotte, talousjohtaja Peter Kjällman, talo-osaston päällikkö Ulf Blomberg ja kulttuuritoimen johtaja Susan Hartman sekä museon puolelta Mats Juslin (r) ja Eirik Granqvist.

- nimesi matkailupäällikkö Pia Högströmin kaupungin edustajaksi Itä-Uudenmaan matkailutoimikuntaan. Hänen varajäsenenä toimii matkailuneuvoja Annika Palmgren.

- antoi vastauksen Jari Ikävalkon tekemään aloitteeseen, joka on tehty Saksalan pohjavesialueen suojelemiseksi.

- käsitteli Antero Olsoniuksen oikaisuvaatimuksen ja selvityspyynnön Kokonniemessä suoritetusta laajasta metsänhakkuusta. "Rakennusvalvontapäällikkö Henry Larsen antaa vastineessaan virheellisen tiedon maisematyöluvan sisällöstä. Hän väittää kaupunginhallituksen jäsenille, että kyse oli pääasiallisesti vesakonraivauksesta hyppyrimäen alastulorinteellä", toteaa Olsonius kirjelmässään. Kaupunginhallituksen mukaan kysymyksessä on maankäyttö- ja rakennuslain mukainen lupa-asia, johon kaupunginhallituksella ei ole otto-oikeutta. Rakennusvalvontaviranomaisen päätösten lainmukaisuuden ratkaisee aikanaan hallinto-oikeus, jossa asia on myös vireillä.

- merkitsi tiedoksi Runebergin syntymäpäivän 200-vuotisjuhlatoimikunnan kirjelmän, jonka mukaan Rihkamakadun ja Kirkkokadun kulmassa oleva pieni puistikkoalue kunnostettaisiin. Puisto-osaston lausunnon mukaan hanke on hyvä ja määrärahoja esitetään vuodelle 2003, jolloin puisto voitaisiin vihkiä käyttöön juhlavuonna 2004. Puiston nykyinen nimi on Käräjäaukio. Puiston nimen muutos Fredrika Runebergin puistoksi edellyttää myös asemakaavan muutosta.

- päätti, että kaupunginhallitus kokoontuu kevätkaudella jokaisena arkimaanantaina kello 17.00 paitsi niinä viikkoina, jolloin kaupunginvaltuustolla on kokous keskiviikkona.

- esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy Huhtisen yhdistetyn päiväkoti- ja koulurakennuksen kustannusarvioksi 6 168 743 euroa ja hyväksyy hankkeelle lisämäärärahoja 443 000 euroa.

- päätti, että kaupunginjohtaja Per-Håkan Slotte voi osallistua 29.-30.1. VVO Oyj:n järjestämään kuntajohdon seminaariin, jossa käsitellään mm. rakennus- ja kiinteistöalan visioita. Matkakustannukset Ivaloon menevät kaupungin piikkiin.

- merkitsi tiedoksi eräitä lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksiä ja ilmoitti, että se ei käytä kuntalain 51 §:n mukaista otto-oikeutta, eli tehdyt päätökset jäävät voimaan.

- Epoon päiväkodin, keittiön ja vanhainkodin LVV-urakoitsijaksi on valittu Tekmanni Oy hintaan 193.416 euroa, IV-urakoitsijaksi R.A.Wickholm Oy hintaan 147.669 euroa, sähköurakoitsijaksi Jeti-Sähkö Ky kokonaishintaan 180.100 euroa, rakennusautomaatiourakoitsijaksi Atmostech Oy hintaan 222.000 euroa ja maanrakennus- ja pihaurakoitsijaksi Porvoon Rakemi Oy hintaan 317.539 euroa.

Sivun alkuun

Pirkko Ruohonen-Lerner/www.uutis.net


Sivun alkuun

sähköposti




R