Lehden tekijä:


Lue lisää...

Sähköposti minulle
Porvoon Netti-Uutiset
Riippumaton paikallislehti Internetissä.
Päivitetty 10.11.2001



Edelliset lehdet/aiheet
Edellinen lehti - 10.10.2001


Avenet

Porvoon kaupunginhallitus 5.11.2001

- esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy Porvoo 2007 -strategian. Lisäksi esitetään, että valtuusto merkitsisi tiedoksi toimialojen laatimat toimialakohtaiset strategiat. Niiden jatkovalmistelu tehdään hyväksytyn yleisstrategian perusteella. Porvoo 2007 -yleisstrategia on parin sivun mittainen tiivistelmä, jossa määritellään Porvoon visio, arvot ja päämäärät. Porvoon visio on kuvailtu seuraavalla tavalla: "Porvoo on ihmisläheinen, historiaansa ja ympäristöään vaaliva, palveluiltaan ja osaamiseltaan korkeatasoinen kaksikielinen Itä-Uudenmaan maakuntakeskus. Kaupungilla on monipuolinen elinkeinorakenne, korkea työpaikkaomavaraisuus, ehjä yhdyskuntarakenne, viihtyisät asuinalueet sekä monipuolinen kulttuuri- ja koulutustarjonta."
Porvoon arvoista todetaan, että "Porvoon kaupungin toiminta perustuu arvoihin, joissa ihmisläheisesti otetaan huomioon asukkaiden eri elämänvaiheet, vaalitaan perinteitä ja kestävää kehitystä sekä edistetään kaksikielisyyttä ja kulttuuria."

- esittää kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi tonttien uudet luovutusehdot vuodelle 2002. Kaupungin luovuttamien omakotitonttien kovimmat korotukset esitetään III-vyöhykkeelle eli Huhtisten pohjoisosalle, Järnbölelle, Pappilanpellolle, Kevätkummulle, Johannisbergin länsiosalle, Hornhattulalle, Peippolalle ja Alkrogille. Näiden alueiden omakotitonttien neliöhinnat nousevat nykyisestä 120-130 markasta 160 markkaan. Myös IV-vyöhykkeelle (Tolkkisten tien itäpuoli Uddaksesta Haikkooseen) esitetään korotusta 110 markasta 136 markkaan. Muut korotukset ovat 10-20 markan välillä paitsi Epoossa ja Kerkkoossa, missä 40 markan neliöhinta esitetään korotettavaksi 41,62 markaksi eli 7 euroksi.

- esittää kaupunginvaltuustolle, että se myöntäisi 1,2 mmk:n suuruisen lisämäärärahan, jolla jokirannan Esson jakeluaseman rantamuuri voitaisiin uusia. Rantamuurin tarkastuksessa kesällä 2000 on paljastunut, että sen hirsiarinaperustukset ovat lahonneet lähes kokonaisuudessaan. Rantamuuri on painunut, kallistunut ja osittain sortunut jokeen. Turvallisuussyistä kaupunki joutui irtisanomaan Oy Esso Ab:n vuokrasopimuksen. Alueen maaperä on pilaantunut maahan valuneista öljyistä. Rantamuuri on tarkoitus uusia samanaikaisesti kun maaperä puhdistetaan. Tämän vuoden talousarviossa on hankkeeseen varattu 200.000 markkaa.

- päätti, ettei kaupunki luovuta Huhtisten varikkorakennusta Porvoon luonnonhistoriallisen yhdistyksen käyttöön.

- antoi lausunnon ympäristöministeriölle Aleksanterinkadun sillan rakentamisen ympäristövaikutusten arviointimenettelystä. Porvoon mielestä ympäristövaikutusten arvioimislakia ei voida soveltaa Aleksanterinkadun sillan rakentamiseen.

- antoi vastauksen Rakennustaiteen Seuran ja Yhteiskuntasuunnittelun Seuran puheenjohtajien kirjeeseen, jossa on esitetty uusien liikenneselvitysten tekemistä Porvoonjoen länsi- ja itärannan liikenneyhteyksistä. Porvoon vastauksen mukaan ei ole tarpeellista laatia uusia liikenneselvityksiä.

- antoi selityksen Korkeimmalle hallinto-oikeudelle Emäsalon ja Hakasalon osayleiskaavasta tehdyistä valituksista. Porvoon mielestä valituksissa ei ole tullut esille mitään sellaista, minkä takia ympäristökeskuksen päätöstä olisi syytä muuttaa.

- antoi evästyksensä edustajilleen Itä-Uudenmaan liiton maakuntavaltuuston kokoukseen. Porvoolla ei ole huomauttamista liiton vuoden 2002 talousarvioesityksestä.

- antoi evästyksensä edustajilleen Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän sääntömääräiseen yhtymäkokoukseen. Porvoon mielestä Edupolin toiminnan hajauttaminen monelle paikkakunnalle ja moniin eri kiinteistöihin tulisi ottaa uuteen tarkasteluun. Kuntayhtymän tulisi tarjota myös lukiolaisille ammatillisen koulutuksen kursseja Porvoossa. Erityisopetuksen kehittämistä puolletaan. Investointiohjelmasta tulisi poistaa irtaimen omaisuuden hankinnat, ja rakennusinvestoinneista tulisi toteuttaa vain, jos 40 prosentin valtionosuudet myönnetään hankkeelle. Tietopalvelukeskuksen rakentaminen on siirrettävä eteenpäin. Porvoon kaupunki ei tule sisällyttämään tätä hanketta omiin suunnitelmiinsa. Porvoon maksuosuus kuntayhtymän investointikuluista on 61 %.

-palautti uuteen valmisteluun Porvoon A-asunnot Oy:n lainaehdon muutospyynnön.

- päätti merkitä Suomenruotsalaisen sosiaalialan osaamiskeskus Oy:n osakkeita 20 kappaletta hintaan 9.600 markkaa.

- päätti luovuttaa vanhojen rakennustarvikkeiden varaosapankin materiaalin Itä-Uudenmaan Rakennussuojelusäätiölle. Porvoo perusti vuonna 1986 varaosapankin, josta rakennusten korjaajat ovat voineet ostaa pientä korvausta vastaan materiaaleja. Toiminta hoidettiin työllistämiskeskuksen yhteydessä sekä Vanhan Porvoon työryhmän ja neuvonta-arkkitehdin valvonnassa. Kun työllistämiskeskus lakkautettiin, kaupunki ei pystynyt käytännössä hoitamaan varaosapankin toimintaa. Varaosapankin omistamat erikokoiset ikkunapokat, ovet jne. on siirrettävä pois Taidetehtaan säätiön hallitsemista tiloista. Varaston arvo kaupungin käyttämillä myyntihinnoilla on noin 18.000 markkaa.

- antoi lausunnot Pornaisten ja Myrskylän rakennusjärjestysluonnoksista. Porvoolla ei ollut huomautettavaa niistä.

- merkitsi tiedoksi Anja Luoman aloitteen, jonka mukaan asetettaisiin työryhmä valmistelemaan Porvoolle kokonaisvaltaista työllisyyspoliittista ohjelmaa.

- ilmoitti evästyksensä edustajilleen Uudenmaan erityishuoltopiirin kuntayhtymän yhtymäkokoukseen. Kuntayhtymän kustannusten nousu voi olla enintään 2 prosentin suoritemäärän kasvun suuruinen lisättynä kolmella prosentilla, mikä on yleinen kustannustason nousu. Ehdotusta kuntayhtymän hallituksen puheenjohtajan vuosipalkkion korottamisesta 672 eurosta 2000 euroon ja varapuheenjohtajan palkkion 336 eurosta 1000 euroon Porvoon kaupunki ei voi hyväksyä. Puheenjohtajan nykyinen vuosipalkkio on riittävä ja varapuheenjohtajalle vuosipalkkion maksaminen voidaan lakkauttaa, todetaan Porvoon evästyksessä.

- merkitsi tiedoksi eräitä lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksiä ja ilmoitti, että se ei käytä kuntalain 51 §:n mukaista otto-oikeutta, eli tehdyt päätökset jäävät voimaan.

Sivun alkuun

Porvoon kaupunginvaltuusto 24.10.2001

- kävi lähetekeskustelun vuoden 2002 talousarviosta ja vuosien 2002-2004 taloussuunnitelmasta.

- päätti, että kaupunki ei vuoden 2002 verotuksessa käytä korotettua kiinteistöveroprosenttia rakentamattomien rakennuspaikkojen verotuksessa. Porvoossa on yhteensä 268 rakentamatonta rakennuspaikkaa, joille voitaisiin määrätä korotettu kiinteistövero. Nykyinen 0,6 prosentin kiinteistövero tuottaa kaupungille 74.000 markkaa vuodessa. Mikäli kiinteistöveroa perittäisiin 3 prosentin mukaan, olisi vuosituotto 372.000 markkaa. Kiinteistö- ja mittausosastoa kehotettiin etsimään ja esittämään keinoja, joilla rakentamattomia tontteja saataisiin rakennetuiksi.

- päätti, että Porvoon kaupungin tuloveroprosentti vuonna 2002 on 18,25: Kiinteistöistä peritään veroja seuraavasti: yleinen kiinteistöveroprosentti 0,60%, vakituiset asuinrakennukset 0,22 %, muut asuinrakennukset 0,60%, rakentamattomat rakennuspaikat 0,60%, yleishyödylliset yhteisöt 0% ja voimalarakennukset 1,4%.

-hyväksyi Peippolankolmion asemakaavan, joka on laadittu osalle Peippolan ja Näsin kyliä. Alue on 14,5 hehtaarin suuruinen. Se rajoittuu Näsin terveyskeskukseen, Tolkkistentiehen, Peippolan vanhaan asutukseen ja Gammelbackantiehen. Alueelle on osoitettu 3.200 kerrosneliömetriä asuinkerrostaloja varten; asuinkerrostalojen, rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten rakennusoikeutta 3.000 k-m2 ja rivi- ja paritalojen rakennusoikeutta 4.000 k-m2. Lisäksi alueelle tulee 17 omakotitalotonttia, joiden rakennusoikeus on 200 k-m2.

- päätti ostaa Anita Lindbergiltä 14,5 hehtaarin tilan 1,3 mmk:lla. Kiinteistö sijaitsee Eestinmäen kylässä, alue on rakentamaton ja rajoittuu moottoritiehen. Kuninkaanportin alueen alustavat tiesuunnitelmat kohdistuvat osalle kiinteistöä. Valtuusto päätti korottaa vuoden 2001 talousarvion maanhankintojen määrärahoja 1.730.000 markkaan.

- hyväksyi määrärahat viiden vuoden talotekniikan lahjoitusprofessuuria varten. Teknilliselle korkeakoululle annettava 3 mmk:n suuruinen lahjakirja kattaa professuurin palkka- ja toimitilakulut Otaniemessä. Porvoon kaupunki maksaa talotekniikan professorin kuluista 1.250.000 markkaa sekä lisäksi 500.000 markkaa siihen liittyvistä Kuninkaanportin alueen toimitiloista ja tukipalveluista. Porvoon ohella seuraavat tahot osallistuvat professuurin kuluihin: Ensio Miettinen 500.000 mk, Ensto Oy 500.000 mk, Lexel Electric Oy 250.000 mk, Esmi Oy 250.000 mk, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto 125.000 mk ja Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liitto 125.000 mk.

- hyväksyi elinkeinotoimen vuoden 2001 talousarvioon 230.000 markkaa lisämenoja ja 185.000 markkaa lisätuloja. Rahoilla osallistutaan Datastugor-Tietotuvat -hankkeeseen 1.7.2001-31.12.2003. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 692.000 markkaa. Tavoitteena on luoda saaristoalueen elinkeinoelämälle parempia kehittymisen mahdollisuuksia ja asukkaille tasavertaisemmat mahdollisuudet etätyöskentelyyn.

- hyväksyi kulttuuritoimen talousarvioon 140.000 markan muutoksen. Opetushallitus on myöntänyt toukokuussa Porvoon lasten ja nuorten taidekoululle 140.000 markkaa avustusta. Tarkoituksena on kehittää animaatiotekniikkaa opetusmenetelmänä.

- merkitsi tiedoksi elokuun osavuosiraportin kaupungin toiminnasta ja taloudesta.


Porvoon kaupunginhallitus 15.10.2001

- merkitsi tiedoksi kaupungin vuoden 2002 talousarvion ja vuosien 2002-2004 taloussuunnitelman valmistelun aikataulut. Kaupunginvaltuustossa käydään talousarvion lähetekeskustelu 24.10. Kaupunginhallitus käsittelee seuraavan kerran talousarviota 12.11. ja tarvittaessa 3.12. Kaupunginvaltuuston talousarviokokous pidetään 12.12.

- merkitsi tiedoksi mittavan selvityksen Porvoon rakentamattomista rakennuspaikoista. Porvoon kaupungissa on yhteensä 268 rakentamatonta rakennuspaikkaa, joille voitaisiin määrätä kiinteistöverolain mukainen korotettu kiinteistövero. Rakennuspaikoista 40 sijaitsee entisen Porvoon kaupungin alueella ja 228 entisen Porvoon maalaiskunnan alueella. Nykyinen 0,6 prosentin mukaan määrätty kiinteistövero tuottaa kaupungin kassaan 74.000 markkaa vuodessa. Mikäli rakentamattomista rakennuspaikoista perittäisiin kiinteistöveroa enimmäismäärä eli 3 prosenttia, olisi vuosituotto 372.000 markkaa.
Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunki ei vuoden 2002 verotuksessa tule käyttämään korotettuja kiinteistöveroprosentteja rakentamattomien rakennuspaikkojen kohdalla. Kaupunginhallitus velvoitti kiinteistö- ja mittausosastoa etsimään ja esittämään keinoja, joilla rakentamattomia tontteja saataisiin rakennetuiksi.

- esittää kaupunginvaltuustolle, että Porvoon kaupungin tuloveroprosentti vuonna 2002 on 18,25 ja että kiinteistöveroprosentiksi vahvistetaan seuraavat arvot: yleinen kiinteistöveroprosentti 0,60%, vakituiset asuinrakennukset 0,22%, muut asuinrakennukset 0,60%, rakentamattomat rakennuspaikat 0,60%, yleishyödylliset yhteisöt 0% ja voimalarakennukset 1,4%.

- esittää kaupunginvaltuustolle luonnoksen vuoden 2002 talousarviosta ja vuosien 2002-2004 taloussuunnitelmasta lähetekeskustelua varten. Kaupunginhallitus tulee lopullisessa talousarvioehdotuksessaan ottamaan huomioon kaupungin tulopohjassa tapahtuneet notkahdukset täysimääräisinä. Toimintamenoja tasapainotetaan tähän tulopohjaan, jotta vuosikate mahdollistaisi talousarviokehyksen mukaiset vuosittaiset investoinnit ilman merkittävää lainakannan kasvua.

- merkitsi tiedoksi elokuun osavuosiraportin kaupungin toiminnasta ja taloudesta ja lähetti raportin edelleen tiedoksi kaupunginvaltuustolle. Koska lokakuussa on selvinnyt, että Porvoo joutuu yllättäen maksamaan liikaa saamiaan yhteisöverotuloja takaisin huomattavan summan, kaupunginhallitus kehotti toimialoja laatimaan esitykset menosäästöistä loppuvuodelle. Ehdotukset on jätettävä kaupunginjohtajalle lokakuun aikana.

- esittää kaupunginvaltuustolle, että kulttuuritoimen talousarvioon tehdään 140.000 markan muutos. Opetushallitus on myöntänyt toukokuussa Porvoon lasten ja nuorten taidekoululle 140.000 markan suuruisen avustuksen animaatiotekniikan kehittämiseen opetusmenetelmänä.

- päätti kaupungin osallistumisesta Tietotuvat-hankkeeseen. Lisäksi kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi elinkeinotoimen vuoden 2001 talousarvioon 230.000 markan menojen lisäystä ja 185.000 markan suuruista tulojen lisäystä. Hanke toteutetaan 1.7.2001-31.12.2003 ja sen kokonaiskustannukset ovat 692.000 markkaa. Tavoitteena on luoda saaristoalueen elinkeinoelämälle parempia kehittymisen mahdollisuuksia ja asukkaille tasavertaisemmat mahdollisuudet etätyöskentelyyn riippumatta siitä omistaako tietoliikenneyhteydet vai ei.

- esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy asemakaavan osalle Peippolan ja Näsin kyliä.

- esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy vuodelle 2001 yhteensä 420.000 markan suuruisen lisämäärärahan kiinteistöjen hankintaa varten. Porvoon kaupunki haluaa ostaa Anita Lindbergiltä Eestinmäen kylästä 14,5 ha maata, jonka kauppahinta on 1,3 mmk. Alue on rakentamaton ja se rajoittuu moottoritiehen. Kuninkaanportin alueen alustavat tiesuunnitelmat kohdistuvat osalle kiinteistöä. Lisäksi kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että vuoden 2002 talousarvioon varattaisiin määrärahoja maanhankintoihin yhteensä 1,7 mmk.

- esittää kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi määrärahaa viiden vuoden talotekniikan lahjoitusprofessuuria varten. Teknilliselle korkeakoululle annettava 3 mmk:n suuruinen lahjakirja kattaa professuurin palkka- ja toimitilakulut Otaniemessä. Porvoon kaupunki maksaa talotekniikan professorin kuluista 1.250.000 markkaa sekä lisäksi 500.000 markkaa siihen liittyvistä Kuninkaanportin alueen toimitiloista ja tukipalveluista. Porvoon ohella seuraavat tahot osallistuvat professuurin kuluihin: Ensio Miettinen 500.000 mk, Ensto Oy 500.000 mk, Lexel Electric Oy 250.000 mk, Esmi Oy 250.000 mk, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto 125.000 mk ja Suomen Sähkötukkuliikkeiden Liitto 125.000 mk.

- merkitsi tiedoksi Kuninkaanportin Brand-määritykset.

- päätti ostaa Carabeca Oy:n konkurssipesältä 0,4 hehtaarin teollisuustontin Ölstensistä (kortteli 40 931, tontti 2, 638-409-2-0) takaisin osittain maksamattomien kauppahintojen vuoksi. Kauppahinnaksi vahvistettiin 229.873 markkaa.

- päätti hyväksyä Suistohallin alueen asemakaavan muutoksen siten, että se sallii varasto- ja konerakennuksen lisärakentamisen. Alueelle on tarkoitus rakentaa säilytystiloja puistoyksikön tarvikkeille ja kalustolle.

- ilmoitti evästyksensä Samkommunen för yrkesutbildning i Östra Nylandin yhtymäkokousedustajille. Kuntayhtymän vuoden 2002 talousarvion toimintakate nousee noin 24 % verrattuna tämän vuoden talousarvioon. Vuoden 2002 alijäämät on tarkoitus kirjata taseeseen. Kaupunginhallituksella ei ole huomauttamista yhtymäkokouksessa esillä olevista asioista.

- ilmoitti evästyksensä edustajilleen Uudenmaan virkistysalueyhdistys ry:n syyskokoukseen.

- hyväksyi Porvoolle ystävyyskaupunkiohjelman ja asetti uuden ystävyyskuntatyöryhmän, jonka toimikausi on kaupunginhallituksen toimikauden mittainen.

- päätti lähettää nuorten asuntoasioita koskevan aloitteen tiedoksi sosiaali- ja terveystoimelle, nuorisotoimelle ja asuntotoimelle. Aloite siitä saatuine lausuntoineen lähetetään myös asiaa valmistelevalle työryhmälle tiedoksi. Asuntopäällikkö Ulf Backman esittää lausunnossaan, että Huhtisten varikkorakennus saneerattaisiin nuorten asumiskäyttöön sekä tuki- ja kriisiasumiseen.

- antoi lausunnon Tuorilan koulun johtokunnna aloitteeseen, jossa esitetään kevyen liikenteen väylän rakentamista Tuorilan koululta Vanhamoision kentälle. Vastauksen mukaan kyseinen paikallistie on Uudenmaan tiepiirin hallinnassa. Porvoon katu- ja liikenneosasto tiedostaa olemassa olevan liikenneturvallisuusongelman ja käynnistää neuvottelut tiepiirin kanssa.

Sivun alkuun

Porvoon kaupunginhallitus 29.10.2001

- palautti uuteen valmisteluun Porvoo 2007 -strategian.

- merkitsi tiedoksi syyskuun osavuosiraportin kaupungin toiminnasta ja taloudesta ja lähetti raportin edelleen tiedoksi kaupunginvaltuustolle. Raportin mukaan kaupungin tämän vuoden investoinneista on toteutunut 46 %. Koska Porvoo joutuu maksamaan takaisin saamiaan yhteisöverotuloja huomattavan summan, kaupunginhallitus on kehottanut toimialoja ja yleishallintoa laatimaan esitykset menosäästöiksi loppuvuodelle.

- pani pöydälle rakennustarvikkeista koostuvan varaosapankin materiaalin luovuttamisen Itä-Uudenmaan Rakennussuojelusäätiölle. Porvoo perusti vuonna 1986 vanhojen rakennusosien varaosapankin, josta rakennusten korjaajat ovat voineet ostaa pientä korvausta vastaan materiaaleja. Toiminta hoidettiin työllistämiskeskuksen yhteydessä sekä Vanhan Porvoon työryhmän ja neuvonta-arkkitehdin valvonnassa. Kun työllistämiskeskus lakkautettiin, kaupunki ei pystynyt käytännössä hoitamaan varaosapankin toimintaa. Varaosapankin omistamat erikokoiset ikkunanpokat, ovet jne. on siirrettävä pois Taidetehtaan säätiön hallitsemista tiloista. Varaston arvo kaupungin käyttämillä myyntihinnoilla on noin 18.000 markkaa.

- päätti osakkeenomistajana ja takaajana hyväksyä Mömossen Jätehuolto Oy:n lainalle uuden koron, joka on 3,84%.

- hyväksyi Epoon päiväkodin, keittiön ja vanhainkodin korjaustyön luonnospiirustukset ja päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että vuosien 2002-2003 talousarvioihin varataan tarkoitukseen määrärahoja 9,7mmk. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 12,7 mmk. Samalla myönnettiin rakennustöiden käynnistämislupa sillä ehdolla, että valtuusto myöntää määrärahat tarkoitukseen.

- poisti esityslistalta Jaktförening Skall -nimisen metsästysseuran anomuksen, jossa toivotaan hirvenmetsästysoikeutta kaupungin omistamille, 280 hehtaarin suuruisille alueille.

- ehdottaa Kunnallisalan kehittämissäätiön ideakilpailuun kahta ehdotusta: Ne ovat peruskoulun jälkeinen lisäkoulutus ja tuetun nuorisoasumisen järjestäminen.

- kehotti uimahallin suunnittelu- ja seurantatyöryhmää tarkentamaan suunnitelmiaan ja tekemään uudet kustannuslaskelmat uimahallin saneeraus- ja laajennustöistä. Selvityksen mukaan uimahallin 33 mmk:n kustannusarviosta lohkaisee vanhan osan saneeraus 14,4 mmk. Uuden kylpyläosaston rakentaminen maksaisi 18,7 mmk. Laajennusosaan on suunniteltu 155 neliön suuruista virkistysallasta, jossa olisi hieromasuihkuja, aaltokone ja virtauskanaali. Suunnitelmissa on myös 10 hengen porealtaan rakentaminen.

- merkitsi tiedoksi kirjelmän Porvoon museoyhdistys ry:ltä ja nimesi Ulf Blombergin ja Susanne Hartmanin työryhmään, jonka tehtävänä on suunnitella Vanhan raatihuoneen ja Edelfelt-Vallgrenin museon peruskorjausta.

- lähetti Keijo Vilppulan (kesk) valtuustoaloitteen kaavoitus- ja rakennuslautakunnalle valmisteltavaksi. Vilppula esittää, että Kuninkaanportin alueelle sijoitettaisiin Hypermarket-kokoluokan kauppayksikkö.

- päätti, että seuraavilla viranhaltijoilla on oikeus saada tietoja veroluettelosta: kiinteistöpäällikkö, kaupunginlakimies, sosiaalityön johtaja, 2 sosiaalisihteeriä ja asuntopäällikkö.

- merkitsi tiedoksi talonrakennushankkeiden kuukausiraportin.

- merkitsi tiedoksi Uudenmaan ympäristökeskuksen päätöksen pilaantuneen maaperän puhdistamisesta kiinteistöllä, joka sijaitsee Vanhalla Hämeenlinnantiellä.

- Kokouksen päätteeksi Porvoon luonnonhistoriallisen museon intendentti Eirik Granqvist kertoi museosuunnitelmista Huhtisten varikkorakennukseen ja Porvoon Taidetehdassäätiön toiminnanjohtaja Leena Aaltonen Taidetehtaan Säätiön suunnitelmista Taidetehtaan peruskorjaamiseksi.

- poisti esityslistalta yksityishenkilöiden aravavelan osittaisen anteeksiantohakemuksen.

- merkitsi tiedoksi eräitä lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksiä ja ilmoitti, että se ei käytä kuntalain 51 §:n mukaista otto-oikeutta, eli tehdyt päätökset jäävät voimaan.

Sivun alkuun

Pirkko Ruohonen-Lerner/www.uutis.net


Sivun alkuun

sähköposti




R