Lehden tekijä:
Lue lisää...
Sähköposti minulle
Edelliset lehdet/aiheet
Avenet
Porvoon maisemia
|
Lisää Suosikit/Bookmarks -listallesi Porvoon Netti-Uutisten uusi www-osoite, joka on www.uutis.net.
Porvoon kaupunginhallitus 14.8.2000
- palautti uuteen valmisteluun Lasten ja nuorten hyvinvointiselonteko Porvoossa 2000 -selvityksen.
- esittää valtuustolle, että se hyväksyy muisto- ja lahjoitusrahastojen yhdistämisen siten, että 25 rahaston sijasta jäljelle jää 15 rahastoa. Uudet yhdistetyt rahastot ovat nimeltään kaupunginosien ja kyläkulttuurin tukemisrahasto, sivistystoimen rahasto, sosiaalitoimen rahasto sekä terveyden- ja sairaanhoidon rahasto. Edellä mainittujen rahastojen lisäksi jäljelle jäi 11 vanhaa rahastoa.
- esittää valtuustolle, että Porvoon luonnontieteelliselle museolle maksettavaa avustusta korotetaan vuonna 2000 yhteensä 120.000 markalla.
- merkitsi tiedoksi selonteon Huhtinen II sopimusalueen puistojen toteutus- ja kustannusvastuista. Selvitys päätettiin lähettää tiedoksi valtuustolle. Espoolainen Asuntosäätiö ja Porvoon kaupungin edustaja ovat sopineet 8.8.2000, että nk. Kuninkaanlähteenpuiston itänurkka rakennetaan luonnonmukaisesti, erillistä suunnitelmaa puistosta ei laadita. Niittyosan pinnat tasataan, kivet ja maakasa poistetaan. Alueelle istutetaan 10 koivua ja 35 omenapuuta. Tämän puistopalan rakentamisesta on sovittu, että rakentamistyöt tekee Porvoon kaupungin puistoyksikkö syksyllä 2000 ja Asuntosäätiö vastaa kustannuksista.
- päätti nostaa 1.000.000 markkaa korkotukilainaa Kuntien Eläkevakuutuksesta. Korkotukilainalla voidaan rahoittaa enintään 40 prosenttia kuluista, jotka aiheutuvat haja-asutusalueiden vesihuollon rakentamisesta sekä vesihuoltoverkoston saneerauksesta. Laina-aika on 16 vuotta ja korko sidotaan 6 kuukauden euribor-korkoon, johon lisätään 0,14 prosentin marginaali.
- merkitsi tiedoksi raportin kaupungin taloudellisesta tilanteesta heinäkuun loppuun mennessä.
- antoi lausunnon Uudenmaan erityishuoltopiirin kuntayhtymälle (järjestää kehitysvammaisten palveluja) sen taloussuunnitelmasta vuosille 2001-2003. Kaupunginhallituksen mielestä kuntayhtymän kustannusten nousu saa olla enintään 9 prosenttia verrattuna vuoden 1999 toteutumaan. Vuonna 1999 Porvoo maksoi kuntayhtymän palveluista 12 mmk.
- antoi lausunnon Kårkulla samkommun -nimisen kuntayhtymän hallitukselle sen taloussuunnitelmasta vuosille 2001-2003. Kuntayhtymä järjestää mm. kehitysvammaisten ja ruotsinkielisten päihdeongelmaisten palveluja. Porvoon kaupungin suoritteet vähenevät vuoden 2000 tasosta, mutta maksuosuudet kasvavat 2 prosenttia. Kaupunginhallitus puoltaa suunnitelman hyväksymistä esitetyssä muodossa.
- palautti uuteen valmisteluun Pro-Uusiokeskus ry:n anomukseen, jossa pyydetään kaupungilta yhteensä 584.000 markan suuruista avustusta. Yhdistys haluaisi toimitilojensa vuokrakulujen kattamiseen 264.000 markkaa avustusta sekä 320.000 markkaa palkka- ja toimintakuluihin. Yhdistys toimii seudullisena sosiaalisena yhdistyksenä, joka hoitaa kaupungin puolesta jätelain mukaista jätteiden hyödyntämisen järjestämistä. Yhdistys on arvioinut tuottavansa kaupungille palveluja vuositasolla 1,1 miljoonan markan edestä.
- päätti, että kaupunginjohtaja Per-Håkan Slotte saa osallistua Suomen Kuntaliiton järjestämille kunnan- ja kaupunginjohtajien neuvottelupäiville syyskuussa. Neuvottelut aloitetaan Helsingissä keskiviikkona 6.9. Iltapäiväkoneella seurue lennätetään Berliiniin, jossa tutustutaan mm. Berliinin kaupunkiin ja Suomen suurlähetystöön. Kotiinpaluu tapahtuu perjantaina 8.9. kello 21.40. Osanottomaksu on 2.400 markkaa ja matkakustannukset 2.895 markkaa.
- päätti, että Maijaliisa Alatalo osallistuu Suomenruotsalaisille Maaseutuvaltiopäiville Pellingissä 26.-27.8. Tilaisuuden järjestää Svensk Byaservice yhdessä itä-uusmaalaisten seurojen ja kyläkuntien kanssa. Teemana on Stad och land - hand i hand eli Maaseutu ja kaupunki - käsi kädessä.
- päätti myöntää eron elinkeinopäällikölle kaupungin virasta 15.1.2001 lukien, mikäli hän jättää irtisanoutumisilmoituksensa 15.8. mennessä.
- päätti valita Etelä-Suomen YH-Rakennuttajan Länsirannan nk. aloituskorttelin toteuttajaksi. Aloitustontin hinnaksi on sovittu 6,1 mmk. Myyjäosapuolina ovat Porvoon kaupunki ja Osuuspankkien keskusosakepankki Oyj.
- nimesi edustajansa tutustumismatkalle Pohjoismaisiin puurakentamiskohteisiin 15.-17.9.2000. Porvoota opintomatkalla edustavat Per-Håkan Slotte, Matti Arvinen, Johan Pfeifer, Ljunghard Lindroos, Lauri Rissanen, Kimmo Kajaste ja Markku Vaniala. Opintomatkan lentolippujen hinnaksi on arvioitu 5.798 markkaa henkilöltä. Matkalaiset tutustuvat mm. Norjan Stavangeriin sekä Soltunin puukaupunkialueeseen. Ensimmäinen matkayö vietetään Kööpenhaminassa. Seuraavana päivänä matkustetaan pikkubussilla Malmön kaupunkiin sekä tutustutaan myös Tanskan Herfölgeen, Hellebäckiin ja Hörsholmiin. Toinen matkayö vietetään Göteborgissa, josta seurue palaa Helsinkiin. Lentolippujen lisäksi kaupunki vastaa edustajiensa majoituskuluista, pikkubussin vuokrasta sekä päivärahoista.
- merkitsi tiedoksi, että talo-osaton päällikkö Ulf Blomberg on aloittanut virassaan 10.8.2000.
- merkitsi tiedoksi seuraavat ilmoitusasiat:
- Uudenmaan ympäristökeskus on myöntänyt 40.000 markan suuruisen avustuksen Porvoonjokilaakson osayleiskaavan laadintaa varten. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 700.000 markkaa.
- Etelä-Suomen lääninhallitus on hyväksynyt sosiaali- ja terveystoimen vuoden 1997 pienten perustamishankkeiden valtionosuuksiksi 9,4 mmk. Porvoon anoma summa on 10,8 mmk. Lääninhallitus on vähentänyt valtionosuuteen oikeuttamattomina kustannuksina 1,4 mmk.
- Uudenmaan ympäristökeskus on päättänyt olla vahvistamatta Pedarsin rantakaavan osalle korttelia 5 siihen liittyvän saunan osalta. Muilta osin valtuuston kaavapäätös hyväksyttiin sellaisenaan.
- Etelä-Suomen lääninhallitus on myöntänyt valtionapua Porvoon joukkoliikenteelle 992.000 markkaa. Summa tulee käyttää vuonna 2000 taksa-alennuksiin, saaristoliikenteen linjojen ja palvelulinjojen ostamiseen sekä joukkoliikennetiedotukseen. Valtionavun maksamisen edellytyksenä on, että kaupunki osallistuu rahoitukseen vähintään yhtä suurella osuudella kuin valtio. Myös porvoolaisen joukkoliikenteen suunnittelu sai valtionapua 15.000 markkaa yhteensä 30.000 markan arvoisen palvelutasotutkimuksen tekemiseen.
- Porvoon Seudun Uusyrityskeskus ry:n toimitusjohtaja Harri Kari on lähettänyt tiedotteen perustetuista ja lakanneista yrityksistä sekä johtamansa yhdistyksen asiakaskäynneistä. Kuuden ensimmäisen kuukauden aikana yhdistyksellä on ollut porvoolaisia asiakkaita 89, sipoolaisia 43, mäntsäläläisiä 40, askolalaisia 21, myrskyläläisiä 14, pornaislaisia 12, pukkilalaisia 9 ja muita 5 kappaletta.
Lisäksi kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi muutamia lautakuntien ja viranhaltijoiden päätöksiä ja ilmoitti, että se ei käytä kuntalain 51 §:n mukaista otto-oikeutta, eli päätökset jäävät voimaan:
- Asuntopäällikkö Ulf Backman on 1.-4.8. valinnut asukkaat neljään vuokra-asuntoon sekä kahteen asumisoikeusasuntoon. Vt.asuntosihteeri on 24.7.-28.7. valinnut asukkaat 16 vuokra-asuntoon sekä 3 asumisoikeusasuntoon.
- Elinkeinolautakunta on myöntänyt Pro Östra Nylands Skärgård -hankkeelle avustusta 15.000 markkaa vuonna 2000. Lautakunta pyrkii varaamaan ensi vuoden talousarvioon 33.000 markan suuruisen avustuksen kyseiselle hankkeelle. Päätöksestä ei tarkemmin käy ilmi rahojen tuleva käyttötarkoitus. Elinkeinolautakunta on valinnut laskuille uudet hyväksyjät. Elinkeinotoimen laskut hyväksyy jatkossa Martin Söderlund, matkailutoimen Annika Palmgren, maatalouden Ritva Heikkilä sekä lomituksen laskut Maritta Sakkara.
|
Sivun alkuun
Viiden kuukauden palkka virkamiehelle ilman työntekovelvollisuutta
Porvoon elinkeinopäällikö irtisanoutui virastaan
Porvoon elinkeinopäällikkö on irtisanoutunut kaupungin palveluksesta 15.1.2001 lukien. Irtisanoutumisen ehtona on, että hänet vapautetaan työntekovelvollisuudesta 15.8.2000 alkaen ja että hänelle maksetaan täyttä palkkaa viideltä kuukaudelta.
Porvoon kaupunginhallitus käsitteli elinkeinopäällikön kirjelmää maanantaina, ja päätti suostua hänen vaatimuksiinsa. Samalla kaupunginhallitus kumosi 29.5. tekemänsä päätöksen, jossa se myönsi kuluvalle vuodelle 163.000 markkaa lisäavustusta yrityshautomo Polycolle, jonne elinkeinopäällikkö oli sovittu siirtyvän projektihenkilön tehtäviin kesäkuun alusta lukien. Kaupunginhallitus päätti myös lakkauttaa elinkeinopäällikön viran heti kun virka vapautuu ensi vuoden tammikuussa.
Elinkeinopäällikkö viittaa kirjelmässään Porvoon kaupunginvaltuuston päätökseen, jossa elinkeinotoimisto lakkautettiin ja elinkeinopäällikkö siirrettiin sisäisille työmarkkinoille. Tämä päätös on vienyt elinkeinopäällikölta edellytykset jatkaa työntekoa Porvoon kaupungin palveluksessa omalla alallaan, hän sanoo kaupunginhallitukselle osoitetussa kirjelmässään.
Vuoden 1997 alussa toteutetun kuntaliitoksen yhteydessä sovittiin, että kaupungin henkilöstö saa viiden vuoden pituisen työsuhdeturvan. Mikäli Porvoon kaupunki työnantajana irtisanoo virkamiehiään vuoden 2001 jälkeen, pitää irtisanotuille maksaa irtisanomisajan palkkaa. Irtisanomisajan pituus on porrastettu työsuhteen kestoon.
Elinkeinopäällikkö aloitti Porvoon maalaiskunnan palveluksessa vuonna 1987, joten hänen virkasuhteensa on jatkunut 12-15 vuotta. Tällöin irtisanomisaika ja siltä maksettava palkka on viisi kuukautta, kertoo Porvoon henkilöstöjohtaja Ulf Lindholm.
Viranhoitovelvollisuudesta vapauttaminen viideksi kuukaudeksi ei ole ihan tavallinen tapaus. Henkilöstöjohtaja Lindholmille se on ensimmäinen, josta hän on ollut sopimassa. Hän laskee, että kaupunki säästää vuonna 2001 elinkeinopäällikön palkkakuluja 16.500 markkaa 11,5 kuukauden ajalta, joten toteutettu ratkaisu on kaupungin kannalta taloudellisesti järkevin jos vain kustannuksia ajatellaan.
|
Sivun alkuun
Seurantaryhmä tutustuu Pohjoismaisiin puurakentamiskohteisiin
Porvoon kaupunginhallitus nimesi edustajansa tutustumismatkalle Pohjoismaisiin puurakentamiskohteisiin 15.-17.9.2000. Porvoota opintomatkalla edustavat Per-Håkan Slotte, Matti Arvinen, Johan Pfeifer, Ljunghard Lindroos (r), Lauri Rissanen (vihr), Kimmo Kajaste (kok) ja Markku Vaniala (sd). Opintomatkan lentolippujen hinnaksi on arvioitu 5.798 markkaa henkilöltä. Lentolippujen lisäksi kaupunki vastaa edustajiensa majoituskuluista, pikkubussin vuokrasta sekä päivärahoista.
Alustavan matkasuunnitelman mukaan seurue tutustuu mm. Norjan Stavangeriin sekä Soltunin puukaupunkialueeseen. Stavangerista lennetään Kööpenhaminaan, jossa vietetään myös ensimmäinen matkayö. Seuraavana päivänä matkustetaan pikkubussilla Malmön kaupunkiin sekä tutustutaan Tanskan Herfölgeen, Hellebäckiin ja Hörsholmiin. Toinen matkayö vietetään Göteborgissa, josta seurue palaa Helsinkiin sunnuntai-iltana.
Matkalle pyydetään mukaan myös YH-Rakennuttajan edustaja, joka voitti tarjouskilpailun Länsirannan aloituskorttelista. Opintomatkalle osallistuu Porvoon Länsirannan moderni puukaupunki -projektin seurantaryhmän muitakin jäseniä.
Kaupunginhallituksen asettamaan seurantaryhmään kuuluu jäseninä OKO:n kiinteistöjohtaja Kari Karvonen, rakennusneuvos Mikko Mansikka, asemakaava-arkkitehti Anneli Naukkarinen, Finnforest Oyj:n johtaja Bo Borgström, akateemikko Juha Leiviskä, Tekesin teknologia-asiantuntija Jukka Pekkanen, professori, arkkitehti Tuomo Siitonen ja ympäristöministeriön yliarkkitehti Kaija Santaholma.
Länsirannan aloituskortteli YH-Rakennuttajille
Etelä-Suomen YH-Rakennuttajat on valittu Länsirannan 1,2 hehtaarin suuruisen aloituskorttelin toteuttajaksi. Yritys tarjosi alueesta 6,1 mmk. Kortteli sijaitsee Mannerheiminkadun sillan eteläpuolella. Rakennusoikeutta korttelissa on 5.325 kerrosneliömetriä. Alueen rakennusoikeuden omistaa Porvoon kaupunki ja OKO puoliksi, joten kauppahintaa Porvoo saa alueesta 3,05 mmk.
Aloituskorttelin rakentamisen yhteydessä puretaan vanha Hankkijan kiinteistö, joka jää rakennettavan kadun alle. Hankkijan rakennus on siirtynyt Porvoon kaupungin omistukseen OKO:lta pari vuotta sitten toteutetuissa maanvaihtokaupoissa.
Porvoon Länsirannan moderni puukaupunki -projektin seurantaryhmä on neuvotellut rakennusliikkeiden edustajien kanssa alueen toteutuksesta. Seurantaryhmä on pyytänyt ostotarjouksia yrityksiltä, jotka ovat kiinnostuneita aloituskorttelin rakentamisesta.
Sato-Rakennuttajat Oy:n tarjosi aloituskorttelista 5,66 mmk, VVO Rakennuttaja Oy 3,2 mmk, YIT 4,2 mmk ja YH-Rakennuttajat 6,1 mmk. Palmberg-Urakoitsijat Oy ei jättänyt aloituskorttelista tarjousta.
Espoolainen Asuntosäätiö ja Skanska Etelä-Suomi Oy jättivät aloituskorttelista yhteisen tarjouksen, jonka loppusumma oli 5,85 mmk. Vapaarahoitteisen asuntotuotannon tontista Asuntosäätiö/Skanska-liittymä tarjosi 1.100 markkaa kerrosneliömetriltä ja vastaavasti valtion tukeman tuotannon osalta Asuntorahaston hyväksymää enimmäishintaa. Asuntosäätiö ja Skanska ilmoittivat olevansa kiinnostuneita koko Länsirannan alueen suunnittelusta, toteutuksesta ja markkinoinnista.
|
Pirkko Ruohonen-Lerner/www.uutis.net
Sivun alkuun
|
Otsikot tänään
Porvoon kaupunginhallitus 14.8.2000
Porvoon elinkeinopäällikö irtisanoutui virastaan
Seurantaryhmä tutustuu Pohjoismaisiin puurakentamiskohteisiin
Länsirannan aloituskortteli YH-Rakennuttajille
Edellinen lehti - 27.7.2000
|