Päätoimittaja
Edelliset lehdet/aiheet
Avenet
Porvoon maisemia
|
Lisää Suosikit/Bookmarks -listallesi Porvoon Netti-Uutisten uusi www-osoite, joka on www.uutis.net.
Porvoon kaupunginhallitus 3.7.2000
- päätti suhtautua positiivisesti sosiaalisen yrityksen perustamiseen Itä-Uudellemaalle. Yrityksen tavoitteena on pitkäaikaistyöttömien työllistäminen koulutuksen ja työharjoittelun kautta. Porvoo neuvottelee koulutuskuntayhtymän kanssa hankkeen rahoituksesta. Kuntien rahoitusosuus yrityksen investoinneista olisi yli 2 mmk, josta Porvoon maksaisi 1,2 mmk. Porvoon osuus vuoden 2001 käyttökustannuksista olisi 360.000 markkaa.
- ei myöntänyt 50.000 markan suuruista erityisavustusta Lähetyslaiva m/s Tarsiksen tukiyhdistys ry:lle. Lähetyslaiva on tarkoitus korjata ja käyttää syrjäytyneiden ihmisten auttamiseen mm. työterapian muodossa.
- palautti uuteen valmisteluun Porvoon luonnontieteellisen museon kehittämissuunnitelman. Museo haluaa lisäavustusta kuluvalle vuodelle 120.000 markkaa. Vuonna 1998 Porvoo avusti museota 276.000 markalla ja vuonna 1999 runsaalla 330.000 markalla. Koska luonnontieteellisen museon talous on ajautunut kriisiin, päätti kaupunginhallitus maksaa sille heti 40.000 markan suuruisen avustuksen, jolla maksetaan kesäkuun ja heinäkuun palkkoja.
- esittää valtuustolle, että Porvoon museon toimisto- ja varastorakennuksen vuoden 2000 kuluihin myönnetään 115.000 markan suuruinen lisämääräraha.
-palautti uuteen valmisteluun kymmenien muisto- ja lahjoitusrahastojen yhdistämisen neljäksi rahastoksi. Uusien rahastojen nimiksi on ehdotettu sivistystoimen rahasto, sosiaalitoimen rahasto, terveydenhoidon- ja sairaanhoidon rahasto sekä kaupunginosien ja kyläkulttuurin tukemisrahasto.
- esittää valtuustolle, että se hyväksyy asemakaavan muutoksen Vanhassa Porvoossa, osoitteessa Itäinen Pitkäkatu 5.
- antoi lausuntonsa ja vastineensa Emäsalon ja Hakasalon osayleiskaavasta tehtyjen valitusten johdosta.
- päätti, että Hornhattulan-Johannesbergin kylään laaditaan asemakaava, jossa tutkitaan paloaseman uudisrakennuksen sijoittumista alueelle. Paloaseman tontiksi oli virkamiesvalmistelussa päädytty esittämään Kuninkaantien ja Mäntsäläntien välistä tonttia. Kaupunginhallitus kuitenkin lisäsi tonttivaihtoehdoiksi Harabackantien ja paraikaa rakennettavan sisäkehätien varrella sijaitsevat tontit.
- merkitsi tiedoksi Runebergin kodin neuvottelukunnan selvityksen Runebergin kodin nykytilasta sekä sen kehittämissuunnitelman vuoksiksi 2000-2004. Kaupunginhallitus päätti palata kehittämissuunnitelmaan vuoden 2001 talousarvion laatimisen yhteydessä.
- hyväksyi sairaankuljetuksesta laaditun sopimuksen Porvoon Ambulanssipalvelu Oy:n kanssa vuoden 2000 loppuun saakka. Asiaan palataan vuoden 2001 talousarvion käsittelyn yhteydessä. Tuolloin on oltava laajempi selvitys siitä, kuinka sairaankuljetus järjestetään tulevaisuudessa. Myös Porvoon palolaitos haluaa laajentaa ambulanssipalvelujaan.
- oikeutti sosiaali- ja terveystoimen myymään kotipalvelun käytössä olevan auton. Autolla on ajettu yli 200 000 kilometriä.
- antoi vastauksensa Porvoon Demokraattiset Naiset ry:n Kansanvallan puolesta -yhteislistan kunnallisaloitteeseen. Siinä esitetään, että Porvoo aloittaisi koululaisten maksuttoman iltapäiväkerhotoiminnan kaikille halukkaille 1-2 -luokkien oppilaille.
Lukuvuonna 1999-2000 Porvoossa on toiminut 12 koululaisten iltapäiväkerhoa. Kerhoissa on käynyt 220 koululaista, jotka ovat olleet pääasiassa ensimmäisen luokan oppilaita. Iltapäiväkerhoista ovat vastanneet kaupunki, seurakunnat ja yhdistykset. Vanhemmat ovat maksaneet kerhopaikasta keskimäärin 350 markkaa kuukaudessa.
Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta päätti kesäkuussa antaa seuraavan lausunnon aloitteen johdosta, johon myös kaupunginhallitus yhtyi: "Iltapäiväkerhotoiminnan jatkaminen nykyisessä laajuudessaan tai sen edelleen laajentaminen ei ole mahdollista ilman seurakuntien, lasten vanhempien ja vapaaehtoisjärjestöjen tukea. Kaupungissa mahdollisesti vapautuvia työntekijäresursseja tulee jatkossa ohjata iltapäiväkerhotoimintaan. Samoin tulee selvittää mahdollisuus pidentää koulunkäyntiavustajien työaikaa siten, että he voisivat osallistua ohjaajina iltapäiväkerhoihin. Lautakunnan alaiset hallintokunnat tulevat jatkossakin tarjoamaan iltapäiviin ja alkuiltaan ajoittuvaa kerho- ja harrastustoimintaa, joka antaa myös muille kuin iltapäiväkerholaisille mahdollisuuden virikkeelliseen vapaa-ajan viettoon."
- antoi vastauksensa Teemu Luojolan kunnallisaloitteeseen siviilipalveluspaikan järjestämisestä porvoolaisille siviilipalvelusvelvollisille. Vastauksessaan kaupunki ilmoittaa suhtautuvansa periaatteessa positiivisesti asiaan. Porvoo ei kuitenkaan sitoudu turvaamaan paikkaa kaikille Porvoossa kirjoilla oleville siviilipalvelusvelvollisille. Kaupungin eri toimialat ja työyksiköt voivat ottaa vastaan siviilipalvelusmiehiä omien työtarpeidensa ja määrärahojensa puitteissa.
- perusti Linnankosken lukioon yhden uuden siivoojan toimen ja muutti puolipäiväisen siivoojan viran kokopäiväiseksi siivoojan toimeksi.
- perusti palvelujohtajan viran 1.1.2001 alkaen ja lakkautti aluejohtajan viran. Aluejohtaja Anna-Kaisa Kajuutti siirretään uuteen virkaan. Hänen peruspalkaksi vahvistettiin 17.500 markkaa.
- perusti kotihoidon johtajan viran ja lakkautti aluejohtajan viran. Uuden viran palkkaus on 10.284 - 15.656 markkaa, ja se päätettiin julistaa haettavaksi.
- perusti sosiaalityön johtajan viran ja lakkautti sosiaalisihteerin viran. Uuteen virkaan siirretään sosiaalisihteeri Maria Andersson. Virasta maksettava peruspalkka on 13.500 markkaa.
- perusti kaksi määräaikaista lastentarhanopettajan virkaa ja päivähoidon johtajan viran sekä lakkautti yhden päivähoidonsihteerin viran. Johtajan virkaan siirretään päivähoidonsihteeri Leila Nyberg. Uuden viran peruspalkaksi vahvistettiin 14.000 markkaa.
- muutti kaksi terveyskeskusavustajan virkaa terveydenhoitajan/sairaanhoitajan viroiksi.
- merkitsi tiedoksi, että Korkein hallinto-oikeus on hylännyt Porvoon kaupunginhallituksen valituksen, joka aiheena oli Natura 2000.
- merkitsi tiedoksi, että Porvoon käräjäoikeus on tuominnut sosiaalityöntekijä Maria Rosenströmin törkeästä petoksesta ym. 1 vuoden 6 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja maksamaan kaupungille vahingonkorvausta 813.000 markkaa.
- merkitsi tiedoksi, että Palontorjuntarahasto on myöntänyt Porvoon VPK:lle avustusta 20.075 markkaa sammutusvarustusten hankintaan.
- päätti, että Porvoon kaupunki ei jatka maanostoneuvotteluja Eestinmäen kylässä sijaitsevasta 12 hehtaarin suuruisesta määräalasta. Myyntitarjouksessa raakamaasta pyydettiin 50 markan kauppahintaa neliömetriltä. Viime vuosina kaupunki on maksanut raakamaasta 7-15 markkaa neliömetriltä.
- ilmoitti, että kaupungilla ei ole huomauttamista Porvoon A-asunnot Oy:n ylimääräisen yhtiökokouksen esityslistalla olevista asioista. Kaupunkia 14.7. pidettävässä kokouksessa edustaa Johan Söderberg (r). Esityslistalla on mm. 23 miljoonan markan asuntolainan ottaminen Valtionkonttorilta sekä yhtiön osakepääoman korottaminen 2,5 miljoonalla markalla. Uusia vuokra-asuntoja rakennetaan 42 kappaletta ja 2.657 neliömetriä osoitteeseen Johannisbergintie 17-19. Asuinneliötä kohden asuntojen hankinta-arvoksi on laskettu 9.630 markkaa. VVO Rakennuttaja Oy myy vallitsevan käytännön mukaisesti kohteen rakennuttajapalvelut. Lainapäätöksen mukaan rakennustyöt saadaan aloittaa heti. Lainapäätöksessä on mukana myös kohteen rakennussuunnitelmien laatuarviointi. Sen mukaan tontin, rakennusten, asuntojen ja yhteistilojen painotettu arvosana on 2,5. Arviointiasteikon mukaan 1 vastaa välttävää, 2 tyydyttävää, 3 hyvää ja 4 kiitettävää.
Lisäksi kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi runsaat 100 kappaletta lautakuntien, johtokuntien ja viranhaltijoiden tekemiä päätöksiä ja ilmoitti, että se ei käytä kuntalain 51 §:n mukaista otto-oikeutta, eli päätökset jäävät voimaan. Seuraavassa muutamia poimintoja päätöksistä:
- Tekninen lautakunta, joka on Vesilaitoksen johtokunta, on hyväksynyt jakelujohtohankkeiden toteuttamisen vuosina 2000-2001. Uusia johtoja vedetään yhteensä 1,2 miljoonan markan edestä Virvikin (500.000 mk), Bjurbölen (150.000 mk), Bökarsintien (270.000 mk), Hevoslahdentien (120.000 mk) ja Bosgårdin (150.000 mk) alueille.
- Tekninen lautakunta, joka on myös jätelaitoksen johtokunta, päätti ettei Domargårdenin kaatopaikalle hankita omaa kaatopaikkakonetta jätteiden tiivistystä varten. Jätteiden tiivistyspalvelut ostetaan Maanrakennusliike Raimo T.A. Virtanen Oy:ltä hintaan 365 markkaa tiivistystyötunnilta ja konetyötunnista ilman kuljettajaa 275 markkaa. Jätelaitoksen johtaja Risto Lindbladin laskelman mukaan tiivistystyöt urakoitsijan koneella maksavat kaupungille 587.000 markkaa vuodessa. Kaupungin omalla koneella työt maksaisivat 632.000 markkaa ensimmäisen vuoden aikana ja 729.000 markkaa seitsemäntenä vuotena.
- Asuntopäällikkö Ulf Backman on valinnut 12.6.-22.6. noin neljäänkymmeneen asuntoon uudet vuokralaiset tai asumisoikeuden haltijat.
|
Sivun alkuun
Pirkko Ruohonen-Lerner/www.uutis.net
Sivun alkuun
|
Otsikot tänään
Porvoon kaupunginhallitus 3.7.2000
Edellinen lehti - 30.6.2000
|