"Pirkolla aikaa varajäseneksi" ?!

Facebooktwittermail

Uusimaa-lehti julkaisi lauantain (10.1.) juorupalstalla seuraavan, osittain keksityn, juoru-uutisen: ”Pirkolla aikaa varajäseneksi: Ennen vuodenvaihdetta Uusimaa kertoi, että askolalainen valtuutettu Pia Sääski on valittu Kuntien eläkevakuutuksen valtuustoon. Sitä ei uutisoitu, että samaiseen valtuustoon perussuomalaisten paikan varajäseneksi on yltänyt kansanedustaja Pirkko Ruohonen-Lerner. Aina kiireinen edustaja olisi kuulemma kyllä halunnut mieluummin varsinaisen jäsenen paikan…”

Kirjoitin tänään oikaisun:
Kuntien eläkevakuutuksen valtuuskunnan (ei siis valtuuston) varajäsenyyden otin vastaan eduskuntaryhmämme ryhmäkokouksessa kun puheenjohtajamme kansanedustaja Raimo Vistbacka pyysi minua kyseiseen tehtävään varajäsenekseen. Otin tehtävän vastaan saamaani informaatioon luottaen ja olettamuksella, että kokouksia on 0 kappaletta vuodessa.

Huolestuin itsekin Uusimaan lauantain uutisoinnista siinä määrin että soitin maanantaina Kuntien eläkevakuutukseen varmistaakseni sen, montako valtuuskunnan kokousta vuoden aikana järjestetään ja paljonko luottamustehtävä teettää työtä varajäsenellä. Sain kuulla, että valtuuskunta kokoontuu kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Kokouksiin kutsutaan vain varsinaiset jäsenet, joten alkuperäinen tieto siitä, että kokouksia osuu varajäsenen kohdalle todennäköisesti 0 kappaletta vuodessa, osui ihan oikeaan.

Joskus eduskuntaryhmän viikkokokouksissa pitää suostua joihinkin tehtäviin ja tilaisuuksiin ilman että on etukäteen aikaa selvittää, montako tuntia velvollisuuden hoitamiseen kuluu aikaa, joka todella on kortilla. Tällaista on eduskuntatasoinen ”joukkuepeli”, jossa jokainen meistä hoitaa yhteisiä asioita niin hyvin kuin osaa ja taitaa. Jälleen totuus allekirjoittaneen ajankäyttökysymyksessä on päinvastainen kuin Uusimaa antoi ymmärtää.

Comments are closed