Perussuomalaiset sijoittuvat poliittisesti keskelle

Facebooktwittermail

Porvoolaisissa paikallislehdissä on julkaistu viime viikkojen aikana useita kirjoituksia, joissa vanhojen puolueiden edustajat ovat ihmetelleet, ovatko perussuomalaiset oikeistolaisia, keskustalaisia vai vasemmistolaisia. Jotta tietämättömyys tässäkin asiassa vähenisi, kerrottakoon, että aiheesta on julkaistu viime talvena tutkimus. Sen mukaan perussuomalaiset on ”poliittiseen keskustaan sijoittuva työväenpuolue. ”

Perussuomalaisia on muita puolueita hankalampi sijoittaa oikeistoon tai vasemmistoon, koska ideologinen hajonta on puolueessa suurta. Asteikolla 1-10, jossa 1 on äärimmäinen vasemmisto ja 10 äärimmäinen oikeisto, perussuomalaiset saavat arvon 5,4. Suomalaisten keskiarvo on 5,5.

Äänestäjiä on liikkunut perussuomalaisten kannattajiksi varsinkin keskustasta ja SDP:stä, mutta myös kokoomuksen ja vasemmistoliiton kannattajia on siirtynyt perussuomalaisten kelkkaan. Perussuomalaiset vetoavat hyvin myös viime vaaleissa nukkuneisiin äänestäjiin. Kaikki nämä tutkimustulokset ovat olleet selkeästi ilmassa, kun olen itse osallistunut viime vuosina eduskunta-, kunnallis- ja europarlamenttivaalikampanjoihin kentällä.

Vanha totuus on, että pitkäaikainen valta-asema korruptoi niin puolueita kuin ihmisiä, mistä selkeä osoitus ovat viimeaikaiset vaaliraha- ja korruptio-skandaalit, joille ei toistaiseksi ole loppua näkyvissä. Vaikuttaa siltä, että ”sopiville” ehdokkaille toistuvasti maksetuilla vaalirahoilla on ostettu rahoittajatahoille mieluisaa hallitusohjelmaa, lainsäädäntöä, yritystukia, kauppapaikkoja, asemakaavoja jne. Kaikki mahdollinen näyttää olevan nykyään kauppatavaraa ja myynnissä.

Perussuomalaisten uusien kannattajien keskuudesta nousivat esiin sanat suorapuheisuus, rehellisyys ja kansanomaisuus. Perussuomalaisten kannattajien mielestä nämä ovat ominaisuuksia, jotka puuttuvat vanhoilta valtapuolueilta. Perussuomalainen puolue on korruptoitumaton kansanliike, jossa seinät ovat leveällä ja katto korkealla. Siksi itsekin olen liittynyt puolueen jäseneksi toukokuussa 2009.

Comments are closed