Parista valokuvasta koko Ankkalammikko loiskahtelee!

Facebooktwittermail

Porvoon kaupunginvaltuuston kokouksessa keskiviikkona 12.12. sattui seuraavaa. Pidin puheen:

”…Johtaako kaupunkia johtavat virkamiehet, johtavat sisäpiiri-poliitikot vaiko rakennusurakoitsijat! Porvoon katastrofaalisia talonrakennushankkeita sekä polkuhintaista tontinmyyntiä gryndereille vuosia sivusta seuranneena minulle on pikkuhiljaa muodostunut käsitys, jonka mukaan Porvoota johtavat gryderit ja heidän juoksupoikansa. Onnea heille tästä menestystarinasta!

Tänään olemme hyväksyneet useiden miljoonien eurojen ylityksiä käyttötalouden puolelle 2007. Eihän näissä ylityksissä mitään uutta ole, ne ovat vain osoitus siitä, että valtuustoon nähden teoriassa sitovia talousarvion muutamaa menomäärärahaa ei laskujen hyväksyjien ole tarvinnut eikä tarvitse näköjään jatkossakaan noudattaa. Shoppailu on mukavaa, vaikka ei ole rahaa, maksetaan nyt luottokortilla niin joku maksaa, jos jaksaa, tulevien, ehkä seuraavien 100 vuoden aikana nykyisen johdon ottamat velat…”

Kokouksen loppupuolella otin pari valokuvaa muistoksi blogiini tästä erikoislaatuisesta demokratia-näytelmästä. Tästä ei valtuuston puheenjohtaja Mikaela Nylander (r) tykännyt. Hän keskeytti kokouksen ja vaati, että kysyisin kuvauksen kohteilta luvat valokuvaamiselle! Siis kymmeniltä valtuutetuilta etukäteisluvat!?

 

Perustuslakivaliokunnan jäsen Nylander voisi lukea Suomen perustuslakia ja erityisesti sen toista lukua, jonka nimi on Perusoikeudet (pykälät 6 – 23).

Porvoonkin valtuuston kokous on julkinen tilaisuus, josta saa ottaa valokuvia ilman etukäteislupia. Kuvia saa myös julkaista ilman lupia.

Comments are closed