Onko Borgåbladetin lukijalla kuluttajansuojaa?

Facebooktwittermail

Lukiessani toimittaja Tora M:n (RKP) kirjoittamia uutisia, olen useita kertoja joutunut pohtimaan, mikä on lehdenlukijan kuluttajansuoja. Olettamushan on, että uutinen pohjautuu oikeaan ja olennaiseen tietoon, ei tahallisiin tai tahattomiin väärinkäsityksiin. Yleensä haastattelun yhteydessä kuullaan eri osapuolia. Ja tietysti samasta aiheesta. Erityisesti kaikkiin kiistanalaisiin väitteisiin annetaan mahdollisuus vastata samassa uutisessa. Mutta näin ei tapahdu silloin kun Tora M. on asialla.

Tuorein näyttö tästä tyylilajista löytyy Borgåbladetin uutisesta 31.8.2010. Kyseisen uutisen otsikon mukaan ”Porvoon perussuomalaiset haluavat saada ulkopuolista apua”. Edellinen vastaavan tyylinen uutisointi tapahtui 16.6.2010 otsikoilla: ”Perussuomalaisten rivit repeämässä” ja ”Porvoon Perussuomalaiset syvästi hajaannuksessa”.

Pyytäisin BBL:n toimittajia jatkossa tarkistamaan haastattelun yhteydessä, onko haastateltava henkilö paikallisyhdistyksen tai sen hallituksen jäsen vai ulkopuolinen henkilö, joka ei tunne yhdistyslakia, paikallisyhdistyksen sääntöjä tai käytännön toimintatapoja. Lukijalla pitää olla oikeus luottaa siihen, että uutinen on totuudenmukainen.

Comments are closed