Meidän kaikkien pienillä ympäristöteoilla on suuri merkitys

Facebooktwittermail

Luonto on aina ollut minulle todella tärkeä. Nautin pitkistä kävelyistä metsässä, uin luonnonvesissä ympäri vuoden ja puuhailen mielelläni puutarhatöiden parissa. Puhdas luonto ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, vaan sen säilyttämiseksi tulisi jokaisen kantaa kortensa kekoon. Itämeren huolestuttava nykytila ja Etelä-Suomen mustat talvet ovat eläviä esimerkkejä siitä, mitä ihmisen välinpitämättömyys ja ahneus voivat saada aikaan.

Kuulun Eduskunnan ympäristö- ja luontoryhmään, jossa käsitellään ajankohtaisia ympäristökysymyksiä. On ilo huomata, että nykyisin monet ihmiset, varsinkin nuoret, pitävät ympäristöasioita arvossa. Meillä Suomessa on ainutlaatuinen ja kaunis luonto, jota tulee vaalia ja varjella. Sen eteen tarvitaan yhteistyötä ja ennen kaikkea oikeita tekoja.

Omissa elintavoissani pyrin ekologisuuteen, jotta myös tulevat sukupolvet saisivat nauttia mahdollisimman puhtaasta luonnosta. Kestävän kehityksen edistäminen ei ole vaikeaa, kun ottaa pienet ympäristöteot osaksi arjen rutiineja. Mielestäni itselle turhien tavaroiden ja vaatteiden kierrättäminen on helppoa ja hauskaakin. Paperit, peltipurkit ja lasitavaran kuskaan muutaman viikon välein niille varattuihin keräyspisteisiin. Kotitalousjätteiden kompostoinnin lämpökompostorissa aloitin jo yli 10 vuotta sitten. Aluksi kompostin pitäminen sopivan kosteana ja lämpöisenä tuntui vaikealta, mutta pian siihen kehittyi näppituntuma. Nyt se on yhtä helppoa kuin kaurapuuron keittäminen ilman reseptiä! On kiehtovaa seurata, kuinka biojäte muuttuu vähitellen mustaksi mullaksi. Kompostoriini on muuttanut jostakin tuhansia matoja, jotka herkuttelevat talvellakin kompostin lämmössä. Keväällä ne saavat muuttaa kukkapenkkiin ja kasvimaalle.

Comments are closed