Maanpuolustuskurssilla opittiin kriisinhallintaa

Facebooktwittermail

Puolustusvoimien 185. maanpuolustuskurssi päättyi viime viikolla. Kolmen ja puolen viikon mittaiselle kurssille osallistui lisäkseni 42 henkilöä elinkeinoelämän, hallinnon ja järjestöjen aloilta sekä eduskunnasta, puolustusvoimista ja tiedotusvälineistä.

Neljä kertaa vuodessa järjestettävän valtakunnallisen maanpuolustuskurssin tavoitteena on antaa johtavassa asemassa oleville siviili- ja sotilashenkilöille monipuolinen kokonaisnäkemys Suomen ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta sekä kokonaismaanpuolustuksen järjestelyistä ja yhteiskunnan kriisivalmiudesta.

Kurssilla kuultiin maan parhaiden asiantuntijoiden alustuksia kokonaismaanpuolustuksen eri aloilta, ja opitun pohjalta järjestetyssä harjoituksessa sitten ratkoimme kuvitteellista, yhteiskuntaa koettelevaa kriisiä eri ministeriöiden rooleissa toimivissa työryhmissä. Pääsimme myös tutustumaan maanpuolustuksen kannalta keskeisiin kohteisiin, kuten ilmavoimiin ja Hornet-hävittäjiin Tampereella, merivoimiin Upinniemessä sekä maavoimiin Kajaanissa, Kainuun prikaatissa.

Sain maanpuolustuskurssilta paljon hyödyllistä tietoa, jota tarvitaan erilaisissa kriisitilanteissa. Itse en ole käynyt armeijaa, joten erityisesti puolustusvoimien esittely oli erittäin hyödyllinen ja mielenkiintoinen osa maanpuolustuskurssia.

Comments are closed