Liikunnan ja urheilun edistäminen

Facebooktwittermail

Ihanaa liikuntaa ja urheilua! Keskiviikkona 5.3. eduskunnassa käytiin vilkas keskustelu otsikolla Liikunnan ja urheilun edistäminen. Omassa puheenvuorossani totesin, että innostava asenne on tärkeää erityisesti niille henkilöille, jotka työskentelevät päiväkodeissa ja kouluissa. Heidän tulisi innostaa ja houkutella kaikki lapset liikunnan riemuihin mukaan. Tärkeintä on oikea asenne. Jokaiselle lapselle ja nuorelle pitäisi löytää oma liikuntalaji, jota voi harrastaa niin kauan, kunnes löytää toisen lajin – tai ihan vaikka hautaan asti.

Monissa kunnissa on haastava taloustilanne. Nyt pitää miettiä huolella, mihin me satsaamme veroeuroja. Satsataanko rahaa esimerkiksi kunnalliseen golf-tukeen vai pienituloisten perheiden lasten liikuntaharrastuksiin. Itse kannatan jälkimmäistä vaihtoehtoa.

Uinti on ollut minulle hyvin rakas laji koko elämäni ajan. Aikoinaan, kun itse opettelin uimaan, kaikki osasivat uida. Huolestuneena olen saanut lukea uutisia, joiden mukaan uimataito ei olekaan enää itsestäänselvyys. On yhä enemmän nuoria, jotka eivät osaa uida. Olen tutustunut Oulun ja Jyväskylän uinninopetusjärjestelmään. Molemmissa kaupungeissa järjestetään uinninopetusta oppilaille alakoulun aikana yhteensä 30 tuntia, ja uinninopetusta on jokaisella vuosiluokalla. Oulussa ja Jyväskylässä 90 prosenttia kuudesluokkalaisista osaa uida. Tämä on hieno tulos, josta syytä ottaa mallia kaikissa Suomen kunnissa.

Comments are closed