Kysyin valtion kiinteistöstrategiasta

Facebooktwittermail

Jätin kirjallisen kysymyksen liittyen valtion kiinteistöstrategiaan ja Konnunsuon vankilan myymiseen. Valtiovarainministeriön alainen liikelaitos Senaatti-kiinteistöt myi 22.11.2010 Lappeenrannan Joutsenossa sijaitsevan Konnunsuon vankilakiinteistön kiinteistösijoitusyhtiö Royal House Oy:lle. Kauppaan sisältyi 358 hehtaaria maa-alueita ja noin 100 rakennusta, joiden pinta-ala on yhteensä 40 000 neliömetriä. Vankilan lisäksi rakennuskantaan kuuluu muun muassa asuinrakennuksia sekä maatalous- ja muita tuotantorakennuksia.

Valtion kiinteistöstrategian mukaisesti kiinteistöt, joille valtiolla ei ole käyttöä, myydään. Senaatti-kiinteistöt ja Royal House Oy ovat kuitenkin sopineet Maahanmuuttoviraston kanssa yhteisestä palaverista, jossa tutkitaan mahdollisuuksia sijoittaa vastaanottokeskus Konnunsuolle.

Kysyin ministeriltä, onko vankilan myyminen ollut aidosti valtion kiinteistöstrategian hengen mukaista, sillä mikäli Konnunsuolle perustetaan vastaanottokeskus, tapahtuu käytännössä niin, että valtio on ensin myynyt pois kiinteistönsä, mutta vuokraa pian myynnin jälkeen sen takaisin käyttöönsä. Näin ollen valtiolla onkin kiinteistölle käyttöä, vaikka myynnin perusteena on käytetty sitä, että käyttöä ei ole.

Kysyin myös, onko hallitus tietoinen siitä, mitkä ovat myynnin ja sen jälkeisen vuokrauksen kustannusvaikutukset. Mielenkiinnolla odotan ministerin vastausta.

Comments are closed