Kun raha kirstuun kilahtaa…

Facebooktwittermail

niin sielu taivaaseen vilahtaa, tuli jostakin syystä mieleeni, kun luin tämän aamun Hesaria. Mainoksessa ministeri Mari Kiviniemi (kesk.) pyytää avoimesti rahaa kunnallisvaalikampanjaansa. ”Vaalityö vaatii rahaa, mutta miten hankkia sitä hyväksyttävästi?” Hyvä kysymys kuntaministeriltä, jonka kampanjat ovat olleet useissa vaaleissa Suomen rahakkaimpia.

Runsas vuosi sitten ministeri Stefan Wallin (r.) ei halunnut tietää puolueensa rahalähteitä (HS 5.5.2007). Stiftelse för det tvåspråkiga Finland on saanut lahjoituksia 800 000 euroa ja antanut lahjoituksia 600 000 euroa. Tieto siitä, mistä rahat tulivat ja minne menivät, puuttuu. ”Rättvis, Oikeudenmukaisuus” mainostaa Porvoonkin RKP vaalikampanjaansa. Sanat ovat kauniita, mutta ovatko teot?

Maksetaanko vaalirahat viime kädessä kuntien ja valtion kirstuista yritystukina, tehokkaina asemakaavoina tai alihintaisina tontteina? Koskaan ei ole liian myöhäistä selvittää ja kertoa, keneltä sadat tuhannet eurot ovat tulleet. Mielestäni tämä on tärkein tieto äänestäjälle omasta ehdokkaasta, valtuutetusta ja kansanedustajasta!

Comments are closed