Hallintovaliokunnan matka Pirkanmaalle 7.-8.8.

Facebooktwittermail

Tampereen kaupunki, Kangasalan kaunis kunta Längelmäveden rannalla, Pirkanmaan liitto, Poliisikoulu ja Poliisiammattikorkeakoulu sekä paljon mukavia isäntiä ja matkalaisia tuli tutummiksi tällä valiokuntamatkalla.


Poliisiksi opiskeleville on rakennettu harjoittelua varten oikea ”villin lännen kaupunki”, jossa on oikeita asuntoja, kauppoja, katuja.

Tiistai-illan ohjelmaan kuului venäläisen Teatr.Doc & SounDramaStudion esittämä näytelmä DOC.TOR. Enpä muista, millä vuosikymmenellä olen viimeksi käynyt teatterissa! Esitys teki minuun vaikutuksen! Se sai minut pohtimaan niitä ongelmia, joita lääkärit kohtaavat jatkuvasti vastuullisessa työssään, myös naapurimaassamme.

Keskiviikkona sattuma (vai magia) johdatti Tampereen kaupunginvaltuuston istuntosalissa minut kansanedustaja Pertti alias ”Veltto” Virtasen (sit. ps) tuolille. Kaikki Tampereen valtuutetut pääsevät ihailemaan seinän levyisestä maisemaikkunasta keskustatalojen mustia peltikattoja ja tiilisiä tehtaanpiippuja. Jokaisella valtuutetulla oli oma mikrofoni ja äänestysnapit nopeuttamassa kokouksia. Ilmakin oli viileän raikasta, vaikka ulkona oli lähes 30 astetta lämmintä. Kyllä kelpaa Pertin pitää puheita näin hienossa salissa!

Tampereen apulaispormestari Irja Tulonen (kok) kertoi uudesta pormestarimallista, joka ei suinkaan ole vielä valmiiksi mietitty järjestelmä. Pormestarin ja neljä apulaispormestaria valitsi valtuusto syksyllä 2006. Jos syntyy luottamuspulaa, voidaan heidät erottaa enemmistöpäätöksellä. Tilanne olisi hieman ongelmallisempi, jos kansa valitsisi suoraan pormestarin ja apulaispormestarit. Apulaispormestarimalli on rakennettu tilaaja-tuottaja -malliin. Asiakaslähtöisyyttä korostettiin, mikä pitäisikin olla tärkeintä kaikessa palvelutuotannossa oli johdossa virkamieskaupunginjohtajat tai sitten luottamushenkilö-pormestarit.Kangasalan kunnan esittelyn lisäksi tutustuimme Mobilian näyttelyyn SA-INT auto sodassa ja rauhassa. Taustalla vanha soppatykki.

Comments are closed